attachments u mailu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

attachments u mailu

25.10.2010 | 23:38
Pozdrav, pošto mac os kao i iphone slike u mail appu ne dodaju kao attachment nego kao dio emaila, dali mi mozete objasniti kako da odredene slike ili opcenito fileove iskljucivo postavim kao attachment. Iskljucivo mi ovo treba jedanput jer osobi koji saljem email nezna spremit slike ukoliko nisu dodane kao attachments (vjerujte ima i toga)

Hvala vam
25.10.2010 | 23:50
Ne znam jesam li dobro razumio. Ako mislimo na isto slike jednostavno zipaj pa ih pošalji kao privitak. Primatelj će dobiti zip datoteku koju će negdje spremiti, raspakirati i eto slika!
26.10.2010 | 00:03
Ma bojim se ako nezna stisnuti desni gumb i save picture as, jako tesko ce spremiti zip i nakon toga raspakirati
26.10.2010 | 00:23
Otvori Terminal.app i piši:

defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool yes

Nakon restarta Mail.app trebao bi imati ponašanje kakvo želiš. Za vratiti se na staro:

defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool false
26.10.2010 | 00:27
hvala
26.10.2010 | 00:29
Evo ti ovdje još toga ako zatreba:
secrets.blacktree.com/?showapp=com.apple.mail
...a ima i za druge aplikacije.
26.10.2010 | 01:14
ali, pa to svejedno postoji kao atatchment u mailu koji dobije.
Na i gumb kojim obično preuzima fotku može to napraviti i kod tvojih mailova. Ne kužim di je problem?
Da .. upravo sam provjerio i nema nikakve razlike, ako saljes tako da je embedano ili ne. To je atattchment i onako i ovako.
26.10.2010 | 09:46
Razlika je kad stigne nekom tko radi na windowsima. Apple mail pokušava na neki način naznačiti na kojem mjestu u tekstu bi trebalo prikazati koju sliku (ili PDF, ili što već) pa cijeli mail raskomada u multipart mime, tako da ima jedan komad teksta, pa attachment, pa komad teksta, pa drugi attachment, i tako dalje. I onda kad taj mail korisnik vulgaris otvori u Outlooku, čudi se ko pura dreku, jer vidi samo prvi komad teksta normalno, a ostalo mu je sve pokrcano u attachmentima koji nemaju suvisla imena, a Outlook ih još poreda po abecedi (ili nekako svoje) tako da se moraš mučiti ko Homeini u Teheranu kad je sastavljao izrezane dokumente iz američke ambasade.
26.10.2010 | 11:11
Bo, baš sad da ću i outlook koristiti ... to bi bilo previše
Inaće koristim apple mail ali sam otišel i na web sučelje ... i kao što sam gore napisao ... ista stvar. Teže je natjerati da nebude kao attachment nego da bude inline u svemu i svačemu
E sad nisam se sjetio outlooka.
26.10.2010 | 21:32
Jbg, nisam se ni ja sjetio. Ali činjenica je da 90% ljudi s kojima se dopisujem koristi Outlook. Što politikom njihova poslodavca, što inercijom. Gotovo nitko svojom vlastitom, promišljenom, angažiranom odlukom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 25 minuta
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO