Otvaranje Apple ID-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Otvaranje Apple ID-a

12.01.2013 | 11:52
Malo mi je nejasno, je li otvaranje Apple ID-a vezano s nekim troškovima?... Koje su prednosti njegovog otvaranja, a koje eventualne opasnosti (pročitao sam da su nekima zabilježili kupnju koje nisu napravili)?...
12.01.2013 | 12:42
Samo otvaranje Apple ID-a nije povezano ni sa kakvim troškovima, jedino ako se nešto kupuje sa AppStorea. Iphone ne praktićno neupotrebljiv bez Itunesa i App Storea.
Na App Store se može registrirati i bez kreditne kartice za sve one koji se boje ,mada ja mislim da je to jedna od najsigurnijih trgovina na netu.
Pozdrav.
12.01.2013 | 12:50
Otvaranje Apple ID je posve besplatno, a posjedovanje istog omogućuje kupovinu na iTunes App Store, Mac App Store, te korištenje ostalih blagodati kao što je iCloud i s njim povezanih servisa. Zbog mogućnosti kupovine aplikacija i programa prijava podrazumijeva upisivanje podataka kreditne kartice ili neke druge kojom će se vršiti plaćanje. Ukoliko to ne želiš, onda je dobro prijavu započeti skidanjem neke od besplatnih aplikacija ili Mac programa pa će se kod upisivanja načina plaćanja ponuditi i opcija NONE. Tako je barem bilo do sada, a o tome smo već puno pisali ovdje na forumu.

iCloud je također besplatan servis i u tom slučaju dobije se 5Gb prostora, a za više treba doplatiti, dok su ostali servisi poput Find my iPhone, iMessage, FaceTime itd besplatni. Jedino što pružatelj mobilnih usluga može naplatiti jednokratni SMS koji se šalje za aktivaciju iMessage i FaceTime usluga koje su dostupne i na Macovima od MAC OS X Liona bez potrebe za dodatnim kemijanjem.

Naravno, da bi se osigurao od upada u tvoj Apple ID dobro je koristiti teško pamtljivu lozinku te ju eventualno mijenjati u određenim intervalima.
I bez prijave kreditne kartice moguće je kupovati aplikacije, no onda uz pomoć bonova koji se mogu kupiti na interentu.

Prijava na App Store ne podrazumijeva i prijavu na iCloud na koji se treba posebno prijaviti i to istim Apple ID ili još jednim dodatnim. Npr. moja supruga na iPhoneu prijavljena je mojim Apple ID na App Store da može koristiti moje aplikacije, a na iCloud je prijavljena svojim Apple ID.
12.01.2013 | 17:13
Sank i Davore, hvala vam na odgovorima. Htio sam to učiniti zbog jedne besplatne aplikacije koju, na žalost, više ne mogu naći u izlogu.
12.01.2013 | 18:21
Ja imam više Apple ID-ova iz razloga što neke aplikacije nisu dostupne na HR store-u pa sam otvorio jedan US Apple ID koji super funkcionira. Karticu uopće ne koristim inače i svigdje sam odabrao način plaćanja NONE. US account sam napravio jer me mali stalno gnjavi s nekim igricama a naletio je na FreeMy Apps aplikaciju preko koje skuplja bodove i tim bodovima dobije nešto dolara da si štogod može kupiti na App store-u. Sve to funkcionira savršeno. Nisam baš neki power user ali sviđa mi se kad stvari rade onako kako treba da mi služe za ono što sam naumio napraviti. U kući koristimo više računala, više iPhonea, iPad i zgodno je da mogu iz bilo kojeg uređaja slušati glazbu koja je na TCapsuli i isprintati dokument, sliku i dr. ili iz iPada, iPhonea ili bilo kojeg računala na bilo koji printer koje imam. Apple je zakon
12.01.2013 | 19:45
Hvala, divic3! Ohrabrujuće.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO