MS Excel 2011 kilavi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MS Excel 2011 kilavi

12.11.2016 | 20:55
Primjetio sam vrlo zanimljivo ponašanje MS Excela 2011. Neko vrijeme nisam kužio zašto, ali primjećivao sam da se nekad toliko utromi da je praktički neupotrebljiv. U neku ćeliju utipkaš riječ od 10 slova normalnom brzinom i onda 10-15 sekundi gledaš kako se pojavljuje slovo po slovo. Osim toga, inače sve drugo radi normalnom brzinom (skrolanje, premiještanje između listova, pretraga...). Kako se to ne događa uvijek, mislio sam da ima veze s određenim XLSom i loše napisanim macrom u njemu (jer inače MS Excel koristim samo kad je u njemu neki macro koji ne radi u Libre Office).

No, onda sam skužio da jedan te isti dokument jednom radi normalno, a drugi put kilavi. Ali nisam imao vremena (ni volje) da istražujem jer mi nije bilo presudno.

E, prošli tjedan je došla situacija da mi je presudno.

Pa sam, malo googlajući, malo čačkajući, skužio da Excel tako kilavi kad god mi je aktivan Libre Office. Čak ne mora biti nijedan dokument otvoren u Libre Officeu. Dosta je da je aplikacija u memoriji (da nije quitana).

Kakve to j... veze ima??

Da li je netko drugi primjetio nešto slično, odnosno može li potvrditi ovakvo ponašanje?
13.11.2016 | 09:18
Kod velikih dokumenata zna kilaviti na Macu, dok na PC-u radi OK. Znam da ga filteri ubijaju (barem kod mene). Imam veliki dokument i imam u par kolona ukljucen filter. Seljacko oznacavanje onoga sto je ostalo ode jako sporo. Ovo s pisanjem nisam promjetio.
Spasim se tako da tabelu prekopiram u novi dokument i onda radi.
Interesantno je da mi znaju dvije slicne/iste biti razlicite velicine (jedna je 200kB, a druga 3MB)!?! Ova veca zeza.
13.11.2016 | 11:19
Ne, nije to - to. Sve drugo u Excelu radi normalno i tečno. Samo tipkanje je užasno sporo. I to samo dok ne quitam LibreOffice.
I nema veze kolika je veličina XLSa, niti koji je tip datoteke (XLSM, XLSX, XLS...). Na potpuno praznom tek kreiranom dokumentu se ponaša isto kao i na multisheet dokumentu od 30 radnih listova koji ima preko 15 MB.
13.11.2016 | 11:44
U pitanju je Excel 2011 verzija 14.0 (100825).
Mene samo ti filteri dave. Kad maknem filtere onda radi normalno. Do Excela je. Ovo sporo pisanje nisam primjetio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO