ponovno instaliranje os leopard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ponovno instaliranje os leopard

08.09.2010 | 20:58
Poz svima .E ,ovak dobio sam u kompenzaciju macbook pro 13 prije nekog vremena a do sad mi je stajao radi nedostatka vremena i naravno zasluženog G.O. Imam u planu na novo instalirati os pa me interesira koji je najstabilniji odnosno isplati li mi se kupiti novi u aple ducanu.Isto tako pošto nisam dobio sa njime nikakve cd-e , a pročito sam da se u osnovnom osu ne dobije i-photo i iwork.Pitanje -mogu li nekako to izvuči sa svojeg kompa na neki dvd pa to kasnije instalirati ili mogu li to negdje nabaviti preko torenta.Hvala pozz
08.09.2010 | 21:02
Uzmi Snow Leopard, nije skup, pa si na miru. iLife posudi od nekoga instalaciju, pa stavi, ionako imaš pravo na njega jer dolazi sa strojem.
08.09.2010 | 21:10
Davore, ali zakaj da instalirava mašinu ako sve radi?! Vidiš da je riječ o prebjegu s piceka pa čovjek misli da mora očistiti sistem. Dakle, odeš u sistem preferences/accounts. Napraviš novi account (klikneš na plus) koji ima admin ovlasti. Potom napraviš logout i logiraš se u taj account koji si upravo kreirao. Odeš opet u sys prefse/accounts i s minusom obrišeš onaj stari account koji je postojao prije. S njim obrišeš sve dokumente koji su postojali od prijašnjeg vlasnika i imaš čist komp kao da si napravio instalaciju koju spominješ.
OSX je stabilan, nema registrije koji se pune i ne usporava se... Ako sve radi, ne moraš ga reinstaliravat iz čistog mira....
08.09.2010 | 21:14
E ovo me bas interesiralo. Uskoro dolazi doma MBP 15, a ovaj stari ide zeni. Znaci bez griznje savjesti napravim noci account i sve od mene ode u zaborav. Kaj bas sve obrise?
08.09.2010 | 21:17
Jesam to sam napravio ali su mi ostali neki programi kaj ih ja ne koristim te još uvijek piše franjo.franic mac book, a to me živcira.sitnica ali
08.09.2010 | 22:17
zabac je napisao:
E ovo me bas interesiralo. Uskoro dolazi doma MBP 15, a ovaj stari ide zeni. Znaci bez griznje savjesti napravim noci account i sve od mene ode u zaborav. Kaj bas sve obrise?

Pa da, ostanu samo aplikacije. Svi doksovi su pa-pa....
08.09.2010 | 22:28
Da, Djuro stoji da je to tehnički okej ostaviti, ali ako se već dobiva tuđi korišteni stroj, moja "politika" je uvijek to zaderati, napraviti zeroing diska (ako ima kakav bad sector da ispliva) i napraviti sve lijepo od nule. Ima programa koji se instaliraju i u "all users" modu, nikada ne znaš što je prošli vlasnik radio, možda ima u initu nešto što se diže i za nove usere itd... a da ne pričam što bi tek rekao netko paranoičan. Instalacija od nule je cca 45 minuta na tom stroju, nije to neki bed.
09.09.2010 | 09:16
znaci onda danas idem kupiti os,pa još samo pitanjce.instalacija o.s je exe sa diska ili ima neka procedura prije instalacije.A da ,ima li ko za posuditi cd za instalaciju iphoto?
09.09.2010 | 09:40
Ubaciš disk u komp. Ona lijepo restart. Potom, nakon što je napravio Voooiiiiiing, stisneš C i držiš ga stisnutog. To kaže kompu da boota s optike. On ti ponudi prozor za izbor jezika, odabereš, pretpostavljam negleski, i onda ideš u utilities i odabereš disk utility. Tamo odabereš zero out disk da obriše hard do übera.
Nakon što je to obavio (otprilike pol vure, ovisno o veličini harda) vraćaš se na instalaciju i slijediš samo sve upute. Imaš opcije da ti ne instalirava sve jezike i sve fontove svijeta, baš kao i da izbjegneš instalaciju drajvera za printere kaj ti isto nije nužno i ubrzava sam proces instalacije
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 39 minuta
  • Bertone: Na poslu koristimo phpBB i u admin postavkama je postavljeno da je max veličina slike 2560 × 1440 pix ili 3 Mb i ako korisnik pokuša napraviti upload veće slike dobije takvu obavjest o grešci,... isto je tak orecimo i sa slikom avatara, propisali smo maksimum od 512x512 pix i ako je veća nema uploada. Gdje ti dobivaš grašku?
  • Riba: Yonkis, kada i gdje ti se to pojavi?
  • Bertone: *Ne znam...
  • Bertone: Ne znak kako je posloženo tamo kamo si htio napraviti upload slike, ali mi smo si na poslu (na internom forumu) postavili limit na veličinu slike od 2k.
  • Bertone: Ne previše nego je nešto preveliko.
  • Yonkis: Jabučari, što ovo znači? Da imam puno slika u odgovoru na neki komentar? [link]
  • dpasaric: :D
  • Bertone: Čovjek Vam je na realnom primjeru objasnio Starcraft pravila i sad opet ne valja :D
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds