Magic Keyboard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Keyboard

18.10.2020 | 11:23
Zapeo sam kupiti novi iPad (Air4 ili Pro 11). Između ostalog za šta ga koristim, potreba mi je i doma i na poslu voditi bilješke.
Uglavnom kalendar, podsjetnici i bilješke (Notes i OneNote).

Koristim iPad 2018 i za sve je dobar osim za unos teksta. On-screen keyboard previše zaklanja, a olovka mi je loša jer puno brže pišem tipkovnicom nego rukom. Prednost tipkovnice je i ta da uneseni tekst mogu pretraživati, a rukopis (hrvatski) nije sreća za OCR.

Usprkos paprenoj cijeni i povelikoj težini odluka je pala na Magic Keyboard.
I sve pet dok nisam u jednom tržnom centru stavio ruke na Magic Keyboard.

Šok i nevjerica. Pa tipke su toliko skučene da bi valjda samo djeci odgovaralo. Verzija s hrvatskim tipkama koje su jako uske.
U tih nekoliko minuta isprobavanja prečesto sam nabadao po dvije tipke odjednom.
Trackpad je bio odličan.

Cijena većeg iPada Pro zajedno s većom Magic Keyboardom mi je totalno neprihvatljiva u odnosu uloženog s dobivenim.

E sad, ima li netko Magic Keyboard i kakva su vam iskustva?
Da li ste se privikli na skučeni raspored?
18.10.2020 | 12:12
Borisone kaže:
Zapeo sam kupiti novi iPad (Air4 ili Pro 11). Između ostalog za šta ga koristim, potreba mi je i doma i na poslu voditi bilješke.
Uglavnom kalendar, podsjetnici i bilješke (Notes i OneNote).

Koristim iPad 2018 i za sve je dobar osim za unos teksta. On-screen keyboard previše zaklanja, a olovka mi je loša jer puno brže pišem tipkovnicom nego rukom. Prednost tipkovnice je i ta da uneseni tekst mogu pretraživati, a rukopis (hrvatski) nije sreća za OCR.

Usprkos paprenoj cijeni i povelikoj težini odluka je pala na Magic Keyboard.
I sve pet dok nisam u jednom tržnom centru stavio ruke na Magic Keyboard.

Šok i nevjerica. Pa tipke su toliko skučene da bi valjda samo djeci odgovaralo. Verzija s hrvatskim tipkama koje su jako uske.
U tih nekoliko minuta isprobavanja prečesto sam nabadao po dvije tipke odjednom.
Trackpad je bio odličan.

Cijena većeg iPada Pro zajedno s većom Magic Keyboardom mi je totalno neprihvatljiva u odnosu uloženog s dobivenim.

E sad, ima li netko Magic Keyboard i kakva su vam iskustva?
Da li ste se privikli na skučeni raspored?

mi koristimo smart keyboard, sve ok s njima jer se pisu stotine emailaova, al je raspored njemacki.

mozda da probas uzet nejmacku te samo preljepis naljepnice sa HR slovima koje se mogu preko neta narucit.
18.10.2020 | 13:14
Znam da ti nije od pomoći, ali mislim da si vrlo ozbiljno zabudalio.
Ako su to BILJEŠKE, to znači da su kratki komadići teksta, kojih ima tu i tamo po minutu dvije tipkanja. Ako je to tako, wtf, kakva tipkovnica?

Ako nisu BILJEŠKE, nego konkretni komadi teksta (mailovi, kao što kaže Robert, ili što već), onda MacBook Air.

Za bilo koji tablet (pa tako i za iPad) nećeš naći normalnu ergonomsku tipkovnicu. Sve su skučene, prtljave i loše. To je moje iskustvo. Zato se i nisam odlučio za iPad dok to nije došlo u kombinaciji s olovkom i upotrebljivim HWR appom (Nebo).
18.10.2020 | 14:14
Borisone, ako kojim slučajem već imaš bilo kakvu bluetooth tipkovnicu, možeš je upariti sa iPadom bez problema, isto vrijedi i za miša. Ja sam probao spojiti Magic keyboard (alu, ona za macove), Magic mouse 2 te Logitech MX Master 2S i sve radi bez problema.

Ako namjeravaš kupiti tipkovnicu namijenjenu baš za iPad + iPad, tu se već približavaš cijeni jednog MBA računala, s kojim defacto dobivaš potpunu kontrolu nad svime, u odnosu na iPad.

Da se ne uvrijediš, iPad je zakon, ali još uvijek nije to kompletno računalo, barem za mene.
18.10.2020 | 23:28
Sve Magic od Apple-a je sranje koje lijepo izgleda.
19.10.2020 | 13:31
Magic trackpad je ok I one prve Magic tipkovnice, aluminijske, dan danas ih koristim i ne bih ih mijenjao ni za sto
19.10.2020 | 14:55
^SuperUnknown^ kaže:
Magic trackpad je ok I one prve Magic tipkovnice, aluminijske, dan danas ih koristim i ne bih ih mijenjao ni za sto

Za unositi puno teksta?
Zadnja je bilo ona bijela koja je bila čemu, ove koje su s prijenosnika nisu na nivou.
19.10.2020 | 15:28
Da, mislim na one prve flat, aluminijske tipkovnice bijelih tipki. Em su izdrzljive, em su (barem meni osobno) jako ugodne cak i za dugotrajno tipkanje

19.10.2020 | 15:54
Ja sam mislio više na Apple Wired USB Keyboard w Numeric Keypad A1048
19.10.2020 | 15:56
Ta je pak daleko losija, koristio sam i nju jedno vrijeme. Uzas... Ali ta se nije zvala "magic" nego "pro"
19.10.2020 | 16:15
Ekipa, da ne bi bilo nesporazuma, predmet topica je:

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 42 minuta
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO