MacBook Pro 2018 problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 2018 problemi


31.05.2019 | 09:47
Pozdrav svima,
s obzirom da neznam više kome da se obratim pokušat ću ovdje dobiti kakav savjet ili pomoć.

Imam velikih problema s MacBook Pro (model 15.1, 2018), i7/16GB/512 GB/Radeon Pro 560X. Komp je kupljen prošle godine u 9-om mjesecu u HR. Prvi vlasnik. Od prvog dana se čudno ponaša. Ventovi se upale na max nakon 5 min rada i vrte se makar je upaljen samo browser s jednim tabom. Nekad se usred noći upale i zavrte ventovi na max, a komp je poklopljen i ništa ne radi. Kućište je uvijek vruće, čak i ujutro nakon što je cjelu noć bio neaktivan. Sve skupa radi jako čudno. Koristim Macove duže od 15 godina, prošel sam skoro sve moguće modele i ovo je prvi s kojim imam problem. Prije ovog sam imao MacBook Pro Touchbar/TouchID iz 2016.te i taj je radil bez greške.

Ovaj je Bio dva puta u ovlaštenom servisu. Prvi puta su mjenjali termalnu pastu na procesoru - ništa se nije desilo. Nakon jedno mjesec dana umro je skroz i zamjenjena je matična ploča. U oba navrata bio sam bez kompa cca. 7 radnih dana, nisam mogel raditi ništa (a o kompu mi ovisi posao), a iStyle (Apcom) nedaje zamjenski komp. Vele nedamo, nemamo, ako želite tužite nas boli nas ona stvar. I nakon zamjene matične sve je po starom ništa se nije promjenilo. Komp radi jako loše.

Meni se iskreno neda više s njima zezat, oni bi sad opet uzeli komp na dodatno testiranje, ja inzistiram na novom kompu oni vele da to nije moguće i da niko nije dobio novi komp u HR. Da mogu popraviti. Iskreno vremena za odvjetnike i natezanja po našim sudovima nemam.

Otišel bi do Austrije probat zamjenit komp u ovlašteni servis, kolko sam pričal s kolegama tamo to naprave za sat vremena ako nisi zadovoljan kompjuterom i ako ima problema (oni vide sve popravke putem serijskom broja, garancija je worldwide). Dal je netko tako nešto napravio/probao da se ne vozim bezveze?

Hvala puno.
31.05.2019 | 10:02
Prije nego ideš u Austriju, nazovi Apple support i ispričaj im sve ovo što si ovdje napisao.
31.05.2019 | 10:02
Ja sam kupio racunalo u USA, servis zakazao u Dubai a maticnu plocu mi zamijenili u Sarajevu u BiH. Tako me put nanio i nikakvih problema nije bilo.

Racunalo sam kupio rabljeno, star mjesec dana, niti racun nisam imao. Nisu mi ni trazili. Sve vide po serijskm broju.

Jedino sam morao cekati 2-3 radna dana da iz Nizozemske stigne nova maticna u Sarajeva, ali to je logicno da ne mogu sve imati na lageru.

Slobodno idi, neces imati problema. Jamstvo je worldwide.
31.05.2019 | 10:11
To što se upali tijekom noći je vjerojatno samo onaj Power Nap mode kada odradi sync mailova i slično, isključi ako te smeta, ako se i dalje bude palio, onda u konzoli pogledaj razlog. Iz toga se može objektivno vidjeti je li u pitanju neki kvar ili nije. Možda ga je probudio pokvareni USB ili Bluetooth uređaj. Isključi sve te "wake on", i za Bluetooth i za mrežu.

Iz ovoga što si napisao, da se grije i rade ventilatori, ne proizlazi ništa objektivno kao kvar i neće ti ga zamijeniti jer ti imaš osjećaj "Komp radi jako loše".

Postoje objektivna mjerila. Napravi ove testove, pa nam javi rezultate:

- s BlackMagic Disk Speed Testom odradi brzinu pristupa pohrani,
- s PowerFractalom nam daj max brzinu procesora,
- zavrti pola sata neki teški grafički test kao Valley da vidimo hoće li se Mac srušiti,
- očitaj nam temperature bitnih senzora kada je idle, kada je u blagom radu i kada je teško opterećen.

Radi "jako loše" ne znači ništa. I ne kažem da "izmišljaš", ako si stari korisnik vjerojatno imaš osjećaj da nešto nije kako treba, ali mora postojati objektivno mjerilo. Ako se pregrijava, onda će se srušiti, dakle zagrij s nekim ludim demo programom (npr. Fur) toliko da umre, pa ćeš dobiti novi. I to je onda ponovljiva situacija koju možeš dokazati u servisu. On mora raditi sa svakim softverom pouzdano.
31.05.2019 | 10:52
Isključeno je sve, ne vjerujem da čekiranje i sync mailova može trajati 2-3 sata i da se ventovi zavrte na max zbog takvog jednostavnog taska.

To i dalje ne objašnjava zašto je (svako) jutro kućište užasno vruće, a komp je poklopljen i neaktivan. I zašto se ventovi jako vrte, a upaljen je jedan tab u Chromeu ili Safariju. Sve je jako sluggish, pišem mail slova se pojavljuju na ekranu s 2-3 sekunde delaya itd. Smatram se power userom i ovo je prvi Mac koji se ovako ponaša. I prvi kojeg sam moraal nositi u servis i imal bilo kakvih problema. Pouzdanost u radu je razlog zašto kupujem i radim na Macovima zadnjih 15-tak godina, ali ovo je sad teško razočaranje u komp koji košta nešto više od 28.000 kn.

Jutros su opet ventovi na max i u activity monitoru opterećenje procesosa 417%, pa padne na 270% pa se digne na 350% itd. Malwarea i virusa nema, provjereno.

Probal budem testove rješiti prek vikenda pa javim rezultate.
31.05.2019 | 11:41
Po ovako detaljnijem opisu, problem je softverski, vjerojatno u nekoj aplikaciji koju si instalirao.

1. Glupo je pitanje, ne zamjeri, ali - probao si komp ugasiti pa ponovno upaliti?

2. Kad si već otvorio Activity monitor, sortiraj procese po CPU zauzeću pa vidi koji je to proces progutao CPU

2a) po ranijem iskustvu, mogući kadidati su "backupd" (Time Machine), "mds" (Spotlight), Android File Transfer (kojeg instaliraš ako uz Mac koristiš neki Android telefon), Mail.app, razny Onyxi i slične drkalice za "power usere" , Mac Keeper...

3. ako imaš prevelik IMAP inbox na serveru, recimo preko 5 GB - možeš imati više online foldera koji su ukupno i puno teži od toga, ali ako ti baš INBOX folder dođe prevelik, Mail.app se pogubi u tome i vječno synca bez uspjeha) - tako da, u određenim situacijama, zapravo da - sync mailova ne da MOŽE trajati 2-3h, nego može trajati i 2-3 DANA, ako koristiš Mail.app s IMAP accountom koji ima ogroman INBOX.

4. To što je u Chromeu (ili Safariju) jedan tab otvoren, ne znači da nije upravo taj sadržaj problematičan, to ovisi o sadržaju tog taba. Ali sigurno nije to problem što cijelu noć ne spava nego vrti nešto

5. Kad VEĆ komp po noći ne spava, nego nešto vrti, NEMOJ GA POKLAPATI, ostavi ga otklopljenog da se bolje hladi. Jer ćeš na kraju od softverskog problema napraviti hardverski. Ili, bolje, napravi shut down svaku večer, dok ne riješiš problem.
31.05.2019 | 12:08
Čekaj malo, komp ti nešto vrti 2-3 sata po noći, a nisi pogledao što *točno* radi?

Pa to je barem lako vidjeti! Otvori Activity Monitor i gledaj što se zbiva. Otvori konzolu i gledaj ima li kakvih fatalnih grešaka, procesa koji u petlji nešto pokušavaju... itd.

Uostalom, složi jedan testni macOS na eksternom disku, butaj s njega i pogledaj kako se stroj ponaša "na čisto".

Ovi novi modeli više nemaju problem s flat kabelom za disk, ali recimo to je bio notoran problem kod jedne serije koji se manifestirao općom sporosti, a sve radi ogromnog broja read-fail-retry situacija.
31.05.2019 | 12:08
1. Haha jesam više puta
2. To je bilo za vrijeme exporta iz Adobe Premiera jutros, skužil sam da nekaj ne štima jer se Premiere (prvi puta na ovom kompu) ruši cjelo jutro pa sam išel pogledati Activity Monitor.
2a. Ništa se ne događa, aktivnost je preko noći nula, ni jedan app niti proces nije uključen.
3. Nemam IMAP inbox.
4. Običan news portal.
5. Očito da ga nesmijem više poklopiti.

Pričamo o high-end "Pro" modelu koji s ničim od ovog nebi smjel imati nikakvih problema. Problemi su s običnim everyday taskovima. Da rendam 4K video sa 16 kanala pa da se zavrti i zagrije - sve 5, to je normalno, ali da se muči sa Youtube videom i običnim news portalima nema šanse. Prošli model (2016.) je radil bez greške, tiho i brzo, nažalost bil je službeni pa sam ga moral vratiti. Čak i moj stari iMac iz 2009. radi tiše i bolje. Čudno u najmanju ruku.
31.05.2019 | 12:15
Naravno da je čudno, ali izoliraj problem, kada je stroj spor MORA se vidjeti što ga čini sporim i tu ćemo onda saznati što je uzrok problema.
31.05.2019 | 16:11
I kako si to riješio?
31.05.2019 | 17:53
Odi na ovu stranicu etrecheck.com/index i instaliraj EtreCheck (ovaj s weba ne s App Stora, mislim da je free prvih 5 pokretanja).
Možeš ga direktno pokrenut ili ga možeš ubaciti u Applications folder kako hoćeš, nek odvrti svoje i nakon toga na dnu imaš "Report" . Bit će povelik komad teksta, pa bi bilo dobro da to "pejstaš" u TextEdit i baciš ga na neki sharing servis u .txt formatu i staviš link ovdje. Pa ćemo detaljnije vidjeti što bi moglo biti.
31.05.2019 | 22:39
Evo Google Drive foldera sa screenshotovima svih testova:

https://bit.ly/2WEnP5K

Još trebam isprobati Valley. Powerfractal zna prikazati sasvim lošu sliku, neznam dal je to normalno ili nije (fajl 03).
01.06.2019 | 20:23
Ovako:

- brzina pristupa pohrani je odlična, očigledno u tome nije problem,

- PowerFractal se po brojkama čini ok, ali dva screenshota su čudni i s nekom korupcijom, da bismo dobili konzistentni rezultat, napravi ovako: a na izborniku "Maximum Count" odaberi brojku 1,048,576 - a veličinu prozora ne diraj, a zatim takav test (koji će trajati nešto duže) ponovi tri puta, ponavljaš ga tako da iznova na izborniku odabereš Maximum Count brojku,

- EtreCheck svašta lista, međutim njegova upozorenja treba uzeti s rezervom, on će i na savršeno ispravnom Macu, koji nije baš out-of-the-box, javiti sve i svašta, evo meni je npr. isto izlistao "heavy RAM usage" i "Apps crashing", kao i "Apps with heavy CPU usage". To samo za sebe ne znači ništa. Iz tvoje liste nisam našao nešto posebno sumnjivo,

Što ti je onaj Malwarebytes Corporation - installed 2019-05-10? Znaš i sam da se treba držati dalje od toga, Mac najbolje radi čist od bilo kakvog "zaštitnog" smeća. Ukloni to za početak da nam ne stvara zbrku.
01.06.2019 | 23:01
Kako je i Davor napisao nema ničega previše sumnjivog.

Sad sam se sjetio da probaš napraviti SMC reset, ako već nisi. Tvoj MBP dolazi s T2 čipom?
Ako je odgovor "da", onda su ovo upute:

1. Ugasi MBP
2. Pritisni i drži pritisnute; DESNU Shift tipku + LIJEVU Option tipku + LIJEVU Control tipku 7 sekundi.
3. Nakon tih 7 sekundi i dalje ih drži pritisnutim, ali sad pritisni i drži još 7 sekundi tipku za paljenje. (Ovo će već biti zanimljiva poza ruku )
4. Nakon tih 7+7 sekundi pusti sve tipke i ostavi MBP par sekundi na miru.
5. Upali MBP i nadaj se da se popravila situacija.

S obzirom na to da su ti mijenjali matičnu nekako sumnjam da će ovo pomoći, ali nikad se ne zna.
01.06.2019 | 23:32
Smatram da su to sve pogrešni savjeti. Ako

ales_1717 kaže:
I zašto se ventovi jako vrte, a upaljen je jedan tab u Chromeu ili Safariju. Sve je jako sluggish, pišem mail slova se pojavljuju na ekranu s 2-3 sekunde delaya itd.


to *SIGURNO* znači da postoji proces koji ili guta CPU, ili stalno zamajava disk čitanjem ili pisanjem, ili ima memory leak. Dakle, Activity monitor, sortiraj po CPU, sortiraj po RAMu, sortiraj po disk R/W i vidi što je na vrhu liste. Kakav Etrecheck, kakav Power Fractal, daj...
02.06.2019 | 00:58
PowerFractal ipak ima smisla probati kada se korisnik tuži da mu je stroj spor, što je ovdje slučaj.

To je test koji do kraja iskoristi procesor i izoliran je od drugih stvari ala brzina diska, brzina grafičke i slično. Ako bi imao neki pozadinski proces koji ga koči to bi se odmah skužilo po rezultatu testa koji bi bio sporiji od onoga koji mora biti za njegov stroj, a to znamo iz naše tablice na Jabučnjaku.

Drugi, ovdje važniji, razlog je termalni "throttling" koji imaju ove novije generacije, znači kada stroj sam umjetno spusti brzinu kako bi sačuvao procesor od pregrijavanja. Zato sam mu to preporučio, a i da ne čeka 3 ujutro da se dogodi navodna situacija, pa onda gleda u Activity Monitoru što se zbiva. Cilj je zagrijati stroj i vidjeti utječe li to na performanse i u kojem trenu do toga dolazi.
02.06.2019 | 01:30
Dođeš doma i odeš pod tuš, kad ono - nema tople vode. Da li najprije pogledaš kazaljku od bojlera i pitaš ukućane je li netko nedavno bio u kupaoni i potrošio svu toplu vodu, ili ideš časkom rastaviti armaturu da na brzinu izmjeriš tlakove i protoke?
02.06.2019 | 05:29
Svakako kreirati drugog usera pa probati,mada ja mislim da imas HW problem
02.06.2019 | 10:36
smayoo kaže:
Dođeš doma i odeš pod tuš, kad ono - nema tople vode. Da li najprije pogledaš kazaljku od bojlera i pitaš ukućane je li netko nedavno bio u kupaoni i potrošio svu toplu vodu, ili ideš časkom rastaviti armaturu da na brzinu izmjeriš tlakove i protoke?


Haha Da, ma naravno da je to prvo, ali to smo valjda prošli, to smo prvo naveli da se provjeri, a ovo ima smisla da vidimo da li firmware možda baca procesor u "throttling" stanje prije vremena, što je moguće ako se stroj pregrijava. To samo iz Acitvity Monitora ne bi vidio, tamo su relativne vrijednosti, a ovako dobijemo apsolutnu, pa možemo vidjeti je li uopće taj Mac u stanju odraditi ono što mu specifikacije kažu.

Stariji procesori nisu imali takve opcije i ograničenja, to su sada nove fore, nekada bi se stroj samo smrznuo ili resetirao - ili bi se procesor baš oštetio. Sada nakon neke temperature dolazi do rapidnog downclocka.
02.06.2019 | 14:36
Kako god, teško je ovako na pamet uz par inputa dati preciznu analizu ili rješenje. Znam da je baš ta serija iz 2018. imala nekih problema s pregrijavanjem i Apple je izdao zakrpu za taj problem i većini je kao nakon toga MBP bolje radio., ali to je bio na High Sierri, a koliko vidim ovdje je riječ o Mojaveu.
"'Following extensive performance testing under numerous workloads, we’ve identified that there is a missing digital key in the firmware that impacts the thermal management system and could drive clock speeds down under heavy thermal loads on the new MacBook Pro' - Apple said in a statement"

osxdaily.com/2018/07/24/bug-fix-update-m...2018-cpu-throttling/
02.06.2019 | 14:55
smayoo kaže:
Dođeš doma i odeš pod tuš, kad ono - nema tople vode. Da li najprije pogledaš kazaljku od bojlera i pitaš ukućane je li netko nedavno bio u kupaoni i potrošio svu toplu vodu, ili ideš časkom rastaviti armaturu da na brzinu izmjeriš tlakove i protoke?


A gle to ti ovisi o situaciji

... dođeš doma, sila te kakati a daska na WC školjki otpala sa nosača, prvo ćeš pogledati da li je možeš vratiti nazad i popraviti, potom ćeš se pokakati, a tek na kraju ići po kući i ispitivati članove obitelji tko ju je potrgao
02.06.2019 | 19:01
04.06.2019 | 08:11
Powerfractal puca svaki 3-4 put izbaci tu koruptiranu sliku.
Malwarebytes sam instaliral na preporuku ovlaštenog servisa jer su na početku bili uvjereni da je problem u nekom virusu/malwareu, naravno sve je čisto (screenshot u prilogu).
Opterećenje prema activity monitoru je uredno, ništa čudno se tamo ne događa niti nema procesa koji bi "ubil" sistem. Valley se vrti normalno 30+ minuta ništa ne puca niti se ruši.

Ovlašteni servis želi opet kompt na tjedan dana na dodatno testiranje pa budem im dal komp još jednom pa živi bili pa vidjeli.
Prilozi:
04.06.2019 | 10:35
Trazi novi laptop jednostavno.... to sto je ovlasteni servis rekao da kod njih to nikad nije i niti nece biti slucaj, macku o rep. Zovi direkt Apple podrsku opisi sve sto si opisao ovdje, podnesi im papire od ovlastenog servisa i trazi direkt od njih novi laptop (mislim da je ovo sve vec smayoo napisao... ne znam zasto to ignoriras vec se patis sa tim "ovlastenim servisom"?)
04.06.2019 | 20:20
Izgleda da sam našel izvor problema. Kernel task više puta dnevno "ubije" procesor, evo tu se vidi da je skočilo na više od 700% opterećenje procesora.
Otvoren Youtube (Chrome, svira muzika) i Photoshop + Lightroom s tim da se ništa zahtjevno ne radi. Komp se tolko uspori da je nemoguće išta raditi na njemu, stisnem slovo na tipkovnici treba proći 5-10 sekundi da se pojavi na ekranu.
Prilozi:
04.06.2019 | 20:29
- Koji ovlašteni servis?

- Jesi li na PowerFractal testu napravio točno kako sam rekao, odabrao opciju 1,048,576?

- Jesi li probao kako se MacBook ponaša pod svježim accountom?

- Jesi li probao bootati s eksternog diska i kako se tada ponaša?

Ovaj "kernel_task" je upravo ono na što sam ciljao da vidimo je li problem - spomenuti CPU throttling problem. To znači da nešto s hlađenjem procesora nije ok i kada se pregrije on na ovaj način usporava rad da ne bi oštetio procesor.
04.06.2019 | 21:24
- iStyle (Apcom), nisam htio pisat prije jer mi nije namjera tužakati
- Powerfractal testovi niže na linku, razlika je skoro dupla (restartal sam komp između ova dva testa)
- nisam radio svježi account i nisam probao bootat s externog diska (nemam ni vremena, a ni volje za to)

Jasno je meni da se on zagrije samoi nije jasan razlog

Zadnji dogovor je da će zamjeniti cjeli komp (kućište, bateriju itd.). Potpuno novi komp se kod nas nemože dobiti jer kod nas nema Apple supporta već je Apcom ovlašten, tj. centrala u Mađarskoj. Mogu npr. ići u Austriju, Italiju, Njemačku, tj. u zemlju koja ima "pravi" Apple support pa tamo ostaviti komp i provesti dan-dva da se stvar rješi i dobijem novi. Navodno se može dobiti novi u roku pola sata ali nekak sumnjam u to. Probat ću još ovo ako se stvari se ne promjene idem u najbliži Apple Store.
Prilozi:
04.06.2019 | 21:49
Novi account napravis za minutu ukljucujuci i logiranje u isti, tak da stvarno ne bi trebalo biti problem
04.06.2019 | 22:57
Jedno glupo pitanje ali kako nešto može biti opterećeno 700% ... mislim ako je maksimalna vrijednost nečega 100% kako nešto može biti opterećeno 7x više
04.06.2019 | 23:06
8 logickih jezgri, pa se predstavljaju kao 800% kad su sve opterecene Ja znam vidjeti blizu 2400%

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
 • JOHN: Krasno
 • energyman: Ne potpisuje se više iOS12
 • JOHN: nisam dugo radio povratak na stari softver, jel ga moguće napravit a da se ne pregazi cijeli sadržaj?
 • JOHN: Ne koristim viber jer mi je kićavi šit. Definitivno ova zadnja verzija ios 13 ima problema. Daleko fluidniji mi je bio na ios 12. Za vikend ću ga vratit na 12, ako se još bude potpisivao, A i moram vidjeti što će mi falit od zadnjeg backup-a. iPhone xs također
 • Pixie: Ej ekipa, sto od Apple ekosistema ne stima u Hrvatskoj? Jel Apple Pay podrzan? Apple card? Gledam sto od stvari koje sam aktivirao u Americi mogu koristit kad se vratim doma..
 • smayoo: Ja viberu ne dozvoljavam pristup kontaktima
 • Matija klc: Ljudi moji kako meni steka Viber. Kada hocu novi kontakt pronaci ucitava 10 sekundi kontakte iz imenika. Ne znam dali vama tako? Ios13,iphone xs.
 • yawn pong: Meni je Weather u iOS13 krenio resetirati lokacije. Svako jutro se probudim sa Sant Clarom i New Yorkom iz nekog razloga
 • JOHN: Hrpa nesposobnih mulaca, to su fakin osnovne stvari.
 • JOHN: IOS13 je još jedan od nizu šitova koji ispadaju iz Apple. Zblesira mi se imenik, kad dolaze notfikacije tekst izlazi izvan okvira notifikacije pa je na bijeloj podlozi gotovo nečitljiv, editiranje je teksta je toliko nezgrapno da je tanka linija između select i edit. Kud ne napravi backup isti dan prije samog updejta. Šlamperaj, samo takav
 • ecvis17: u svakom slucaju serverska spika na desktopu ... nije za svakoga naravno ali zanimljivo
 • ecvis17: i da i ne ... fedora je kao neki base ... iako ne kuzim ni ja kako onda govore da je bare-metal hypervizor ...
 • smayoo: Nisam čitao pažljivo. Sorry. Ali - onda to nije OS, nego samo hypervizor
 • ecvis17: @smayoo kako mislis? zar to nije ovisno o tome sto imas u virtualkama ...
 • Pixie: Hvala puno
 • Riba: 64
 • Riba: Da, About This Mac -> System Report -> Software -> Applications, sortiraj po stupcu 32bit/54 bit
 • Pixie: Postoji li mogucnost da provjerim na MBP koje su mi aplikacije 32bitne? Odnosno, sto ce mi prestati raditi kad instaliram Catalinu?
 • smayoo: Sve su napisali, osim što nigdje ne piše koji aplikacijski softver se može koristiti. Genijalci... :)
 • ecvis17: OS posvecen sigurnosti [link]
 • Moonlike: Photo Mechanic
 • smayoo: Photos
 • VanjusOS: koji program koristite za slike, mislim u privatne svrhe, za ažuriranje albuma, sortiranje, pregledavanje..?
 • Zdravac: @MBPruleZ ne treba ti USA, ali ne možeš ni sa nekom iz druge zemlje. Trebaš odabrati po plaćanje "none", a kasnije imaš bonova za kupiti, koje si "radeem" na svoj USA acc. To tak funkcionira bez beda
 • drlovric: [link]
 • drlovric: Ovo mi se ne cini skupo. Ako nekome treba :)
 • MBPruleZ: IP-om uđem unutra vidim sadržaj. kreirao i appleID sa USA podacima ;) ali dio s naplatom ne prolazi jer očito moram imati USA bank card ili nešto takvo... netko ima ideju šta i kako?
 • MBPruleZ: Možda već pisano, postoji način za aktivirati free trial za ATV kod nas. Skinuo app na FireStick4K, VPN-om sa USA
 • lastavica: Probaj s VPNom, sta vi da ti je IP u USA, ali ja sam probao HR HBO nekako gledati pomocu VPNa van, i izgleda da HBO dosta pazi na to za razliku od netflixa te je 90% servera blokirano i ne moze se pristupiti stranici, ali moguce da je s HBO US druga priča. Ništa ne škodi da probaš, ako nemaš vpn, mislim da svaki ima neku trial verziju pa probaj :)
 • energyman: Kako skinuti HBO GO app sa US stora ali da radi kod nas?
 • TuxFan: [link]
 • Pixie: spot on John, thanks :)
 • JOHN: Pixie jesi siguran da si stisnuo delete a ne remove?
 • akajuraCRO: bumbar jesi siuguran da imas zadnju verziju iTunes-a?
 • stefanjos: sada sam isprobao i to nije slucaj kod mene
 • Pixie: Bok ekipa, new iPhone user - zasto izbrisana slika iz albuma je i dalje u Recents photos?
 • bumbar: iTunes problem "iTunes could not to this iPhone. You do not have permission." to mi javlja čim uključim novi iphone...
 • m@xym: ihorvat, da kojim slučajem imaš jedan SSD za MB Air 2015 viška, da li bi šutio o tome i čekao na Vikalici da te netko to pita, ili bi stavio to na Oglasnik?
 • ihorvat: Jel prodaje netko ssd za mb air 2015?
 • Beli: Ok Smayoo...
 • Beli: @Matija klc: isti slucaj, ista boja ali 6s, 3 mj star. Cist sumnjam da ce uvaziti reklamaciju. Dapace, vjerovatno ce tvrditi da joj je pao. Ali, ako uspijes vikni. A ak treba mozemo ih skupa jahati.
 • smayoo: Pišite u forum...
 • Matija klc: Problem kao u navedenom linku
 • Matija klc: [link]
 • Matija klc: Poz , kupio curi silikon case za xs u istyle. Nije proslo mj dana komadic u cosku joj se odkrhnuo a nije pao. Moze li se to reklamirati, vase misljenje?
 • lastavica: I jel mislite da novi MBP 13" sa novom/starom scissor switch tipkovnicom izlazi uskoro ili tek u Q2 2020 ?
 • lastavica: Jaoo, gdje mogu kupiti Macbook Pro 13" sa nadogradnjom procesora na 2.8 gHz i rama na 16Gb, IStyle ne odgovara na nikakve mailove, drugi me salju na njih, uzeo bih negdje od vani al uzimam preko firme tako da mi to nije opcija.
 • bumbar: @Zdravac hvala
 • Zdravac: God bless Vikalicu! :)
 • Zdravac: Moonlike, SlingTV, FuboTV, SKY UK (zbog formule), itd... ATV plus je samo sad naletio kao primjer da izrazim svoj revolt prema nepravdi :woohoo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO