4K monitori
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

4K monitori

05.12.2019 | 18:58
Pozdrav ljudi, kako ste? Šta ima? (šalu na stranu).

Uzimam novi monitor, htio bi da bude 4K minimalno, pa sam našao Dell U2718Q, zanima me da li ga netko od vas ima? I kako ste zadovoljni s njim?

Ili u slučaju da imate neki drugi 4K monitor za preporučiti, slobodno pucajte!
05.12.2019 | 19:46
Ja sam do nedavno radio ba 25” DELLu kao sekundarnom monitoru za iMac. Od prije 10tak dana sam ga zamijenio baš sa tim 27” DELLom.

Zadovoljan sam kako radi nemam neke primjedbe. Skalira rezoluciju uredno i prepoznaje ga macOS bez problema.

Problem doduše sporadičan postoji, ali to je macos problem koji se javlja sa svim brendovima pa čak i official Apple monitorima (koliko vidim da ljudi prijavljuju). Riječ je isključivo i Catalina verziji os-a gdje se monitor koji put ne probudi iz sleepa. Os kuži taj monitor po pitanju postavki, aplikacija na tom ekranu itd., no i dalje ekran ostaje u standby.

Ovo se tu i tamo dogodi, ali opet nije problem ovog ekrana.

Sve u svemu zadovoljan sam.
05.12.2019 | 19:53
@rusty - hvala ti na brzom odgovoru.

Ja sam još na 10.13. i ne mislim ga dizati na Catalinu, da li se to događa samo na Catalini, a na starijim verzijama ne?

Gdje si ga ti uzeo? I koliko te je izašao?

Ako ti nije neki problem možeš staviti koju sliku, da vidim kako to sve lijepo izgleda?
06.12.2019 | 08:36
To je potvrđeno da je samo na Catalini, da. Ja na Mojave nisam imao tih problema. Sada ih izbjegavam sa ugašenim sleepom na imacu jer mi realno ne treba, dok ne dođe patch.

Evo ovo je moj setup - www.blackvoid.club/content/images/2019/11/IMG_7629.jpg
06.12.2019 | 10:32
Lijepo si ti to uredio i +1 za Lego figurice, fućkaš radni stol bez Lego figurica!
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.12.2019 | 13:28
Vec sam neko vrijeme na
www.philips.com.au/c-p/BDM4350UC_75/bril...ultra-hd-lcd-display
u prijelaznom razdoblju dok ne uspijem ubost novi Appleov ekran

Svidja mi se gustoca pixela i super je nadogradnja sa 30" ACD, nije drastican pomak kao kod 5k ekrana.
za full screen preview koristim Dell U2715H i za Dell ekrane imam samo rijeci hvale...

Pozadinsko osvjetljenje na Phillipsu nije fantasticno, ali ne umara mi oci i to mi je presudno... i velik je...

Dobar je i za gledanje, igranje i za rad...
06.12.2019 | 14:05
Samo uzmite u obzir da bi nekima nativna rezolucija mogla biti "presitna" na 27" dijagonali. Meni barem je, pa ga drzim na 2560x1440 Za nativnu rezoluciju mislim da je 32" optimum.
06.12.2019 | 15:01
dpasaric kaže:
Lijepo si ti to uredio i +1 za Lego figurice, fućkaš radni stol bez Lego figurica!

General Grievous je ipak glavna figura s desne strane koja se ne vidi na slici ali je tamo. To je isti onaj koji si slikao na Drenovi.
06.12.2019 | 15:24
invictus kaže:
Pozdrav ljudi, kako ste? Šta ima? (šalu na stranu).

Uzimam novi monitor, htio bi da bude 4K minimalno, pa sam našao Dell U2718Q, zanima me da li ga netko od vas ima? I kako ste zadovoljni s njim?

Ili u slučaju da imate neki drugi 4K monitor za preporučiti, slobodno pucajte!

Mi imamo jedan i firmi i nismo bas najsretniji...
Mislim da bi bio bolji izbor 27" sa 2560x1440 ili 5120x2880 (5K)

Ovaj je 4K (ne 5K) i mislim da sistem ima problema s pogadanjem pixela na stardanoj velicini prikaza, pa slika nije bas najostrija... kao na 5K imacu ili na 27" thunderbolt displayu

Ispravite me ako grijesim.
10.12.2019 | 11:04
Imam ja 2 takva Della i spajam ih na MBpro 15" 2019. Super su monitori i kaj se tiče kvalitete slike, oštrine i boja za te novce vjerojatno nekakav best buy.

Ono što ti može biti potencijalni problem su jako sitna slova UI-a u native (4K) rezoluciji. Ja npr. Chrome držim zumiran na 150% jer inače se jako naprežem da bi čital sadržaj. Neke aplikacije imaju opciju skaliranja cijelog UI-a pa to bude malo bolje i čitljivije, a za neke stvari se jednostavno treba naviknuti. 2560x1440 rezolucija jako usporava kompjuter jer on tu u principu rezulocuju skalira x 2 (diže ju na 5K) pa ju onda spušta na tih 2560x1440. Možeš ga spustiti na klasičnu HD rezu (1920x1080p) u retina modu, sve je super oštro, možda mrvicu preveliko, ali opet ovisi kak si naviknut. Ja sam se s vremenom naviknul i držim sve skupa u 4K rezi i mogu bez problema raditi cijeli dan. Sitan je Finder ali može se raditi. Ako ne nosiš naočale i nemaš problema s vidom onda ti to vjerujem neće biti problem, ali razlika je ogromna između npr. 2560x1440 i 4K-a.

Da sad biram isponova uzel bili ili klasičan 2560x1440 27" monitor ili bi išel na 5K 32". Ovi 4K su mi nekak baš između. Ili bilo koji 5K monitor jer njega kad staviš/skaliraš u retina mod dobiješ 2560x1440 pa imaš lijepi UI koji nije presitan.
10.12.2019 | 11:53
ales_1717 kaže:
Imam ja 2 takva Della i spajam ih na MBpro 15" 2019. Super su monitori i kaj se tiče kvalitete slike, oštrine i boja za te novce vjerojatno nekakav best buy.

Ono što ti može biti potencijalni problem su jako sitna slova UI-a u native (4K) rezoluciji. Ja npr. Chrome držim zumiran na 150% jer inače se jako naprežem da bi čital sadržaj. Neke aplikacije imaju opciju skaliranja cijelog UI-a pa to bude malo bolje i čitljivije, a za neke stvari se jednostavno treba naviknuti. 2560x1440 rezolucija jako usporava kompjuter jer on tu u principu rezulocuju skalira x 2 (diže ju na 5K) pa ju onda spušta na tih 2560x1440. Možeš ga spustiti na klasičnu HD rezu (1920x1080p) u retina modu, sve je super oštro, možda mrvicu preveliko, ali opet ovisi kak si naviknut. Ja sam se s vremenom naviknul i držim sve skupa u 4K rezi i mogu bez problema raditi cijeli dan. Sitan je Finder ali može se raditi. Ako ne nosiš naočale i nemaš problema s vidom onda ti to vjerujem neće biti problem, ali razlika je ogromna između npr. 2560x1440 i 4K-a.

Da sad biram isponova uzel bili ili klasičan 2560x1440 27" monitor ili bi išel na 5K 32". Ovi 4K su mi nekak baš između. Ili bilo koji 5K monitor jer njega kad staviš/skaliraš u retina mod dobiješ 2560x1440 pa imaš lijepi UI koji nije presitan.

O tome sam i govorio... na retina rezoluciji je preveliki prikaz, a 4K je presitan... a 2560x1440 lookalike je neoštar.
Ja bi radije uzeo 27" 2560x1440 ili 27" 5K, ako lova nije problem.
10.12.2019 | 15:32
I ja imam problem da mi UI zna biti dosta usporen, bas zbog tog skaliranja prvo u 5K pa u 2,5K. U System profileru cak i stoji pod rezolucijom 5120x2880.

Nevjerojatno da se to desava na Uber Mac Pro masini sa GTX 980 4 GB grafickom. Istina i bog, imam spojena jos dodatna dva monitora sa 1920x1200 rezolucijom, tako da nije bas da ju nisam pridavio, ali ako prebacim primarni monitor na nativnu (3840x2160) rezoluciju tad sve radi OK.

Tako da, 27" 4K nije bas najsretnije rjesenje, osim ako ga ne gledate sa 20 cm udaljenosti
27.12.2019 | 22:41
Jel ima tko iskustva sa Dell SE2719H? Ili sličnim u tome cjenovnom rangu? Kako bi slika izgledala na njemu?

@smayoo, @rusty, @dpasaric, ili netko drugi?
28.12.2019 | 10:35
Ne, sa SE serijom nemam iskustva.
30.12.2019 | 10:58
Pa to je običan Full HD monitor (1920x1080), slika bude dobra, nema greške.
14.01.2020 | 15:13
Ja u 11om mjesecu uzeo UP2716D i jako zadovoljan. Odabrao 2K monitor upravo zbog gore spomenutih presitnih elemenata u 4K.
Po meni 4K igra tek na 32"+
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 32 minuta
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Maxxy, Riba, robee, Anonimci (420)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO