Partition Magic na MacOS-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Partition Magic na MacOS-u

27.01.2004 | 17:47
Ima li nešto kao Partition Magic za MacOS X?
Za one koji ne znaju, Partition Magic je program koji može mijenjati veličinu particija i micati ih tamo/vamo bez gubitka podataka.
Htio bih napraviti još jednu particiju i staviti swap file na nju, sada sam pročitao da je to super, pa bih kao i ja to.
27.01.2004 | 18:09
FWB partition toolkit:
www.fwb.com/html/partition_toolkit.html

Ali zaboravi to s zasebnom swap particijom, ako imas toliko malo memorije da ti se swap intenzivno koristi, nece ti nista pomoci.
28.01.2004 | 11:54
Imam 1Gb. Mislim da se swap jako malo koristi
Ali inače volim imati swap posebno, na svim osovima.
28.01.2004 | 13:07
Podržava li Partition Toolkit OSX. Na webu piše:

System 9.1 or 9.2.x
(Does not support Classic under Mac OSX)
28.01.2004 | 15:51
Nema potrebe stavljati ga zaesbno.
Sto se tise Toolkita, da, radi samo pod OS 9.
28.01.2004 | 16:53
Njihov site sucks. Ne mogu naći nikakve podatke o upotrebi.
Da li mogu startati eMaca u OS-u 9 pa onda reparticionirati. Da li Partition Tool u potpunosti podržava HFS+
Vidim da se na njihovim web stranicama HFS+ spominje kao standardni FS od OS-a 8.1 pa na više, ali ne spominju smiju li se mijenjati particije na kojima je OS-x.
28.01.2004 | 17:04
Pojma nemam, da budem iskren, ne znam nikoga tko ima bilo kakva iskustva sa Partition Toolkitom. S obzirom da nije updatean za OS X nekako mi smrdi da postaje abandonware...
29.01.2004 | 15:02
...hmm, a kaj komplicirate ?!?

Lijepo odi negdje gdje imaš brzu vezu na net i skini si prvi CD za bilo koji linux koji radi na Macu (YellowDog, Mandrake itd.) ... Bootaj linux s njega i na svakom Linuxu imaš lijepi non-dextructive program za particioniranje diska.... jedina mana mu je što moraš downloadati cca 700 MB za tako banalnu stvar, ....a i upitno je kako se ponaša sa Journaled HFS+ (sa običnim HFS i HFS+ radi kako treba).
29.01.2004 | 16:01
Koliko se ja razumijem u journaling na MacOS-u, jedina razlika je u tome što journald HFS+ ima jedan file više u koji sustav zapisuje potrebne promjene, te da li su obavljane ili ne (zato se valjda i zove journaling, tj vođenje dnevnika ). Znači nema razlike u samom FS-u samo u načinu na koji sustav piše po FS-u, što znači da to ne bi smio biti problem.
Što se tiče dl-a, to se radi s posla pa nije problem (sva sreća pa moj management ne koristi Mac-a pa vjerojatno ne posjećuju ove stranice ).
Možeš li mi samo napisati naziv toga programa. Kako ću prekinuti instalaciju i pokrenuti dotični program?
29.01.2004 | 16:20
www.mandrakesoft.com za MandrakeLinux PPC 9.1, a www.yellowdoglinux.com/ za YellowDog Linux 3.0.1 .... samo bootaš sa prvog CD-a, ....on ti ponudi opciju particioniranja diska, kad si gotov stisneš čarobni gumb "Cancel" za daljnju instalaciju, ....i rebootaš maca , ...imaš sve upute u PDFu na samom CDu...

Ja imam namjeru staviti Linux na Maca (ne pitajte me zašto :/) ... no ne mogu se odlučiti izmađu ovih dviju distribucija.... ima ko kakav savjet, tip, hint i sl. koja je distribucija bolja i po čemu ?
29.01.2004 | 17:11
Već vidim prvu havariju na pomolu. A tek kada mi istekne garancija pa počnem overclockirati i lemiti po njemu..... bit će zabave ovo ljeto.

BTW. Jesi li uspio nabaviti novog Mac-a?
29.01.2004 | 17:54
Sutra idem po njega ...a odmah stavljam Mandrake i OS X (volim imati dva bootabilna sistema na disku, a glupo mi je imati dva ista (kao npr. dvije particije sa Xima), ....a novi stroj nije OS 9 bootabila, pa je opcija drugog OS-a pala na Linux) .... čisto mjera predostrožnosti, ...ak jedan vrisne neće drugi, a bitno je da su različiti da jedan ne povuće drugi
29.01.2004 | 18:12
Ja sam probao oba i svidjeo mi se vise Mandrake, prevenstveno zato sto mi je na njemu radilo sve out of the box, ukljucujuci i Mac On Linux. YDL-u je pucao zvuk u KDE-u i MOL nije radio. Sve testirano na Powerbook Lombardu.
31.01.2004 | 01:11
Evo mene sa novog eMac-a !

Samo da kažem da Mandrake 9.1 ne radi na eMacu (1 GHz, SuperDrive - neće u GUI)..... Sutra (odn. danas) ću downloadati YellowDog pa ću probati sreću s njim...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, marioart, Riba, Sarek, tmedven, Anonimci (410)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO