Mozda ce se nekome ciniti ovo trivijalnim ali mene smeta a ne znam kako to ispraviti. Naime ne shvacam po kojem principu se to desava ili ne deseva. Recimo kliknem na Finder i kada mi se otvori prozor, otvori se recimo na nekom mjestu odredjene velicine. E sad meni ta velicina ne pase i ja ga povecam na onoliko koliko ja zelim i stavim ga ne sredinu monitora. Sad kad sam ga zatvorio i ponovno ga otvorim on se sad otvori na nekom drugom mjestu i opet u nekoj drugoj velicini. Niti onoj koju sam ja namjestio prije zatvaranja niti u onoj prvotnoj kada sam ga jos prije toga otvorio. Moze li se to kako podesiti da se otvara u centru ili kako ga ja ostavim u zadnjem polozaju prije zatvaranja i da velicina bude ona koju sam ja podesio.
Meni se jedino mjenja položaj otvaranja findera na novi, ako sam ga zatvorio a on nije bio cijeli prikazan na ekranu, nego mu je jedan dio bio van vidokruga ekrana. Gledao sam po njegovim postavkama i nisam ništa našao, što bi riješilo tvoj problem.
Finder se meni uvijek otvara na mjestu i veličine kakvu sam zadnju koristio. Štoviše, dovoljno je pametan da, ako mi je jedan prozor otvoren na desnoj polovici ekrana, drugi će otvoriti na lijevoj.
Finder se meni uvijek otvara na mjestu i veličine kakvu sam zadnju koristio. Štoviše, dovoljno je pametan da, ako mi je jedan prozor otvoren na desnoj polovici ekrana, drugi će otvoriti na lijevoj.
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.