Program za računovodstvo Bouquet - BETA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Program za računovodstvo Bouquet - BETA

22.12.2008 | 02:54
Pozdrav,

Ovo ljeto je bilo par postova tu i preko na Mac korisniku u kojima sam najavio beta testiranje Mac OS X verzije mog programa Bouquet za računovodstvo. Program je napokon gotov i od danas je sve spremno.

Na adresi www.delovski.hr/beta.html mogu se pročitati osnovne informacije o programu i skinuti disk image u kojem se nalazi aplikacija i mapa sa demo podacima, tako da ne morate kreirati sve iz početka (iako se po želji može krenuti od praznog). Postoji i tutorial koji opisuje kako započeti rad u programu. Sve druge informacije i eventualne probleme možete prijaviti ovdje ili na privatni mail.

Igor
22.12.2008 | 04:39
Čestitke!
22.12.2008 | 10:28
Izvrsno, vidio sam kad si bio najavio oaj program na MacKorisniku i tada mi se isto ucinilo odlicnim. A sada mogu reci samo cestitke. Samo nek ide prodaja i nek se prosiri mac kao poslovno racunalo.
Ovo je osnovni prigovor koji ljudi imaju na Maca u HR a na koji ima nemam sto reci jer ovaj tip domaćih programa eto nije bas portan na Macove.
Samo naprijed.
22.12.2008 | 13:28
Svaka čast Igore!
Sve najbolje i neka ti je sa srećom !
22.12.2008 | 21:03
Probao sam software i meni j esasvim OK. Iskrene pohvale.

Knjigovodstvo je uvijek bilo nekako "suhoparna" i ruzna materija ali eto, ovdje ipak nekako simpa izgleda

Jos kad bi bio cjenik na webu...
22.12.2008 | 23:42
> Jos kad bi bio cjenik na webu...

Oh, malo ću morati dotjerati neke stvari - očito.

Uvijek sam mislio da je OK ako je to unutar stranice sa opisom na koju se dođe klikom na bilo koju sliku na naslovnoj, ali pošto ni ti ni Vanjuška niste pronašli cijenu izgleda da ću morati nešto mijenjati.

Hvala na upozorenju.

Igor
24.12.2008 | 14:44
ne znam da li sam dobro shvatio ali ako jesam softver kosta oko 1000eur. pa nije li to malo previse s obzirom na to da slicni softveri kostaju za 2 nule manje a da ne spominjem da je adobe cs4 koji je ipak malo kompleksniji proizvod samo dvostruk skuplji.
pozdrav
24.12.2008 | 18:15
Po meni je isto malo preskup, ali cijenu nekog softvera obicno definira broj radnih sati (dana, godina) za njegovu izradu, kao i broj ljudi koji su radili na tom projektu, plus neki dodatni troskovi.

S obzirom da smo mi prilicno jadno trziste, autori moraju ici sa nesto vecim cijenama nego sto bi realno trebale biti, kako bi na taj nacin pokrili troskove izrade i eventualno generirali neki profit, kako bi mogli nastaviti raditi na projektu.

Jer da izdavac ocekuje da ce prodati na stotine licenci, nudili bi ga po 100€ i opet jako dobro zaradili.

Osnovni problem kod softvera tog tipa je da se mora non stop unaprijedjivati i imati implementirane najnovije zakonske odredbe, porezne ili kamatne stope i slicne stvari.

Najgora stvar za kupca takvog programa je da njegov software bude abandoned od strane autora jer im nije financijski isplativo to raditi, a desavalo se takvih slucajeva.

Osobno sam za scenarij da se kupuju licence te na taj nacin autoru plati za njegov rad, ali ipak smatram da je 1000€ prilicno napumpana i nerealna cijena.

S druge strane, autori tog programa smatraju da vrijedi toliko, a trziste ce najbolje pokazati da li je ta cijena pogodjena ili ne.

Tko smo mi da sudimo?

Osobno pozdravljam varijantu da je program modularan, te se ne mora kupovati cijeli paket ako ti ne treba.
25.12.2008 | 16:33
istanisl je napisao:
...da ne spominjem da je adobe cs4 koji je ipak malo kompleksniji proizvod samo dvostruk skuplji.

Hvala na usporedbi sa cs4. "Malo kompleksniji proizvod" koji rade tisuće ljudi i koji se prodaje u milijunima primjeraka. Kako je drlovric napiso, tiraža je ovdje presudni faktor. Kad bi hrvata bilo par stotina miliona onda bih i ja srezao koju nulu.

Svejedno, hvala. Svaka sugestija je vrijedna na bilo koji način. Nije da nisam svjestan da je cijena programa važan element u svemu. Kao što avio kompanije smišljaju načine kako da isto sjedalo u avionu prodaju po deset različitih cijena tako možda i ja smislim nešto.

Do tada, sretan Božić i svako dobro.

Igor
12.01.2009 | 00:23
Nakon dva tjedna i više od dvije stotine downloada danas sam na stranice stavio beta 2 verziju.

Dobio sam nekoliko poruka da se program kod nekih korisnika ruši kod dodavanja novog zapisa u adresar i još par drugih stvari koje su u međuvremenu popravljene.

Zahvaljujem svima koju su pokazali interes i skinuli beta verziju programa Bouquet i pozivam sve koji imaju najmanji problem da se slobodno jave, bilo ovdje bilo na mail.

www.delovski.hr/beta.html

Igor
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 2 minuta
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO