03.10.2022 | 18:42
MBP 15" late 2008. Kupljen nov. Kod mene je radio heavy duty 4 godine, a onda još gotovo 6 kod mog sina. Zamijenjena matična nakon što je krepala od pregrijavanja (otvorio se i probudio iz sna dok je bio zatvoren u torbi, i onda nastavio vrtiti proračun satima prije nego je krepao). Osim toga dograđen RAM, HDD i zamijenjena baterija dvaput.
MBP 15" mid 2012 non-retina. Kupljen nov. Kod mene je radio skoro 6 godina, a onda kod sina više od 4. Zamijenjena DC power input pločica (magsafe konektor), ugrađen SSD, zamijenjena baterija jednom, zadnjih 2 godine radio je s vanjskim USB wifi dongleom jer je unutarnji krepao.
MBP 15" 2015. Kupljen 2 godine star iz Njemačke, s jamstvom. Kod mene je radio 5 godina i sad ga sin koristi. Zamijenjena baterija (u servisu, stara odlijepljena, nova zalijepljena).
Apple Thunderbolt Display 27", dobiven neispravan 2017. godine. Popravljen (zamijenjen čip u sklopu napajanja i zamijenjen oštećeni priključni TB kabel) u IT Elektronici. Prije par mjeseci krepao je izlaz Magsafe napajanja za MacBook(Pro), što mi više nije bitno jer MBP 16" 2019 kojeg trenutno koristim ionako ne može koristiti to napajanje.
MacPro3,1. Kupljen rabljen, ne sjećam se više točno kad. Negdje 2017-18, tako nešto. Oksidirani kontakti u ležištu za RAM pločice (resetirao se nasumice kad bi se stol zatresao) prije cca godinu dana. Servis, parsto kuna. Radi i dalje, najmanje 8h dnevno.
Mac Mini 2010. Krepao HDD cca godinu dana nakon isteka jamstva (dakle, kad je bio 2 godine star). Zamijenjen HDD. 2018 ili 2019 ugrađen SSD umjesto HDD. Moja supruga ga ne da ni da je podmitim čokoladom, koristi ga svaki dan.
Mac Mini 2012. Ugrađen SSD isto kad i ovom prethodnom. Pokvaren nije bio nikad.
iPhone. Najprije 5, pa rabljeni 4 i 4S, onda rabljeni 5C, novi 6S, pa još jedan rabljeni, 7+ rabljeni, 8 rabljeni, još jedan 8 rabljeni, Xs, Xr, 11. Mislim da sam neke i zaboravio. Petero nas je u obitelji. Baterije i razbijene ekrane mijenja se u pravilu, ponekad još neki sitniji kvarovi (wifi antena, prednja kamera...). Svaki se predaje "s koljena na koljeno" i nijedan do sad nije trajao manje od 5 godina sveukupno.