Prekodiravanje u Proress 422
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prekodiravanje u Proress 422

29.08.2010 | 16:35
S kojim postavkama prekodiravati video sniman Canonom EOS 550D sljedećih karakteristika: (MOV Video: H.264 1920 x 1080 25 fps, Zvuk: Linear PCM).

Da bi video mogao normalno obrađivati potrebno ga je prekodirati u Proress. Koji Proress bi zadovoljio kvalitet slike, a da ne jede puno diska. Obrađeni materijal bi se u konačnici trebao pustiti na TV-u kao dokumentarac.

HVALA!
Proress.png
29.08.2010 | 18:39
Mislim da ti je najbolje da prekodiras jedan file u sve formate i sam odlucis. Importiras ih nazad u FCP ili u cemu vec radis, stavis ih jedan iznad drugog, zoomas se na barem 200% i gledas detalje. Mislim da se uvijek isplati ici na malo bolju kvalitetu pa cak i ako moras kupiti novi disk zbog toga, barem znas da ti za godinu dana nece biti zao jer si na finalu skrsio kvalitetu radi par gb ustede na prostoru
Ako se ne varam Proxy i LT su novije izvedenice ProResa i u principu se koriste za nekakve brzinske news/terenske montaze gdje kvaliteta nije najbitnija. Po meni se dilema svodi na originalni 422 ili 422HQ, ja recimo koristim 422 za vecinu toga za kucnu upotrebu jer su razlike u kvaliteti stvarno minimalne ali da radim nesto za broadcast, pogotovo ako ce to biti HD onda bi izabrao HQ varijantu.
30.08.2010 | 21:46
Hvala na savjetima. Kontaktirao sam jednog austrijanca koji je obradio video s Canona EOS 550D i to u ProRess LT. Zgodan je video:

Čini mi se da je kvaliteta slike ok, ali svakako mislim raditi u ProRess 422 ili ProRes 422 HQ.

Kad smo već kod povećanja HDD prostora mislio sam nabaviti eksterni disk koji se kopča na FW 800. Za što se odlučiti LaCie ili G-Technology?

HVALA!
30.08.2010 | 22:35
Obadva branda su dobra, ja bi uzeo onaj sa duzom garancijom
Kolega je prije par dana uzeo neki WD studio Mac verziju, ima isto fw800 i platio ga je ravno 1000kn tako da mislim da je to sad jako pojeftnilo
31.08.2010 | 14:04
To znači da mogu normalno editirati ProRess s eksternoga HDD. Uvjek mi se nekako čini da svi eksterni priključci sporije rade od komponenti koje se nalaze u računalu. Postoji li mogućnost da taj eksterni disk bude usko grlo kada s njega budem povlačio puste gigabajte ProResa.
31.08.2010 | 16:02
Mozes raditi skoro normalno ako ti je disk fw800 iako steta sto ni najnoviji macovi nemaju eSata
Mozda netko ima vise iskustva bas sa samim radom pa neka napise da li se osjeti neko vece usporenje ako radis sa gomilom fileova.
31.08.2010 | 18:48
Mene jedino nervira, sto eksterni disk (govorim o WD Studio Edition 2Tb) s vremena na vrijeme ode u "sleep - stand by" mode.
Pa kada pokrenes ponovno video moras cekati
31.08.2010 | 21:27
E da, to sa sleepom je uzasno glupo! Ali zar se ne dobije onaj neki utility sa novijim WD diskovima u kojem se to moze promijeniti?
Ja sam mijenjao taj sleep time mislim sa Cocktailom jer me je na poslu isto iritiralo sto mi disk taman ode spavati kad hocu rendat. Imam 4 diska u stroju, sistemski, radni+backup i render disk i uredno mi je neki od njih isao u sleep taman kad ne treba a nisam zelio tu opciju potpuno iskljuciti pa sam samo stavio da idu spavat nakon pola sata umjesto defaultnih 10min ili koliko vec.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO