macpro 7.1 + 6k monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macpro 7.1 + 6k monitor

• kupus
  • Posjetitelj
08.11.2019 | 13:49
ScreenShot2019-11-08at12.47.25PM.png

Za sve zivo i nezivo
08.11.2019 | 14:09
Je. Samo da prodam dva auta i jedno dijete...
08.11.2019 | 14:53
smayoo kaže:
Je. Samo da prodam dva auta i jedno dijete...

Kao nema se, a nose se dva bubrega... ccc
08.11.2019 | 18:00
Najbolja stvar kod tog stroja je što će onaj od 40.000 imati istu matičnu kao i onaj od 300.000 kn. Znači kada pređeš prvu prepreku od 40.000 kn možeš dalje na miru pomalo dograđivati godinama...

P.S.
Rasprodao sam što sam imao na lageru od 5,1, ali možda uleti još koji, pa tko nije raspoložen za 40k cijene, neka se javi!
  • kupus
  • Posjetitelj
13.11.2019 | 20:59
14.11.2019 | 01:54
Da, da, vidio sam to, pratim Linusa, nije dugo trebalo da se pojavi replika kućišta. Uživo izgleda baš impresivno, skoro da bih kupio jedno da preselim stari 5,1 unutra! Tu se vidi koliko je Apple utjecajan i jak u domeni dizajna, baš su pravi trendsetter.
14.11.2019 | 09:41
Nisam siguran koji je to bio moderni umjetnik (možda Andy Warhol? ne znam...) koji je čimpanzi dao platno i boje i snimao ga kako "slika", a onda je to potpisao i izložio kao svoje djelo pa pričekao da se publika i kritičari raspadnu od oduševljenja "novim konceptom u likovnoj umjetnosti" i na kraju objavio film.
Sve je to snobizam na najjače.
Takvo kućište smo koristili u termoelektrani, bila je u njemu spakirana elektronika za upravljanje postrojenjem otpadnih voda. Proizvedena 1985.
14.11.2019 | 17:45
Najjace kuciste je bilo prije trashcana. Samo su ga trebali malo prilagoditi iznutra (vise prostora za diskove) i izdati u space gray varijanti... community bi bio i vise nego odusevljen. Ovaj novi mi je onako, njah... zapravo mi je to najmanje bitno. Najbitnije je kako ce se ponasati te hoce li imati kakvih "bolesti" ili ce biti pouzdan. Nekako sumnjam u potonje...
15.11.2019 | 11:54
Ma vi ste konzerve! Meni je taj novi tower baš dobar, kada ga vidite uživo vidjet ćete kako dobro izgleda!
  • kupus
  • Posjetitelj
15.11.2019 | 12:04
Mene zanima sljedece:

1. Implementacija T2 cipa / mogucnost upgradea zbog istog.
2. Hladjenje
3. Hoce li ga apple napustiti nakon inicijalnog releasea? Ako nista, volio bi vidjeti barem nove gpu opcije svakih par godina.
4. Cijene appleovog hardvera, tj. koliko ce naplacivati zamjenu maticne, napajanja i slicno.

Ceka se release, koji bi trebao biti uskoro.
16.11.2019 | 00:47
kupus kaže:
Mene zanima sljedece:

1. Implementacija T2 cipa / mogucnost upgradea zbog istog.
2. Hladjenje
3. Hoce li ga apple napustiti nakon inicijalnog releasea? Ako nista, volio bi vidjeti barem nove gpu opcije svakih par godina.
4. Cijene appleovog hardvera, tj. koliko ce naplacivati zamjenu maticne, napajanja i slicno.

Ceka se release, koji bi trebao biti uskoro.

1. To će potencijalno biti problem kod popravaka, a ne toliko kod dogradnji. No, vjerujem da je će situacije gdje se nešto ne bi moglo zamijeniti radi T2 čipa relativno malene. Taj stroj je osmišljen za dogranje i to će sigurno biti moguće na dovoljnoj razini da ne smeta profesionalne korisnike.

2. Postojeći 5,1 toweri to imaju odlično rješeno, a gdje ne bi ovaj, mislim da su mnogo napredovali po tom pitanju zadnjih godina.

3. Hahaha, neće, ne, ovaj je složen da bude "here to stay". I sigurno će dugo godina moći primati nove grafičke i ostali hardver.

4. Papreno, kao i uvijek! No, ako gledamo ove stare strojeve, to nas ne bi trebalo brinuti. Napravljeni su da rade 365/24.
  • kupus
  • Posjetitelj
16.11.2019 | 15:40
@dpasaric - nismo li 2,3,4 mislili i za 2013 prije izlaska?

Ako ce vega pro i vega pro duo biti hladjene pomocu fanova sprijeda, ne vidim kako bi to moglo izaci na dobro. Vega je ionako medju najtoplijim karticama, a tek vega duo...

Ruku na srce, nije da si ga po ovim cijenama mogu priustiti, no za par godina (jos ako i bude koja revizija modela pa ovaj pojeftini jer je "zastario") bi mozda i mogao. Taman kad se vidi pravo stanje stvari i splasne hype oko izlaska.
16.11.2019 | 18:50
kupus kaže:
@dpasaric - nismo li 2,3,4 mislili i za 2013 prije izlaska?

Ako ce vega pro i vega pro duo biti hladjene pomocu fanova sprijeda, ne vidim kako bi to moglo izaci na dobro. Vega je ionako medju najtoplijim karticama, a tek vega duo...

Ruku na srce, nije da si ga po ovim cijenama mogu priustiti, no za par godina (jos ako i bude koja revizija modela pa ovaj pojeftini jer je "zastario") bi mozda i mogao. Taman kad se vidi pravo stanje stvari i splasne hype oko izlaska.

Ma nismo , odmah sam u prvom testu Valjka skrenuo pažnju da dogradnja grafičkih kartica može biti problem:

"U čemu je komplikacija s dogradnjom grafičkih kartica? Stvar je u inovativnoj konstrukciji hardvera koji je sada zasnovan oko zajedničke termalne jezgre koja omogućuje gotovo nečujnost radne stanice. To znači da se centralni procesor i obje grafičke kartice vežu na isti centralni hladnjak što je zaista inteligentno rješenje, ali zato nisu moguće plug’n’play dogradnje bez da se uzme odvijač i uprlja ruke termalnom pastom."

Kasnije sam komentirao da je pitanje hoće li se pojaviti third-party kartice kada traže nestandardni non-PCI konektor. A hlađenje ne može biti problem u kućištu većem od starog Mac Pro towera, pa to je barem no-brainer. A četverto, za cijene, to se već zna da je papreno kod Applea, oduvijek bilo.
10.12.2019 | 13:34
Ima li kakvih informacija oko konfiguracija i cijena? Vidim da je krenuo preorder.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 43 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds