Mail, zašto problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail, zašto problemi

26.01.2021 | 11:51
Ponekada ne mogu da primim imejl od prijatelja, a ne znam zašto se to događa. Adresa je u redu, sve kao normalno, a imejl ne dolazi. Kada sam restartovao računar imejl je stigao.

Kako da zamijenim Mel u Aplikacijama? Skida li se on odnekud kao i svaki drugi program?
26.01.2021 | 16:05
Bilo koji mail klijent ti bude radio.
Bilo je već govora o klijentima, neki više a neki manje paze na privatnost.
Onaj u macOS-u ima stvarno osnovnu funkcionalnost.
Uvijek se može koristiti webmail koji je direktna veza sa serverom.
Ako je u pitanju gmail, onda nije ništa čudno jer im server zna trokirati.
Ja sam se maknuo s njega i koristi Hotmail preko WEB-a uz onaj koji imam kod Apple-a.
Ja sam bio zadovoljan s Thunderboltom.
26.01.2021 | 17:55
Misliš Thunderbirdom? Slažem se, on je dobar izbor ako ti Mail.app ne odgovara.
Laki, ovaj problem se događa kad imaš IMAP pristup na mail server, a INBOX je na serveru jako velik (gigabajti i gigabajti). Je li to kod tebe slučaj?
26.01.2021 | 18:25
smayoo kaže:
Misliš Thunderbirdom? Slažem se, on je dobar izbor ako ti Mail.app ne odgovara.
Laki, ovaj problem se događa kad imaš IMAP pristup na mail server, a INBOX je na serveru jako velik (gigabajti i gigabajti). Je li to kod tebe slučaj?

E, kad bih se ja u sve to razumio. Meni je muka kada ne mogu da primim to što mi šalju. Npr. ovaj put se radilo o tri fotografije veće rezolucije (350 dpi), jedan word i jedan PDF dokument. I nikako da stigne. Pet puta je žena pokušavala da mi to pošalje, a ja nikako da primim.

Mogi li nekako obnoviti moj Mail u OS na Macu?
26.01.2021 | 18:35
Velim, to možda nije problem Mail.app, nego prekrcanog foldera na IMAP serveru.

Kad otvoriš Mail.app, klik gore na Mail, pa Preferences ili Postavke (na kojem jeziku imaš macOS?), pa pod Accounts ili Računi lijevo u bijeloj pruzi vidi taj mail account (možda ih imaš više?) blijedim sivim slovima ispod crnih slova imena računa piše "IMAP" ili "POP". Što piše?

Kod koga je account? gmail? Ili neki drugi?
26.01.2021 | 18:40
smayoo kaže:

Kad otvoriš Mail.app, klik gore na Mail, pa Preferences ili Postavke (na kojem jeziku imaš macOS?), pa pod Accounts ili Računi lijevo u bijeloj pruzi vidi taj mail account (možda ih imaš više?) blijedim sivim slovima ispod crnih slova imena računa piše "IMAP" ili "POP". Što piše?

Na hrvatskom jeziku.

Postoje četri: iCloud IMAP i još tri - Google, po znaku vidim još dva, Google sa upisanim imenom pored.

Šta dalje?
26.01.2021 | 18:42
Laki kaže:
smayoo kaže:

Na hrvatskom jeziku.

Postoje četri: iCloud IMAP i još tri - Google, po znaku vidim još dva, Google sa upisanim imenom pored.

Šta dalje?
Prilozi:
26.01.2021 | 19:45
I koji ti je od njih problematičan?
To jest - na koju su ti od tih adresa bezuspješno slali te mailove?
26.01.2021 | 19:46
smayoo kaže:

Uglavnom i gotovo uvijek koristim iCloud IMAP.
03.02.2021 | 19:11
Laki kaže:
smayoo kaže:

Uglavnom i gotovo uvijek koristim iCloud IMAP.

Šta da radim? Mnogi mi javljaju da ne mogu da mi pošalju imejl, jer je moj sandučić prepun. Takvu poruku dobiju. Šta je meni činiti? Kako da to otklonim? U mom sandučiću nema puno pisama.
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.02.2021 | 19:25
Sandučić je “širok pojam” koji obuhvaća mape
ulazne(dolazne) pošte - Inbox ,
odlazne pošte - Outbox,
poslane pošte - Sent Items
obrisanih poruka - Deleted Items
arhiviranih poruka - Archive folders
obično nekakva spam mapa ako mailserver ima neku antispam zaštitu s uključenim filterom.
+ sve one mape koje je korisnik napravio unutar svog IMAP profila ako koristi IMAP protokol.

Maksimalni kapacitet sandučića (Quota) odnosi se na sadržaj svih mapa pa provjeri i poslanu poštu i obrisane poruke.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 49 minuta
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?