Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
imac 27
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: imac 27
Poruka: 7
graphgraph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 0  
Lijep pozdrav svima, uskoro ću i ja vjerojatno postati ponosni vlasnik Maca pa imam par pitanja: konkretno zanima me model iz subjecta tj. je li riješen problem oko monitora ili je sve to još uvijek lutrija. Također, kad sam već tu, možda netko zna koliko se čeka po uplati (radi se o najjačem modelu s i7 procesorom), vjerojatno kod Apcoma zbog obročne otplate. I za kraj eventualno bih odmah dodao još rama pa me zanima je li isplatljivije to riješiti kod Apcoma ili uzeti ekstra i ugraditi sam (ne znam je li svi tipovi odgovaraju i na što treba paziti kod kupnje). Hvala svima na odgovorima te se nadam da ćemo se uskoro još družiti na forumu.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 57
graphgraph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 1  
I sam sam nedavno postao vlasnik i7 iMaca s 3 godine jamstva (hvala Kreativni! pa ću pokušati odgovoriti:

1. problem s displayem koliko znam nije bio u monitoru nego u driverima grafičke (ATIjeva klasična boljka, nikako da driveri budu isprve kako treba). To je sada riješeno i sve 5, ekran je fantastičan.

2. dostava... 35-45 dana na CTO strojeve... Smiješno je što niti 100 km sjevernije, u Trstu, to isto stiže za 3-5 dana. Ali eto, živimo gdje živimo i s time se treba pomiriti

3. RAM.. osobno bih preporučio da to kupiš i instaliraš u vlastitoj režiji. Kako defaultna i7ica dolazi s 4Gb preporučam da si pogledaš kako te takav stroj služi, a tek onda razmišljati o nadogradnji. Moguće je napucati 16 giga u njega, s tim da ti on dolazi s 2x2 gige. Ako želiš maximalnu nadogradnju, treba iskeširati pošteno... keksi od 4 gige su još uvijek užasno skupi.
A za sam tip RAM-a će netko pametniji odgovoriti. U iMacu su DDR3 na 1067 Mhz pa pretpostavljam da treba gledati kekse s tim karakteristikama.

Pozdrav
iMac 27" i7 2009
iPad 2 32GB 3G
iPhone 3Gs 16GB
Admin
Poruka: 4304
graphgraph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 154  
Da, onaj problem s povremenim treperenjem ekrana je bio do firmwarea samog ekrana, to su locirali i sredili.

Što se tiče "žutila", to je problem koji je pretjeran i koji je i na novim strojevima jednak kao i na prvim. Radi se o zaista minimalnoj razlici u toplini boje, obično pri dnu ekrana. Apple to ne smatra greškom i kaže da je to dobrano u granicama tolerancije koje imaju takvi ekrani. Vidio sam osobno par takvih slučajeva i stvar se u normalnoj upotrebi ne može niti primjetiti, a ako baš ideš tražiti možeš vidjeti, ali mislim da je zanemarivo. Apple je na inzistiranje mijenjao takve ekrane, ali opet istima, pa to i nema smisla. I mi u Kreativnom imamo takav i5 i isto se može naći ta razlika ako se baš traži, ali mi je nismo smatrali vrijednom reklamacije - a mi barem radimo profesionalno s bojama. Dakle, tko želi vidjeti kako to izgleda i je li mu problem ili nije - slobodno neka dođe do nas i pogleda.

RAM - jeftinije je ugraditi ga kasnije sam.
Poruka: 9
graphgraph

ammadeus je napisao:
I sam sam nedavno postao vlasnik i7 iMaca s 3 godine jamstva (hvala Kreativni! pa ću pokušati odgovoriti:

1. problem s displayem koliko znam nije bio u monitoru nego u driverima grafičke (ATIjeva klasična boljka, nikako da driveri budu isprve kako treba). To je sada riješeno i sve 5, ekran je fantastičan.

Zna li netko da li je sljedeće također vezano uz grafičku ili?

imac.fabecom.net/imac/imac-27-screen-buzz-noise/

Upitah u Finderu (tamo sam kupio svoj i7) i rekli su mi da ga donesem na servis. Usto, zna li itko da li servis predmnijeva zamjenu grafičke ili Apple daje novu radnu jedinicu?

Thanx
Poruka: 355
graphgraph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 4  
VjekoPDD01 je napisao:

Upitah u Finderu (tamo sam kupio svoj i7) i rekli su mi da ga donesem na servis. Usto, zna li itko da li servis predmnijeva zamjenu grafičke ili Apple daje novu radnu jedinicu?

Daj reci, za nas starije, sta podrazumijevas pod pojmom "radna jedinica". Meni pada na pamet 9-od-7, ali predmnijevam se da nisi na nju mislio...
kompjuterana.blog.hr

- mac mini, mali ali vrijedan -
Poruka: 1634
graphgraph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 17  
To je stari termin s radnih akcije (Brcko-Banovici ako se ne varam). To je jedinica koja sluzi za rad (logicno). E sad, da li Apple daje takvu jedinicu, treba provijeriti. Mozda ima kakve udarnike na lageru posto se debelo u Kini radi, ne znam.
Smrt fašizmu i komunizmu.
Poruka: 9
graphgraph

A jeste me našli

Ukratko, da li se mijenja samo grafička (ako to i jest izvor tog iritantnog zujanja) ili zastupnici daju novi model?

Ono kaj sam čitao s ljudima koji su u SAD-u to prijavljivali kao kvar, uglavnom su dobivali nove “radne jedinice“, no ovo je Hrvatska i sad ponovno čekati cca 2 mjeseca (se to razdoblje išta smanjilo ili se još toliko čeka?) na i7...
Moderator
Poruka: 6135
graph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 146  
MODERATORSKA OPASKA:
Ovaj thread nastavlja se ovdje.
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Poruka: 355
graphgraph

imac 27 prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 4  
VjekoPDD01 je napisao:
A jeste me našli

Ukratko, da li se mijenja samo grafička (ako to i jest izvor tog iritantnog zujanja) ili zastupnici daju novi model?

Ono kaj sam čitao s ljudima koji su u SAD-u to prijavljivali kao kvar, uglavnom su dobivali nove “radne jedinice“, no ovo je Hrvatska i sad ponovno čekati cca 2 mjeseca (se to razdoblje išta smanjilo ili se još toliko čeka?) na i7...

Izbjegavas li ti to mozda rijeci kao: kompjuter, racunalo, etc...?
kompjuterana.blog.hr

- mac mini, mali ali vrijedan -
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 1 min
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)
  • Riba: Meni inače radi bez problema.
  • Riba: View -> Developer -> Developer Tools / Console tab
  • Riba: H2O, pogledaj malo što kaže Chrome console
  • H2O: imam problema s jabučnjakom. ili on samnom. Javlja mi se poruka "Aw, Snap!" i nikako da mi otvori stranicu. Ponekad reload pomaže. Skoro je nemoguće biti na Jabučnjaku. Niti jedna druga stranica mi to do sada nije javila, samo jabučnjak. Koristim Chrome 16.0.912.77 @ Lion 10.7.2. Ima li još netko ovakvih problema? Što bi mogao biti uzrok?
  • metalni: @bumbar - koliko ja znam možeš preko iTunesa importirati ringtone i onda ga sinkronizirati s iPhoneom
  • Renzo: Dobro se podsjetiti »Klikni!«
  • bumbar: Kako postaviti .m4r ringtone u ringtones? Ringtone je u aplikaciji koja dozvoljava samo opciju send
  • kinsif: cujem da je neki super macbook u oglasniku... :P
  • papittoveng: john be good! ;)
  • MoschuS: drzi se johni!
  • john_st: fala ekipa 
  • dpasaric: Brz oporavak!
  • smayoo: A, jbt... :( Aj, držse! Želim ti brz oporavak!
  • john_st: stomak zasad ok, al mi je udarila bol u desno rame, tako da ne mogu ni sjedit ni stajat dulje od par min
  • scarface32: btJunkie is down :(
  • smayoo: Penis enlargement? :p ;)
  • Riba: Ne znam koju bi operaciju preporučio... samo pomalo...
  • smayoo: :( Ajoj... Jel barem prošlo bez komplikacija?

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2449