Molim rjesenje za moje probleme:)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim rjesenje za moje probleme:)

05.09.2014 | 17:56
Pozdrav svima! Prvo bih se htio zahvaliti svima koji su sudjelovali u kreiranju ove stranice i ponudili ovoliko dostupnih informacija za ljude koji zele kupiti svoj prvi mac. Osobno kada sam dosao na ovu stranicu zelio sam mac mini, ali posto nemam periferije, zelja mi se protegnula na iMac. E sada, pošto mi na iMacu sve odgovara osim hard diska, zna li netko koliko bi me kostala ugradnja ssd-a ili fusion drivea umjesto originalnog(znaci da nadoplatim jer znam da se kasnije ne moze mijenjati). Fond mi je nekih 10000 milja i to kapak s tim da cu iskoristiti ovu akciju back to school i uzeti na 12 rata Diners-a. Prema toj cijeni imam iMac - 9700, i Macbook pro 9700. Sve sam gledao u iStyle-u. Ako imate nekakav argument zasto jedno a ne drugo, molim za pomoc. Ili pak ako znate neku drugu soluciju ili nekakav drugi shop gdje bih prosao povoljnije, recite.

Ovo je macbook pro 13-inčni: 2,6GHz
s Retina zaslonom

A ovo 21,5-inčni: 2,7GHz.
05.09.2014 | 20:44
Mislim da prvo moras donjeti odluku - treba li ti laptop ili stolno racunalo? Nakon toga mozemo razmatrati opcije.
05.09.2014 | 21:04
Nedostaje jedna jako bitna informacija: za koju bi namjenu računalo bilo korišteno?
05.09.2014 | 21:22
Vise me vuce na stolno racunalo.namjena mu je kao kucno racunalo,znaci skype,internet,glazba,slike itd,nikakav gaming jer imam ps4.ako bih me mac mini dobro sluzio,onaj sa i7proc za ove stvari koje sam naveo,recite mi.ne uzimam apple radi sminke pa da mora biti imac.jedino kada sam zbrojio,mac mini + periferija me izadje kao imac.cudno.
05.09.2014 | 21:46
Moguće ako misliš isključivo na Apple periferiju. Između Minija i iMaca ja sam uvijek za Mini. Nikad problema s njima, uz dovoljno memorije i sa SSDom služit će te godinama bez problema, od periferija si odabereš što želiš i to ne nužno od Applea, a što je najbolje lako je prenosiv.
05.09.2014 | 22:24
Za navedene potrebe dostatan ti je i i5 mini. Kasnije, nakon par godina ga mozes nadograditi sa RAMom i sa vecim dodatnim SSD-om i HDDom
05.09.2014 | 22:58
Ja bi isto preporučio Minija... S njima stvarno nikad nikakvih problema... Ako ti nije velika hitnja pričekaj do utorka, možda predstave novi model, iako to nije baš vjerojatno... Ako ne, i ovaj model koji je u ponudi je više nego dostatan...
06.09.2014 | 09:04
Hvala na savjetima.pricekati cu utorak pa budem vidio sto ce biti predstavljeno. Malo sam bio na njuski, ima jedan tip sto samo Apple proizvode prodaje.Kod njega je mac mini 5500 kn onaj sa i7, to bih mi odgovaralo. Ima li netko iskustva s tim prodavacem i da li mogu kupiti vani preko ebaya ili preko nekoga s foruma apple care koji bi mi vrijedio za taj mini iako je kupljen ovako na crno?
06.09.2014 | 13:43
zeban90 kaže:
Hvala na savjetima.pricekati cu utorak pa budem vidio sto ce biti predstavljeno. Malo sam bio na njuski, ima jedan tip sto samo Apple proizvode prodaje.Kod njega je mac mini 5500 kn onaj sa i7, to bih mi odgovaralo. Ima li netko iskustva s tim prodavacem i da li mogu kupiti vani preko ebaya ili preko nekoga s foruma apple care koji bi mi vrijedio za taj mini iako je kupljen ovako na crno?

I ja sam vidio na njuski da lik prodaje skoro sve modele mac racunal. I sto je jos bolje iz Vinkovaca je kao i ja. Mene takodjer zanima dali je netko sa njim poslovao buduci su racunala jeftinija nego u shopovim u RH.
Jedino sto je fora sto mi supruga radi u skoli pa bih mogao dobiti za gotovo istu tj. nekih 200-300kn visu cijenu u trgovini od njegove i imam odmah i garanciju dok kod njega nema garancije vec cini mi se da se moram traziti apple care.
Osobe koje rade u skolstvu ili zdravstvu ili su studenti dobiju 7% popusta na apple proizvode a sad je cini mi se akcija pa je 12% popust. Zvao sam lika i ugodno smo porazgovarali te mi veli da su konacne cjene i da ne idu dolje. Ne znam odakle nabavlja robu i pretpostavljam da nisu refurbished proizvodi vec novi novi.

Hajde jos koje misljenje jer sam i ja u nabavci minija tj. cekam utorak da vidim hoce li biti najavljen novi model. Ukoliko ne bude, na netu sam nasao da bi trebao onda biti u 10.mj. ako ako i onda ne bude, tada kupujem trenutni model sa i7 cpuom i stavljam odmah ssd i 16gb rama.
06.09.2014 | 14:11
Akcija od 12% popusta na preporučene cijene ne odnosi se na Mac Mini.
BTS akcija
06.09.2014 | 15:09
DrAle kaže:
Akcija od 12% popusta na preporučene cijene ne odnosi se na Mac Mini.
BTS akcija

Gle, nisam naveo tocno gdje ja mogu dobiti. Sada je akcija na 12% cini mi se u iStylu ali i preko zdravstvenih i stomatoloskih komora moze se dobiti uvijek popust. Eto moj sogor kad god hoce dobije popust od 7% na obrocno placanje a za kes jos dodatnih 5% tokom cijele godine tako da ovo sto si stavio vrijedi ali ima i drugih nacina za doci do tog popusta i za sve modele pa tako i za mac mini pa me ne dira ova akcija koju si stavio sa stranica filex-a.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 56 minuta
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jmirakul, Riba, rkoren5, robee, Smet, temeljnik, Anonimci (490)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO