19.08.2021 | 08:52
jura22 kaže:
Dali aplikacije za iOS na M1 MBA rade u prozoru ili mogu biti rastegnute?
Naime MS RD nije zgodno da je u prozoru jer komp ima ovako i onako mali ekran a s time bi se još više smanjio.
Na iPadu radi odlično ali imam 10" pa je to još manje.
Ono iOS aplikacija koje sam probao na M1 platformi ne ponaša se ništa drugačije nego nativne. Jedina razlika je što ih nećeš naći u App storeu kao aplikacije za Mac nego ćeš u istom tom storeu kliknuti na jedno mjesto više da ti pokaže iOS appove -
www.macrumors.com/how-to/install-any-ios-app-m1-mac/
Za ovo s punjenjem preko huba dok je spojen vanjski disk ili neka druga periferija... to ovisi o periferiji i punjaču. Ja bih izbjegao korištenje adaptera USB-C na USB-A ako spajaš nešto s puno podataka (recimo disk na kojem ti je LR katalog fotki ili same fotke).
Kolegica je nabavila jedan takav jer fotke drži na USB sticku (brzom) ali pristup do podataka je katastrofalno spor. Na drugom Macu s "normalnim" USB portom nema problema, kao ni na PC-ju. Vjerojatno je do adaptera. Nisam se bavio puno time. Adapter nije ni jeftin ni kineski, kupljen normalno kod Apple Authorized Resellera.
Osobno bih da si radim M1 setup išao na varijantu:
ON the GO - sve USB C periferija, eksterni SSD s USB-C ako baš trebam nešto ogromno nosit sa sobom, par USB stickova sa C priključkom, jedan ili 2 koji su dual (USB C i A).
Za doma - HUB na koji mi je spojena mreža i monitor (video + USB) i jedan USB-C kabel koji spajam na prijenosnik. Drugi port koristim za punjač. I sve imam na "2 klika".
Sva bitna USB periferija mi je u monitoru koji je u struji, pa me napajanje za nju ne brine, a odvojio sam port preko kojeg prijenosnik dobiva struju od onog preko kojeg je spojena periferija.
Hoću li imati više od jednog uređaja spojenog on the go? Teško. Ili će to biti LAN adapter ili nekakav USB stick.