Macbook pro 13 restart non-stop
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro 13 restart non-stop

23.01.2017 | 20:43
Oke, ovako...

Ja sam probao i nesto se pokrenulo. Ustekao usb 16gb, formatirao ga, pokrenuo internet recovery, on je fino to sa web-a povuko bez greske i napravio image na usb. Onda me pitao di da ga instalira, ja mu stavim usb stick, on kaze, nemoze jer nema dovoljno mjesta na sticku...oke, zatim formatiram na novo ssd i dam mu naredbu da instalira na ssd..okej, pocne instalacija i krene se micat plava crta prema desno..kad odjedanput pukne.
Dobro, probam opet istu stvar, sve fino krene kad opet na istom mjestu pukne. I to je to.

Tu i tamo se sam od sebe restarta...pa se ne restarta i tako. Tuga i zalost.
23.01.2017 | 20:49
Šta sad mi preostaje napisat report i slat macbook u ZG istyle. Pa ce me i oni jos malo popravit po žepu, jelda?
23.01.2017 | 20:56
Šta bi te oni po džepu? Pa zar nije stroj pod jamstvom?
23.01.2017 | 21:07
Ups...na kraju sam vidio da je besplatan tretman sa jamstvom.

Je da. Pod garancijom je.
Prilozi:
23.01.2017 | 21:28
No, eto. Dakle, košta te trošak dostave.
23.01.2017 | 21:50
Smayoo, hvala ti na trudu.

Ubuduće kad budem imao koji problem neću ništa dirat nego odmah pisat ovdje na forumu pa ćemo spašavat što se spasit da.

Ali nikako mi ne ide u glavu da za te novce dolaze takvi problemi...
23.01.2017 | 23:03
Čekaj, pomalo... šteta da šalješ stroj u Zagreb na servis kada nisi još napravio sve što se može niti izolirao problem.

Ako sada imaš USB s kojeg možeš pokrenuti Disk Utility, ništa te ne košta da prije instalacije napraviš zeroing SSD-a. Na taj način ćeš biti siguran je li on ispravan ili nije. Dakle, formatiraj ga uz "security erase" (dovoljan je 1-pass). Ako to prođe ok, 99.9% da disk nije pokvaren. Ako pak na tome pukne, sve je jasno i imaš i konkretan dokaz kojim ćeš skratiti dijagnostiku u servisu i moguće nesporazume i gubljenje vremena.

Ako to prođe okej, onda ga formatiraj i pazi da je paritcijska mapa obavezno po GUID shemi. Nakon toga pokušaj još jednom instalaciju, ako ništa tu nije oštećeno u samoj instalaciji, to bi moralo raditi.
23.01.2017 | 23:50
Kako da ja napravim security erase? Neman tu opciju.
23.01.2017 | 23:59
Davore, Disk Utility ne omogućava secure erase na SSD pogonima. Naravno. Jer je nepotreban. Jer SSD-u kažeš da zaboravi neku ćeliju i on je zaboravi. Kod magnetskog zapisa na HDDu je jednom zapisano - zauvijek zapisano pa je secure erase imao smisla.
24.01.2017 | 00:11
Mene opet pita da bi skinuo fajlove za instalaciju...a image mu je ispred nosa. Sta ne?
Prilozi:
24.01.2017 | 00:31
Jos sam nesto cudno skuzio. Sve cesce sto se ide u recovery mode sve vise nestaju stvari. Izbrisao je fajlove sa usb sticka. Svasta. A nisam nista dirao.

Meni je dosta. Idem spavat.
24.01.2017 | 09:17
Ako imaš jednom skinut image, ne moraš ići u recovery mode, nego držiš ALT kod paljenja pa odabereš taj disk image.
24.01.2017 | 12:02
Aaa...tako. hvala ti.

Ajd probat cu jos jednom na ssd i na usb instalirat.
24.01.2017 | 18:10
smayoo kaže:
Davore, Disk Utility ne omogućava secure erase na SSD pogonima. Naravno. Jer je nepotreban. Jer SSD-u kažeš da zaboravi neku ćeliju i on je zaboravi. Kod magnetskog zapisa na HDDu je jednom zapisano - zauvijek zapisano pa je secure erase imao smisla.

Ha! Vidiš nisam to nikada probao, uopće nisam razmišljao o tome, a zapravo je logično!

Ali čekaj, to onda znači i nešto drugo - da SMART autodijagnostika kod SSD-a mora raditi 100% pouzdano za razliku od klasičnih diskova - jer čim on ne uspije zapisati na neku lokaciju, to javi kontroleru i prijavi problem. Dakle, nekom logikom ako SMART za SSD kaže da je ispravan, to je to, tj. barem bi bilo logično? Nešto kao ECC RAM, mora biti sličan princip, SSD si ne može dozvoliti da se neki bit "slučajno" okrene ili krivo zapiše.
24.01.2017 | 18:22
SMART "autodijagnostika" je potpuno smeće. Oduvijek bila i zauvijek će biti.
25.01.2017 | 00:30
smayoo kaže:
SMART "autodijagnostika" je potpuno smeće. Oduvijek bila i zauvijek će biti.

Ma nije baš takvo smeće , ja sam imao više slučajeva gdje je na vrijeme dojavila greške na disku i status "Failing...". Sve one situacije u kojima mora preko određenog broja puta dohvatiti podatke, a ne uspije, znači da je ili mehanizam pohaban i ne može vise raditi točnu kalibraciju - ili da je došlo to oštećenja samog medija, uglavnom poanta je da u mnogo slučajeva SMART ipak javi na vrijeme da nevolja dolazi. Da, slažem se da mnogo puta i ne uspije skužiti problem, pa bude prekasno, ali bolje išta nego ništa.

No, kada se radi o ovom digitalnom pristupu bez pokretnih dijelova, mislim da bi SMART morao raditi bez greške. Barem bi to bilo logično. Malo sam sada čitao i koliko vidim postoji zaseban niz grešaka za SSD diskove, ne vidim kako bi uopće mogli napisati te provjere tako da sustav ne javlja problem ako zaista postoji?
25.01.2017 | 01:10
Ajoj, ne da mi se elaborirati... Cijeli problem je u tome što je razina kontrole SMART-a previsoka, a količina problema pretežno na onoj nižoj razini koja i sam SMART učini neispravnim.
25.01.2017 | 14:15
Kako da pošaljem macbook... poštom ili nekom drugom službom. Nisam nikad imao potrebe slati vrijednosne stvari pa neznam što sve trebam navest.
25.01.2017 | 16:30
suljanic kaže:
Kako da pošaljem macbook... poštom ili nekom drugom službom. Nisam nikad imao potrebe slati vrijednosne stvari pa neznam što sve trebam navest.

Ma bilo koja kurirska služba je dovoljno dobra, GLS, DHL, Intereuropa...
25.01.2017 | 20:47
Nije. To je sve gamad fušerska. HP Express. Ali koga god odabereš, dobro pazi da navedeš realnu vrijednost pošiljke (ne nešto bezveze, 100 kn ili što ja znam).
26.01.2017 | 09:45
iStyle kažu da preferiraju Overseas. Ma ja ću poslat poštom HP ekspress, meni se čini isto sigurnije. Da, napisat ću punu vrijednost pošiljke....neću se zajebavat s tim.
26.01.2017 | 11:55
Ako pod "preferiraju Overseas" misle da im možeš Mac poslati Overseasom NA NJIHOV RAČUN, pošalji im ga Overseasom.
11.02.2017 | 22:43
Vratio se Mac.

Iz servisa nisu ništa napisali zbog čega se rušio itd....ali uglavnom mjenjali su logic board.... i sad radi sve okej. Konačno.... I da, ne pucketaju zvučnici. Orko tić, valjda če sad bit okej ta mašina.
11.02.2017 | 23:23
Super! Želim ti dugo, sretno i veselo korištenje!
12.02.2017 | 12:08
smayoo kaže:
Super! Želim ti dugo, sretno i veselo korištenje!

HVALA
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 19 sati
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO