15.05.2012 | 00:08
Ako naprave veliki ekran sa web kamerom, WiFi, Bluetoothom, mrežom i hrpom raznih priključaka (HDMI, Audio optički izlaz/ulaz, USB, FireWire ili Thunderbolt...) te omoguće gledanje zemaljskog, satelitskog i internetskog programa, te svega živog sa iTunesa i App Storea, AirPlay i iTunes medijateka te naprave da je Appleovski jednostavno za koristiti onda će to imati kupce, mene prvog
Sad imam Samsung Smart TV i onaj dio sa aplikacijama je strahota loše napravljen, sa NAS diska mi čita samo video, dok mi slike ni muziku ne vidi, a da bi koristio pristup internetu i barem si malo olakšao upisivanje, morao sam na kraju naručiti opcioni daljinski sa querty tipkovnicom. Skype je očajan, veliki ekran, a sugovornikova slika nije veća od iPada, pa je okružena onom famožnom skypeovom plavom bojom i ogromnim tipkama na lijevoj strani. Vlastita slika je veličine iPhoneovog zaslona, dakle sa tri, četiri metra udaljenosti ni ne vidiš se kako izgledaš. Ponekad možda i bolje
U svakom slučaju ružno, ogavno i ne baš tako jednostavno za korištenje.
Ja i sada koristim ATV, malu crnu kutijicu spojenu HDMI kabelom na TV, optičkim na surround sistem i UTPom na mrežu i bez jailbreaka mi je jako korisna. Imam mali MacMini sa velikim diskom 6Tb na kojem stvaram dijeljenu iTunes medijateku i mapu sa slikama i sve se to na jednostavan i lijep način može gledati i slušati. Izgleda fantastično i radi fantastično. Ako tome dodaju ekran i još pokoju mogućnost, a zadrže jednostavnost korištenja bit će to pun pogodak koji će sadašnje golijate svakako natjerati da se više potrude.