17.09.2021 | 18:10
Tito kaže:
Već godinama koristim Magic mouse i ne bi ga mijenjao za niti jedan drugi. Imao sam, prosle godine, probu s Logitechom mx master 3 i nakon 2 dana odustao i vratio se magic mouseu. Logitech je ogroman i prepun nepotrebnih tipkica.
Ali to sam ja...
Ne kuzim koji dio ne valja kod Magic mousea, osim da se može puniti jedino dok leži na leđima.
Ne valja ergonomija (na stranu ovaj problem sa povezivanjem i sleepom). Kad kažem "ne valja", to ne znači doslovce - ne valja, nego miš traži određeni period prilagodbe u odnosu na "standardne" zbog činjenice da je u profilu niži, pa kad ga primiš u ruku kao ostale miševe - ruka je u neprirodnom položaju, a gornja dodirna površina nije "pod prstima".
Meni moj magic mouse 2 paše i nemam adekvatnu (bežičnu) zamjenu za njega jer sam ljevoruk i bitna mi je simetričnost u dizajnu (miš koristim lijevom rukom sa standardno okrenutim lijevim i desnim klikom i dvoklikom).
Razlika između MM2 koji koristim na svom Mac miniju i ostalih miševa na drugim PC računalima je u načinu na koji ih držim.
Standardni miš držim na način da je ruka mi u zraku a kompletan miš držim u dlanu i kod pomicanja mičem ruku u laktu/ramenu.
Magic mouse držim na način da mi je ruka na podlozi, polovica šake je na magic mouseu, palac i prstenjak na najvišoj točki miša (na polovici uređaja, gdje je logotip s donje strane). Kod pomicanja mičem magic mouse "iz zgloba" (zapešće), a kažiprst i srednjak služe za upravljanje putem dodirne površine. Punjenje je nakaradno i to je zapravo jedina mana (uz BT problem koji žabac opisuje, koji se na miniju 2014-e sa Big Surom javi svakih mjesec i pol dana, mini se "ne gasi", samo ode u sleep).
(Fotka je
odavde .)
Da postoji simetrični trackball miš (ovo samo simetrično i BT:
www.logitech.com/en-us/products/mice/m57...ball.910-005868.html ) to bi vjerojatno bio moj izbor miša za Mac.
Dodirna površina je strašna i genijalna stvar kod MacOS-a i to nema nijedan 3rd party miš, a trackpad uz žičanog miša mi je "nepraktičan". Možda u dogledno vrijeme kad primarno budem provodio vrijeme na Macu i popamtio tipkovničke prečace složim kombinaciju magic 2 keyboard bez numeričkog dijela + trackpad, a postojećeg miša uparim s ipadom/macbookom.
Postoji Logitech MX anywhere koji je simetričan i neskup (
www.logitech.com/en-us/products/mice/mx-...0-005899.html?crid=7 ), ali mi u tom slučaju nedostaje dodirna površina na samom mišu koje se (još uvijek) nisam spreman odreći.