Prebacivanje fotografija iz iPhone na MBP Mojave
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje fotografija iz iPhone na MBP Mojave

01.05.2019 | 21:26
Pozdrav svima,

evo vec 2 sata pokusavam prebaciti fotografije sa iPhone 8 Plus modela na MBP 2018 sa Mojave 10.14.4 i nikako da to napravim kao prije..

Nije rijec o backupu vec iskljucivo prebacivanje fotografija da si napravim album i spremim u arhivu na externi.

Probao sam preko image capture, itunesa cak sam downloadao iMazing aplikaciju ali trazi da se plati..

Vjerujem da ima free opcija?

Hvala
01.05.2019 | 21:44
Ima li puno fotografija? Ako nema, možda bi iCloud bio najelegantnije rješenje.
01.05.2019 | 21:59
Pozdrav, ja to napravim preko AirDrop-a, meni najjednostavnije, ukljuci WIFI i bluetooth na MAC-u, ne znam zašto ne možeš upotrijebiti "Image Capture" od MAC-a ako već hoćeš preko USB kabela. Trebalo bi raditi najnormalnije. Koristim Iphone X i isto Mojave najnoviji update 10.14.4. Macbook Pro 2017. Ne koristim Photos nego isto prebacujem u folder i onda backup na externi disk.
01.05.2019 | 22:08
Ima jako puno
01.05.2019 | 22:23
Nisi uopće napisao koji je problem. Spojiš telefon kabelom, otvoriš Image Capture i šta se dogodi?
01.05.2019 | 22:25
Sanjine kaze Unable to Share.. there is error try later..

Jel moguce da ovako komplicirano prebaciti fotke sa istog sistema i to slozenog..
01.05.2019 | 22:28
Pozdrav Renzo,

sa Image Capture prvi puta kad sam spojio otvorilo je mobitel i vidio sam fotografije, odabrao sve cca 3000 fotografija i stavio prebacivati međutim poceo je raditi nekakvu kompresiju nekih videa i u jednom trenutku stane i stoji za jednu fotografiju dobrih 20 min.. iskljucio sam to i probao opet i nije uopce vidio vise mobitel. Restartirao sam sve i uopce IC nevidi mobitel..

Nisam bas na Mojave iskusan, tek nekoliko mjeseci sam na njemu a 20g sam na WIN bio pa mozda pak nesto radim krivo..
01.05.2019 | 22:45
Beyorn kaže:

Jel moguce da ovako komplicirano prebaciti fotke sa istog sistema i to slozenog..

Nisam do sada nikada imao taj problem a prebacujem dosta slika i videa, sa Iphone-a i aparata, ne bih znao, sorry, mozda ima netko iskusniji u tom području, s tim da 3000 slika i nije malo za prebaciti odjednom.
01.05.2019 | 22:52
Sanjin13 kaže:
Beyorn kaže:

Nisam do sada nikada imao taj problem a prebacujem dosta slika i videa, sa Iphone-a i aparata, ne bih znao, sorry, mozda ima netko iskusniji u tom području, s tim da 3000 slika i nije malo za prebaciti odjednom.

Hvala ti na odgovorima i vremenu također hvala ostalima.

Problem je bio do mobitela koji je bio malo zblesiran, restartirao sam ga još jednom i sad radi sve. Prebacujem preko Image Capture 3k fotki + video i radi savršeno.

Hvala još jednom svima!
02.05.2019 | 12:14
Beyorn kaže:
Pozdrav Renzo,

sa Image Capture prvi puta kad sam spojio otvorilo je mobitel i vidio sam fotografije, odabrao sve cca 3000 fotografija i stavio prebacivati međutim poceo je raditi nekakvu kompresiju nekih videa i u jednom trenutku stane i stoji za jednu fotografiju dobrih 20 min.

Kad ti se na Mac-u drugi puta dogodi slična situacija, samo ga ostavi da odradi svoje. Ti si za to vrijeme nađi nešto drugo za obaviti. Naime, Mac nije PC pa da se smrzne zbog neke trivijalne radnje, on jednostavno polako odrađuje zadanu radnju, pogotovo ako nema puno RAM-a. Smrzava se i Mac, ali to su vrlo rijetke situacije.
02.05.2019 | 13:11
Možda nije bitno kad je već riješeno, samo sam htio pitati, zašto pomoću Image Capture, a ne pomoću Photos?
02.05.2019 | 16:12
Ček, zar ti nisu fotke same sinkane preko Photos?

Kako što slikaš pojavi se s malom latencijom i na Macu. Provjeri da ti nije slučajno isključeno u iCloud kontrolom panelu.
02.05.2019 | 21:03
zabac kaže:
Photos trpa u onu svoju arhivu i onda je sranje ro izvuci ako se ne zna. Image Capture je bas to gdje imas kontrolu nas skidanjem.

1. Odabrati željene slike (cmd+A) za sve ili (cmd+klik) za pojedinačne stavke.
2. Izbornik "Datoteka/Eksportiraj/Eksportiraj nepromijenjeni original..." u neku primjerice već pripremljenu mapu na desktopu.

Tako barem kod mene funkcionira, a dpasaric je u potpunosti u pravu. Sve na iCloud, pa nek Mac po malo cucla fotke. Kad se iCloud "zapuni", eksportirati na gore opisan način, očistiti iCloud od slika - i onda opet sve ispočetka.
02.05.2019 | 22:05
Meni Photos skroz dobro radi u te svrhe, bez obzira na kolicinu slika i videa.
Ne koristim iCloud ali manualac s kabelom odradi svoj posao bez problema i veoma brzo.
02.05.2019 | 22:19
serafin kaže:
Meni Photos skroz dobro radi u te svrhe, bez obzira na kolicinu slika i videa.
Ne koristim iCloud ali manualac s kabelom odradi svoj posao bez problema i veoma brzo.

Photos mi video s ajfona od 4.3 gb prebaci na komp i onda taj video bude velik jednu gigu manje? Ne želim da mi ništa komprimira, bar bez mog znanja ili da me bar pita za to.
Zato koristim iMazing i on mi prebaci cijelu veličinu videa.
02.05.2019 | 22:23
dpasaric kaže:
Ček, zar ti nisu fotke same sinkane preko Photos?

Kako što slikaš pojavi se s malom latencijom i na Macu. Provjeri da ti nije slučajno isključeno u iCloud kontrolom panelu.

Da, sve mi je iskljuceno :O

Hvala!
02.05.2019 | 22:29
Nisam isao za tim, ali ne mogu reci da sam primjetio pad u kvaliteti kad prebacim ista.
02.05.2019 | 22:30
zabac kaže:
Postoje dvije vrste mobitel-fotografa. Prvi su oni koji imaju 100-tinjak fotografija i redovito ih arhiviraju, i oni drugi koji imaju 3000 fotografija i uvijek oko 100MB prostora za još koju fotografiju (ili se neka od prije 3 godine obriše jer nije baš nešto). Stalno kukaju kako nema mjesta i kako trebaju pospremiti slike.
Ovi drugi riješe problem s kupnjom telefona od 512GB, a 959,88kn godišnje im je previše dati za iCloud plan!

Upravu si vezano za 3000 itd. no jedna stavka ti je promaknula za taj "tip fotografa" a to jest da nema vremena za misliti o takvim stvarima. Neki imaju slozeni zivot no neki si slazu od 0!
Istina da sam mogao kupiti iCloud i stavljati tamo fotografije ali evo tek sad doznao na ovoj temi. MBP imam tek koji mjeseci i jos ucim. Ne opravdavam se ali treba znati da nije uvjek jednostavno kako se misli.
02.05.2019 | 22:34
drazenp1706 kaže:
Beyorn kaže:
Pozdrav Renzo,

sa Image Capture prvi puta kad sam spojio otvorilo je mobitel i vidio sam fotografije, odabrao sve cca 3000 fotografija i stavio prebacivati međutim poceo je raditi nekakvu kompresiju nekih videa i u jednom trenutku stane i stoji za jednu fotografiju dobrih 20 min.

Kad ti se na Mac-u drugi puta dogodi slična situacija, samo ga ostavi da odradi svoje. Ti si za to vrijeme nađi nešto drugo za obaviti. Naime, Mac nije PC pa da se smrzne zbog neke trivijalne radnje, on jednostavno polako odrađuje zadanu radnju, pogotovo ako nema puno RAM-a. Smrzava se i Mac, ali to su vrlo rijetke situacije.

Rijec je zadnjem modelu MBP sa 32gb rama i zadnji updateovi.

Mozda ipak bio problem oko kabela koji je stvorio taj problem. Vrijeme je za novi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO