wma na mac-u...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

wma na mac-u...

30.03.2004 | 12:37
mali problem... bar se nadam... imam podosta muzike u wma formatu... a htio bih to tecno slusati na macu... audion mi steka, windows media player nemre vise od jedne stavi odjednom... ima li nade?
30.03.2004 | 12:41
Rado bih pomogao, ali u životu nisam sreo WMA file! Da stvar bude bolja radim na televiziji gdje imamo veliku audioteku i klijenti donose sve i svašta, ali WMA nikada .

Ipak, pokušaj s MacMP3CD 1.3 - navodno podržava WMA ili uzmi neki konverter, pa to u batchu sve lijepo konvertiraj u nešto drugo.
30.03.2004 | 14:25
pa ako zelis mogu ti poslati jedan da ga vidis... )
ma ima toga preko 100 gb... pa mi je malo blesavo konvertirati... a na pc mi svira odlicno...
svejedno hvala...
30.03.2004 | 20:59
ma ima toga preko 100 gb... pa mi je malo blesavo konvertirati... a na pc mi svira odlicno...

Ne svira wma nego zvucna kartica i zvucnici
Inace, Microsoft ce uskoro izbaciti WMA2AAC, aplikaciju cuudna imena, koja ce PC korisnicima navodno omoguciti bezbolan prijelaz na otvoreni i dokazano bolji AAC standard te laku integraciju s iTunes Music Store. Inace, izvjesce je ekskluzivno za hrvatsko trziste prenijelo nase osvjedoceno IT pero, O.M.
31.03.2004 | 09:59
Ne svira wma nego zvucna kartica i zvucnici

a ja sam mislio da mali crnac svira

a jel ima nesto pametno za prvu ruku?....

z.
31.03.2004 | 11:22
a jel ima nesto pametno za prvu ruku?....

Nema. Samo ono sto je Davor vec napisao ili ukljuci PCa i gustaj.
Sta ce ti Mac...
31.03.2004 | 11:44
probao sam... ali ne radi... nz.
a mac mi sluzi ka stolic u dnevnom boravka pa bih ga htio iskoristiti
salim se naravno )
htio bih se rijesiti pc-a...
01.04.2004 | 03:23
probao sam... ali ne radi... nz.

Uh, ovo je mozda dobra skola o zakljucavanju podataka u odredjene formate datoteka. Recimo, jos od MS Worda 6 za Windowse pokusavao sam zaobici spremanje podataka u "zakljucane" datoteke, koje su iskljucivo vlasnistvo jedne firme, u ovom slucaju .DOC datoteke, pa su svi dokumenti bili spremani u multiplatformske i OTVORENE, Rich Text File (.RTF) datoteke.
Word 6 donio je sa sobom gomilu sitnica u DOC format koje Word 2 (po meni najbolja ikad isprogramirana MS Word verzija) nije podrzavala. Odnio je bio vrag salu, valjalo je ukljuciti pamet, pa koliko god to bilo moguce i tehnicki izvedivo. Stotine datoteka spremljenih u Wordu 2 ostalo je u tom formatu, ali smo sve ono sto je generirao Word 6 (i sve ostale novije verzije) spremali u RTF, kojeg je Word 2 uredno otvarao. Drugim rijecima, postavili smo Word 2 kao referencu, koju je svatko imao.

Stoga ohrabrujem i tebe i druge korisnike da uvijek misle unaprijed, te ako je moguce, da se u pogledu vaznih, svakodnevnih datoteka ne zakljucavaju iza brave koju moze otvoriti samo jedan kljuc. Spremanje glazbe u iskljucivo WMA format upravo je takav slucaj. Da su glazbene datoteke bile kodirane MP3 enkoderom, pa opet, i tu pametno kodirane tako da se dobije na kakvoci, nikakvih problema danas ne bi imao. Mogao bi slusati sve na obje platforme.

Apple ce prezivjeti samo ako se bude drzao otvorenih standarda, kao sto je RTF, PDF, HTML, XML, JPEG, MP3, AAC i sl. Takodjer, datoteke koje dolaze s otvorenom arhitekturom imaju svu podrsku nakladnickih, diskografskih i filmskih kuca, koje jednako tako ne zele nicim ovisiti o milosti ili nemilosti samo jednog dobavljaca/proizvodjaca.

Znam da smo svi ovoga svjesni, ali nekad se zbilja zaboravimo i igramo uvijek na laksu loptu, gdje ne treba misliti previse. Pa glavobolja nastupi onda kad joj se najmanje nadamo ...
01.04.2004 | 09:58
pa dobro.. nije bas wma tako zatvoren format... uostalom svi kucni plejeri ga sviraju... nisam nikad s tim imao problema.. a muzika mi je mjesana, ima i mp3 i wma, ripana je varijabilnim bit rateom 128-256... i dalo bi se sve to konvertirati... mozda jednog dana...

ali ti si sagledao ovaj problem sa daleko veceg stajalista... u mojoj fimi je cisto svejedno jel rtf ili doc ili txt ilte neki drugi format.. zapravo mislim da nema formata koji ova masa programa; da ne zaboravim, i distillera koji predvodi; nemre otvoriti... pa zato me i cudi tolika odbojnost apple-a za nekim formatom kao sto je wma...
01.04.2004 | 12:35
pa zato me i cudi tolika odbojnost apple-a za nekim formatom kao sto je wma...

Nije rijec toliko o odbojnosti - wma je prvenstveno proprietary microsoftov format za koji moras placati licencu, a osim toga je i losiji od AACa sa slabijim bitrateom... 100GB wma fileova si napravio - trebalo bi te zbog toga primjereno kazniti
01.04.2004 | 14:57
apsolutno krivo... wma se ne placa.. vec ako zelis imas mp3 preko windows media playera e to se placa.. nazalost.. ma nisam napravio 100 gb vec je nesto doslo izvana.. nesto od prijatelja.. u biti radimo na tome da se nadje "najkvalitetniji" sound i da se to postavi za neki web radio..
sad neznam od kad postoji aac .. ali ovo se ovako koristi vec par godina.. zapravo od kad je izasao wma frend je poceo s tim.. sto vidim da ne valja... nista..
vec sam se sam kaznio... ne brini
02.04.2004 | 12:39
Pod placanjem sam mislio na licencu za koristenje wma formata - recimo da Apple omoguci iPodu da cita wma, pa samim time i iTunesima, morao bi M$u platiti za svaki prodani/downloadani primjerak.....

Ali doista, citaj testove, wma je bolji od mp3ja donekle, ali je i zatvoren format u smislu da se mozes slikati kasnije kao sto si uvidio To sto je wma svuda to je utjecaj microsofta, sto je lose - a AAC i nije bas tako novi format, mislim da ga je Apple uveo kod sebe prije godinu i pol, dvije, ne znam sad napamet....

Uglavnom, davno sam naucio da je pametno izbjegavati bilo sto kaj dolazi od microsofta ako postoje druge solucije....
02.04.2004 | 15:55
gle nija wma tako los.. ali me jednostavno jebe to sto na macu nemrem poslusati jednu stvar bez da stvar zastuca.. mozda bih trebao proraditi na prioriteima.. sad bubam ... audio to svira odlicno ako upalis i gledas.. cim se photoshop umjesa ili illustrator pocinju problemi... a nije da mi je masina slabasna.. dualka na 867.. i 700 rama.. ali eto.. nece..
ak imas neku ideju voljan sam.. sad se ne mogu zaliti na proliveno mlijeko.. )
04.04.2004 | 09:38
a AAC i nije bas tako novi format, mislim da ga je Apple uveo kod sebe prije godinu i pol, dvije, ne znam sad napamet....

Uveo ga je Dolby. Onda je Apple pametno shvatio da je AAC daleko bolji od MP3 formata, te je jos i otvoren, za razliku od WMA, pa se zato dao na izgradnju svoje digitalne audioteke upravo u tom formatu.
Bez obzira na sve, AAC je audio za sljedecu dekadu. WMA i MP3 su pokazali sto mogu - i ostali dio proslosti. I drago mi je da Apple zaobilazi WMA, da ga ne okuzi MSov smrad

Inace, tesko ce Mello naci neko rjesenje. Mac korisnici, kao i programeri, voli razmisljati drukcije, i nitko nece sjesti i posteno isprogramirati komad softwera da bi radilo nesto sto njima nije po ukusu uopce.

Dakle, ako nije tlaka, lijepo sjesti i ripati ponovno svu glazbu s CDova. :-D
04.04.2004 | 12:12
Dobra primjedba od Zvonimira - freeware/shareware programeri obično programiraju stvari koje vole ili koje su stvarno neophodne, a WMA konvertor je u toj priči negdje na zadnjem ili predzadnjem mjestu - sigurno nitko od takve ekipe nije bio toliko naivan da upadne u klopku korištenja WMA. Čim nešto na sebi ima etiketu Microsoft "standarda" to odmah znači "izbjegni ako možeš". Koliko je WMA nezanimljiv format u stvarnom svijetu govori i to da u 5 godina rada u TV produkciji baš nikada nam nitko nije donio zvučni zapis u takvom enkodingu. 95% je MP3, ostalo je AIFF, WAV ili AAC ako je stvar došla s Maca.
04.04.2004 | 18:16
u biti aac je sranje (bez uvrede, moje skromno stajaliste )... na iPod-u jedino valja.. nigdje drugdje...ka prvo i prvo.. jer neznam vise koji program otvara aac na pc-u...
drugo.. mp3 daleko rasireniji format od wma prvenstveno zato sto malo ljudi koristi windows media player za sviranje svojih mp3.. a koliko znam winamp je do prije nekoliko godina imao iskljucivo mp3 konverter..
nisam siguran ali mislim da aac ne sviraju ni dvd player, ispravite me ako grijesim
trece.. na televiziji, iz vlastitog iskustva izbjegavamo slati bilo sto sto nije 110% sigurno, jerbo jedu govna zbog sitnica... nikakv uvreda ali ..
da si dobio wma format prvo bi me sterao u kurac i rekao da to neznas ni sto je to i da ne valja...
4... ako idemo na kvalitetu zapisa onda je tu org... i nista drugo.. osim wav, i aiff... koji su naravno ne kompresirani..

sto se softa tice... i MS... to je stvar kvalitete i odabira... to sto imamo i predrasude usput.. e to smo mi ljudi... nije ni bas apple u svemu dobar...

a zika mi je bas ne ripa ponovo no way.... prije ce apple zagrliti wma nego sto cu ja ripat... e da.. uostalom iPod svira wma )))))

pozdrav
05.04.2004 | 10:05
Sto se tice osnovnog problema:

www.carrafix.com/EasyWMA/

I sve OK.
05.04.2004 | 11:54
Uveo ga je Dolby. Onda je Apple

Znam da ga je Dolby uveo - no Apple ga je medju prvima poceo propagirati kao Right thing TM.

Also:
# EasyWMA 1.0 (donationware) is a small utility that allows users to convert Windows Media Audio (WMA) files to MP3s for better compatibility with Mac applications such as iTunes. "EasyWMA has a very simple user interface, full drag and drop support, and can even do batch processing to convert your whole library of WMA songs in one click."

Edit: Vidim, Gandalf je bio brzi....
05.04.2004 | 12:09
u biti aac je sranje (bez uvrede, moje skromno stajaliste )... na iPod-u jedino valja.. nigdje drugdje...ka prvo i prvo.. jer neznam vise koji program otvara aac na pc-u...

Sranje - samo metaforicki zato jer jos nije rasiren kao wma - u svakom drugom bogledu je bolji izbor od wma, a ako mi ne vjerujes - idi pa vidi Sto se tice, ne mogu itd - iTunes na pcju, pa winamp naravno i jos hrpa drugih. Samo treba znati a ne brijati po WMPu
05.04.2004 | 12:31
imam iTunes na pc... mislim.. ili sam ga izbrisao... nisam siguran.. kako je sa sviranjem na dvd playerima tj. kucnim kinima???
jel AAC varijabilni?
WMP mi ne odgovara... neznam zasto ali eto.. vec ga godinama ne koristim..
jos jedno iritirajuce pitanjce... zasto iPod svira wma a iTunes ne svira?
mislim to mi je najgluplja stvar u cijeloj prici...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 32 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, pontmax1, robee, tino1, Anonimci (350)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO