Molim rjesenje za moje probleme:)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim rjesenje za moje probleme:)

05.09.2014 | 17:56
Pozdrav svima! Prvo bih se htio zahvaliti svima koji su sudjelovali u kreiranju ove stranice i ponudili ovoliko dostupnih informacija za ljude koji zele kupiti svoj prvi mac. Osobno kada sam dosao na ovu stranicu zelio sam mac mini, ali posto nemam periferije, zelja mi se protegnula na iMac. E sada, pošto mi na iMacu sve odgovara osim hard diska, zna li netko koliko bi me kostala ugradnja ssd-a ili fusion drivea umjesto originalnog(znaci da nadoplatim jer znam da se kasnije ne moze mijenjati). Fond mi je nekih 10000 milja i to kapak s tim da cu iskoristiti ovu akciju back to school i uzeti na 12 rata Diners-a. Prema toj cijeni imam iMac - 9700, i Macbook pro 9700. Sve sam gledao u iStyle-u. Ako imate nekakav argument zasto jedno a ne drugo, molim za pomoc. Ili pak ako znate neku drugu soluciju ili nekakav drugi shop gdje bih prosao povoljnije, recite.

Ovo je macbook pro 13-inčni: 2,6GHz
s Retina zaslonom

A ovo 21,5-inčni: 2,7GHz.
05.09.2014 | 20:44
Mislim da prvo moras donjeti odluku - treba li ti laptop ili stolno racunalo? Nakon toga mozemo razmatrati opcije.
05.09.2014 | 21:04
Nedostaje jedna jako bitna informacija: za koju bi namjenu računalo bilo korišteno?
05.09.2014 | 21:22
Vise me vuce na stolno racunalo.namjena mu je kao kucno racunalo,znaci skype,internet,glazba,slike itd,nikakav gaming jer imam ps4.ako bih me mac mini dobro sluzio,onaj sa i7proc za ove stvari koje sam naveo,recite mi.ne uzimam apple radi sminke pa da mora biti imac.jedino kada sam zbrojio,mac mini + periferija me izadje kao imac.cudno.
05.09.2014 | 21:46
Moguće ako misliš isključivo na Apple periferiju. Između Minija i iMaca ja sam uvijek za Mini. Nikad problema s njima, uz dovoljno memorije i sa SSDom služit će te godinama bez problema, od periferija si odabereš što želiš i to ne nužno od Applea, a što je najbolje lako je prenosiv.
05.09.2014 | 22:24
Za navedene potrebe dostatan ti je i i5 mini. Kasnije, nakon par godina ga mozes nadograditi sa RAMom i sa vecim dodatnim SSD-om i HDDom
05.09.2014 | 22:58
Ja bi isto preporučio Minija... S njima stvarno nikad nikakvih problema... Ako ti nije velika hitnja pričekaj do utorka, možda predstave novi model, iako to nije baš vjerojatno... Ako ne, i ovaj model koji je u ponudi je više nego dostatan...
06.09.2014 | 09:04
Hvala na savjetima.pricekati cu utorak pa budem vidio sto ce biti predstavljeno. Malo sam bio na njuski, ima jedan tip sto samo Apple proizvode prodaje.Kod njega je mac mini 5500 kn onaj sa i7, to bih mi odgovaralo. Ima li netko iskustva s tim prodavacem i da li mogu kupiti vani preko ebaya ili preko nekoga s foruma apple care koji bi mi vrijedio za taj mini iako je kupljen ovako na crno?
06.09.2014 | 13:43
zeban90 kaže:
Hvala na savjetima.pricekati cu utorak pa budem vidio sto ce biti predstavljeno. Malo sam bio na njuski, ima jedan tip sto samo Apple proizvode prodaje.Kod njega je mac mini 5500 kn onaj sa i7, to bih mi odgovaralo. Ima li netko iskustva s tim prodavacem i da li mogu kupiti vani preko ebaya ili preko nekoga s foruma apple care koji bi mi vrijedio za taj mini iako je kupljen ovako na crno?

I ja sam vidio na njuski da lik prodaje skoro sve modele mac racunal. I sto je jos bolje iz Vinkovaca je kao i ja. Mene takodjer zanima dali je netko sa njim poslovao buduci su racunala jeftinija nego u shopovim u RH.
Jedino sto je fora sto mi supruga radi u skoli pa bih mogao dobiti za gotovo istu tj. nekih 200-300kn visu cijenu u trgovini od njegove i imam odmah i garanciju dok kod njega nema garancije vec cini mi se da se moram traziti apple care.
Osobe koje rade u skolstvu ili zdravstvu ili su studenti dobiju 7% popusta na apple proizvode a sad je cini mi se akcija pa je 12% popust. Zvao sam lika i ugodno smo porazgovarali te mi veli da su konacne cjene i da ne idu dolje. Ne znam odakle nabavlja robu i pretpostavljam da nisu refurbished proizvodi vec novi novi.

Hajde jos koje misljenje jer sam i ja u nabavci minija tj. cekam utorak da vidim hoce li biti najavljen novi model. Ukoliko ne bude, na netu sam nasao da bi trebao onda biti u 10.mj. ako ako i onda ne bude, tada kupujem trenutni model sa i7 cpuom i stavljam odmah ssd i 16gb rama.
06.09.2014 | 14:11
Akcija od 12% popusta na preporučene cijene ne odnosi se na Mac Mini.
BTS akcija
06.09.2014 | 15:09
DrAle kaže:
Akcija od 12% popusta na preporučene cijene ne odnosi se na Mac Mini.
BTS akcija

Gle, nisam naveo tocno gdje ja mogu dobiti. Sada je akcija na 12% cini mi se u iStylu ali i preko zdravstvenih i stomatoloskih komora moze se dobiti uvijek popust. Eto moj sogor kad god hoce dobije popust od 7% na obrocno placanje a za kes jos dodatnih 5% tokom cijele godine tako da ovo sto si stavio vrijedi ali ima i drugih nacina za doci do tog popusta i za sve modele pa tako i za mac mini pa me ne dira ova akcija koju si stavio sa stranica filex-a.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 25 minuta
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO