Prekodiravanje u Proress 422
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prekodiravanje u Proress 422

29.08.2010 | 16:35
S kojim postavkama prekodiravati video sniman Canonom EOS 550D sljedećih karakteristika: (MOV Video: H.264 1920 x 1080 25 fps, Zvuk: Linear PCM).

Da bi video mogao normalno obrađivati potrebno ga je prekodirati u Proress. Koji Proress bi zadovoljio kvalitet slike, a da ne jede puno diska. Obrađeni materijal bi se u konačnici trebao pustiti na TV-u kao dokumentarac.

HVALA!
Proress.png
29.08.2010 | 18:39
Mislim da ti je najbolje da prekodiras jedan file u sve formate i sam odlucis. Importiras ih nazad u FCP ili u cemu vec radis, stavis ih jedan iznad drugog, zoomas se na barem 200% i gledas detalje. Mislim da se uvijek isplati ici na malo bolju kvalitetu pa cak i ako moras kupiti novi disk zbog toga, barem znas da ti za godinu dana nece biti zao jer si na finalu skrsio kvalitetu radi par gb ustede na prostoru
Ako se ne varam Proxy i LT su novije izvedenice ProResa i u principu se koriste za nekakve brzinske news/terenske montaze gdje kvaliteta nije najbitnija. Po meni se dilema svodi na originalni 422 ili 422HQ, ja recimo koristim 422 za vecinu toga za kucnu upotrebu jer su razlike u kvaliteti stvarno minimalne ali da radim nesto za broadcast, pogotovo ako ce to biti HD onda bi izabrao HQ varijantu.
30.08.2010 | 21:46
Hvala na savjetima. Kontaktirao sam jednog austrijanca koji je obradio video s Canona EOS 550D i to u ProRess LT. Zgodan je video:

Čini mi se da je kvaliteta slike ok, ali svakako mislim raditi u ProRess 422 ili ProRes 422 HQ.

Kad smo već kod povećanja HDD prostora mislio sam nabaviti eksterni disk koji se kopča na FW 800. Za što se odlučiti LaCie ili G-Technology?

HVALA!
30.08.2010 | 22:35
Obadva branda su dobra, ja bi uzeo onaj sa duzom garancijom
Kolega je prije par dana uzeo neki WD studio Mac verziju, ima isto fw800 i platio ga je ravno 1000kn tako da mislim da je to sad jako pojeftnilo
31.08.2010 | 14:04
To znači da mogu normalno editirati ProRess s eksternoga HDD. Uvjek mi se nekako čini da svi eksterni priključci sporije rade od komponenti koje se nalaze u računalu. Postoji li mogućnost da taj eksterni disk bude usko grlo kada s njega budem povlačio puste gigabajte ProResa.
31.08.2010 | 16:02
Mozes raditi skoro normalno ako ti je disk fw800 iako steta sto ni najnoviji macovi nemaju eSata
Mozda netko ima vise iskustva bas sa samim radom pa neka napise da li se osjeti neko vece usporenje ako radis sa gomilom fileova.
31.08.2010 | 18:48
Mene jedino nervira, sto eksterni disk (govorim o WD Studio Edition 2Tb) s vremena na vrijeme ode u "sleep - stand by" mode.
Pa kada pokrenes ponovno video moras cekati
31.08.2010 | 21:27
E da, to sa sleepom je uzasno glupo! Ali zar se ne dobije onaj neki utility sa novijim WD diskovima u kojem se to moze promijeniti?
Ja sam mijenjao taj sleep time mislim sa Cocktailom jer me je na poslu isto iritiralo sto mi disk taman ode spavati kad hocu rendat. Imam 4 diska u stroju, sistemski, radni+backup i render disk i uredno mi je neki od njih isao u sleep taman kad ne treba a nisam zelio tu opciju potpuno iskljuciti pa sam samo stavio da idu spavat nakon pola sata umjesto defaultnih 10min ili koliko vec.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, IgorD, temeljnik, Anonimci (658)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO