Kupovina novog printera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina novog printera

21.09.2023 | 09:32
Doskora sam imao dobar printer u boji HP Color LaserJet CP3525n. Služio me je dugo, ali svemu dođe kraj. U servisu kažu da ga ne mogu popraviti jer nemaju rezervne dijelove.

Sada sam pred kupovinom sličnog, pa molim savjet šta i gdje kupiti. HP, Epson ili neku treću marku? Laserski ili neki drugi?

Za početak sam kupio Epson L4266, A4, PSCW, ali me upozoravaju da mu se tinta često skori.
21.09.2023 | 09:52
Tinta se sasuši ako printer ne koristiš redovito. Ako isprintaš nešto svakih par dana, to ti nije problem.
21.09.2023 | 12:25
Laser i InkJet printeri nisu ista stvar. Ako se printa povremeno, i ne treba extra foto ispis, onda svakako laser. Laser koristi tonere sa prahom i kod njega nema "sušenja", jer ne koristi tintu, već prah. A postoje i "zamjenski" toneri u ponudi.

Ako treba iznimno kvalitetan foto ispis, na foto papiru, onda je InkJet pravi odabir. No njega treba održavati, printati nešto svakih par dana, redovito čistiti sapnice, a sve to troši kartridge sa bojom, koji su sve, samo ne povoljni.

Nekako bih izbjegavao HP u bilo kojoj kombinaciji, kad čujem za HP, dobijem osip i probavne smetnje.
21.09.2023 | 13:09
Mi smo u firmi imali taj HP CP3525n i bio sam presretan kad smo ga zamijenili sa Canonom IR C1325. Troškovi ispisa sa originalnim tonerima su neusporedivo niži nego na HP-u a ima i Air Print. Nasljednik ovoga što mi imamo je Canon IR C1533 i mogu ti ga preporučiti, toneri nisu tako jeftini kao na C1325 jer se sada mijenja i bubanj sa tonerom (na C1325 su odvojeni) ali su barem u pola cijene od usporedivog HP-a.

Ako želiš Ink Jet, uzmi neki Epson sa odvojenim spremnicima tinte (CISS) i gledaj da jednom tjedno nešto ispiše i neće se osušiti glave, primijetio sam i ako je stalno uključen da duže izdrže bez sušenja. Nemaju brzinu lasera ali su odlični za fotke i cijena color ispisa sa original bočicama je jako niska, na nivou jeftinih kineskih zamjenskih tinti koje su bile dosta mušičave.
21.09.2023 | 15:11
Tintno EPSON i to ona seija EkoTank.
Imas brzinu i kvalitetu za malu cijenu.
Biras A4 ili A3.
21.09.2023 | 16:18
Još jedan glas za Epson. Oni su carevi tintnog ispisa, još od Stylus serije od prije 30 godina. Što se kolor lasera tiče, mi smo isto koristili Canon IR C... (neki, ne sjećam se točno) i bili smo zadovoljni, ali ne znam za trošak tonera jer smo ga imali u najmu i toner je bio o trošku najmodavca.
22.09.2023 | 12:54
Uzeo sam prije dva tjedna Epson L6270, i to zato jer mi ima duplex za jeftinije novce nego Canon .., EkoTank, ADF, Duplex, AirPrint .... kvaliteta i brzina ispisa je zadovoljavajuća, podržan na Macu sa driverima i softwareom ... ako izdrži ko i prethodni, ja ću biti zadovoljan.

Zamijenio je Canon G3411 koji se počeo štopati, no on je svoje odradio u 6 godina korištenja, a više nema nigdje za kupiti novu glavu (original) .... a i nije bio native podržan na Macu (radio preko GimpPrint drivera na M1, a na Intel macu sa 3020 series driverima, ... scanner na macu nije radio nikako i samo sam zbog tog scannera imao Win virtualku).

Uglavnom, pazi da je printer AirPrint ..... s tim si ziher da je podržan na macu ... a sve ostalo, po potrebama.
22.09.2023 | 13:14
Skrećem pažnju da je AirPrint, kao i Bonjour općenito pa dakle i AirDrop itd. - ćorak ako ti je wifi podijeljen u VLANove (kao što je nama - imamo poseban wifi SSID i VLAN za poslovne potrebe, poseban za moje ukućane i poseban za goste, tako da nam svi servisi bazirani na Bonjour discovery protokolu rade samo onim korisnicima koji su spjeni na poslovni wifi).
23.09.2023 | 14:26
Ipak se moram odlučiti za neki laserski u boji, najvjerovatnije Epson, jer vidim da većina smatra da su njihovi bolji od HP ili Canona. Sada je samo pitanje koji.
23.09.2023 | 14:32
Epson su odlični tintni printeri. Laserski Epson nisam nikad ni vidio. Kolor laser - ja imam dobra iskustva s Canonom. Moj prijatelj je nedavno nabavio Samsung i za sad je zadovoljan.
23.09.2023 | 16:55
Epson nudi laserski printer AL-M320DN. Šta mislite o njemu? Ima li ga neko od vas? Nisam vidio cijenu.
Prilozi:
23.09.2023 | 16:59
Gotovo pa bih se kladio da taj printer samo nosi ime Epson, a zapravo ga je napravila neka OEM firma. Laserska tehnologija nije Epsonova jaka strana.
23.09.2023 | 17:01
Nude pet takvih.
www.epson.hr/hr_HR/proizvodi/pisa%c4%8di...aser%257D&text=#

smayoo kaže:
Gotovo pa bih se kladio da taj printer samo nosi ime Epson, a zapravo ga je napravila neka OEM firma. Laserska tehnologija nije Epsonova jaka strana.
23.09.2023 | 20:35
Možda mali hint, probaj prvo vidjeti kako stoje cijene zamjenskih tonera za lasere, pa prema tome biraj uređaj. Laser je laser, jedino je bitna celičina dpi. Što više, to bolje. Imao sam davno Lexmark laser c/b, to je bilo nepoderivo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 53 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO