27.01.2023 | 19:22
vjeko1 kaže:
Iskreno, borio sam se sa pronalaženjem monitora za MacBook i na kraju sam popustio frustracijama i uzeo polovni Studio Display. Glavni problem je da sam naviknuo na iMac 5K i nakon toga povratak na "klasični" 2560x1440 QHD mi je prst u oko. Gledao sam i 4K monitore, ali jednostavno sam odlučio da želim 5K, možda više iz subjektivnih nego objektivnih razloga. Sve ovisi koliko si spreman izdvojiti, ako si kupio Mini Pro, vjerojatno ne ciljaš onaj niži rang, no opet Studio Display je bezobrazno skup. Od 5K alternativa tu je zapravo samo ovaj LG Ultrafine Display koji su i u Apple storeovima prodavali nakon micanja TD27. Prije nekoliko godina je bio i Dellov 5K monitor, no mislim da ga nema više od 5 godina u prodaji (dodatno je imao spajanje preko 2 display port kabela). Ako se odlučiš za nešto manje od 5K onda su opcije ili 5k2k wide monitori ili 4K. Vidio sam dobrih modela od Della, Asusa i LG-a. Ja da nisam kupio Studio Display uzeo bih vjerojatno 34" LG (
www.amazon.com/LG-34BK95U-W-UltraFine-Ul...t/dp/B07JP1QK9T?th=1), a ima i 40" slične varijante, no to mi je preveliko
Vjeko i ja imam isti problem.Toliko sam navikao na appleov 5K displej da mi sada sve predstavlja problem.
Studio displej mi je cjenovno izvan radara a mislim da ni polovni nije daleko.
Totalna zbrka mi je u glavi.A ni ovaj lg 34 ne djeluje loše…