14.04.2022 | 21:08
Tito kaže:
Pozdrav,
Htio bi svam podijeliti iskustva s novim MBPom... nakon 7 godina koristenja MBPa (2015) bez previse problema i bugova.
1. Nakon 10 dana ugodnog rada, ničim izazvan, prestao se spajati na server od firme (preko VPN)... trenutno sam na moru (na mobilnom internetu) pa čekam povratak u Zagreb na kucni internet. VPN radi ok, ali server ne. Nitko osim mene u firmi nema problema sa spajanjem.
2. Od danas ujutro (nakon os updatea) vanjski disk na kojem su mi svi podaci za posao postao je Read-only i vise ga ne mogu koristiti. Planiram kupiti novi i probati preseliti podatke.
Nabijem novi komp na k.... i želim ugodan dan svima.
P.S. Kakva je ponuda hardvera u Rijeci?
Pomalo, budi cool, nikakvo "nabijanje Maca na k...."
1. To je obično problem providera, je li ti router na kojem si sada podržava UPnP ili NAT-PMP? Npr. ako si sada na vezi koja ima double-NAT situaciju onda ti obično VPN ne radi. Također, možeš biti od strane providera stavljena na CGNAT (Carrier Grade NAT) i onda se možeš slikati ako ti to provider ne isključi. Kod mene je A1 bio ljubazan da mi to napravi kada sam ih zamolio.
2. To je naravno nemoguće da se dogodi samo od sebe. Meni izgleda da ti imaš NTFS disk. Ako nije to, onda samo otključaj privilegije na tom disku i radi dalje, to što ti opisuješ je gotovo nemoguća situacija.
3. Ponuda u Rijeci je slična kao svim većim gradovima u Hrvatskoj osim što se za ono čega nema lokalno pričeka dan-dva da dođe iz Zagreba.