MS Excel 2011 kilavi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MS Excel 2011 kilavi

12.11.2016 | 20:55
Primjetio sam vrlo zanimljivo ponašanje MS Excela 2011. Neko vrijeme nisam kužio zašto, ali primjećivao sam da se nekad toliko utromi da je praktički neupotrebljiv. U neku ćeliju utipkaš riječ od 10 slova normalnom brzinom i onda 10-15 sekundi gledaš kako se pojavljuje slovo po slovo. Osim toga, inače sve drugo radi normalnom brzinom (skrolanje, premiještanje između listova, pretraga...). Kako se to ne događa uvijek, mislio sam da ima veze s određenim XLSom i loše napisanim macrom u njemu (jer inače MS Excel koristim samo kad je u njemu neki macro koji ne radi u Libre Office).

No, onda sam skužio da jedan te isti dokument jednom radi normalno, a drugi put kilavi. Ali nisam imao vremena (ni volje) da istražujem jer mi nije bilo presudno.

E, prošli tjedan je došla situacija da mi je presudno.

Pa sam, malo googlajući, malo čačkajući, skužio da Excel tako kilavi kad god mi je aktivan Libre Office. Čak ne mora biti nijedan dokument otvoren u Libre Officeu. Dosta je da je aplikacija u memoriji (da nije quitana).

Kakve to j... veze ima??

Da li je netko drugi primjetio nešto slično, odnosno može li potvrditi ovakvo ponašanje?
13.11.2016 | 09:18
Kod velikih dokumenata zna kilaviti na Macu, dok na PC-u radi OK. Znam da ga filteri ubijaju (barem kod mene). Imam veliki dokument i imam u par kolona ukljucen filter. Seljacko oznacavanje onoga sto je ostalo ode jako sporo. Ovo s pisanjem nisam promjetio.
Spasim se tako da tabelu prekopiram u novi dokument i onda radi.
Interesantno je da mi znaju dvije slicne/iste biti razlicite velicine (jedna je 200kB, a druga 3MB)!?! Ova veca zeza.
13.11.2016 | 11:19
Ne, nije to - to. Sve drugo u Excelu radi normalno i tečno. Samo tipkanje je užasno sporo. I to samo dok ne quitam LibreOffice.
I nema veze kolika je veličina XLSa, niti koji je tip datoteke (XLSM, XLSX, XLS...). Na potpuno praznom tek kreiranom dokumentu se ponaša isto kao i na multisheet dokumentu od 30 radnih listova koji ima preko 15 MB.
13.11.2016 | 11:44
U pitanju je Excel 2011 verzija 14.0 (100825).
Mene samo ti filteri dave. Kad maknem filtere onda radi normalno. Do Excela je. Ovo sporo pisanje nisam primjetio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 48 minuta
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO