iBook G4 i USB wireless adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook G4 i USB wireless adapter

• iPlavonebo
  • Posjetitelj
15.06.2010 | 16:39
Pozdrav svima,

konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.

Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?

Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran
15.06.2010 | 18:00
Mozda da narucis original s ebaya. Bilo ih je za 10ak dolara. Koliko se sjecam nije neki problem ugraditi (samo se digne tipkovnica, stroj ne treba rastavljati (barem na 14"))
Pozdrav
15.06.2010 | 18:24
Hm... 10.5 ti je Leopard a Tigar je 10.4 pa postoje razlike.Ako nešto instaliraš možda je razlika u verziji za jednog ili drugog.Provjeri koji točno koji OS imaš prije svega.

bok
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
15.06.2010 | 19:21
@ t_burgund - thx, evo baš sam to napravio, najbolje rješenje, dođe me manje od 10 baksa.

@ jzelko - je Leopard je, verzija 10.5.8. Koliko vidim radi OK s njim. Mada razmišljam dali bi bio bolje optimiziran, time i brži da ga stavim na Tigra. hm..
15.06.2010 | 22:45
probaj da nadjes ovaj...`D-LINK DWL-G122`ja sam ga kod mene u Srb platio oko 20 eura..i radi savrseno i na G3..G4..G5 mashinama.....a probao sam od Pantera do Leoparda.....radi i na XP..i na Linuxu...na Cd-u su svi potrebni drajveri.....pozdrav
www.nabava.net/d-link-bezicni-adapter-dwl-g122-usb__51524_p.php
15.06.2010 | 23:41
iPlavonebo je napisao:
Pozdrav svima,

konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.

Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?

Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran

Ovaj Airlive provjereno radi na powerbook g4.

EDIT: Na leopardu ofkors 10.5.8
15.06.2010 | 23:46
+ mislim da je airport/bluetooth combo kartica
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
16.06.2010 | 15:22
uh ipak sam se zeznuo, aiport extreme koji sam narucio je namjenjen za verziju ibooka s 1,33 GHz ja imam 1,2.. kupio sam D-LINK DWL-G122 - probat cu s njim.
16.06.2010 | 15:45
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
16.06.2010 | 17:01
ToriK je napisao:
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.

kupio sam već DWL-G122 v 5.0. i opet se zezam s driverima i nikako da prepozna USB. neznam kaj da radim.. jel zna možda netko?
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
30.06.2010 | 21:02
prodan ibook (po kupovnoj cijeni)

kupljen macbook (po dobroj cijeni)

problem solved.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 16 minuta
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa