Microsoft Office 2016 - Stalni update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft Office 2016 - Stalni update


19.10.2016 | 08:21
Pozdrav,

kako sam student imam pravo na Office 365. Preko njega sam skinuo Office 2016 (kada je izašao). Mene zanima zašto se Office toliko puta tjedno/mjesečno updejta. Nisu to male zakrpe nego minimalno po 100MB. Nikad nije brži, dapače jako je nestabilan. Skrolanje mu je katastrofa. Malo brže zaskrolaš gore dolje i gotovo. (Isprobano na dva maca). Ima li netko neko objašnjenje za oboje?
19.10.2016 | 08:35
da, Microsoft je to. It's by design
19.10.2016 | 09:25
Isti problem je i na iOS uređajima. Vec je bilo u zadnjih mj dana 600mb updatea po programu. Word i Excel sam maknuo je su zauzimali skoro 2gb. A da ne pricam da su ispod 8" ekranu neupotrebljivi. Cak im i onenote svaki drugi tjedan dobiva po 80mb
19.10.2016 | 10:45
Meni MS Office 2016 radi odlicno. Sta konkretno radite da primjetite nestabilnost, cisto da probam kreirati identican problem?

Ja stvarno nista neobicno primjetio nisam. Stalno koristim One Note, i Word za sve tekstualne zadace, a Excel imam jer eto ponekad zatreba

Na iOS imam Word i OneNote i sve se sinkronizira odlicno sa desktop verzijama. Rekao bi cak i bolje nego sam iCloud, gdje sam znao cekati pola sata da se dokument iz Pages pojavi na drugom uredjaju.

OneNote mi je primarni alat za zabiljeske, i radi odlicno sve sto od aplikacije tog tipa covjek ocekuje.
19.10.2016 | 10:48
drlovric kaže:
Sta konkretno radite da primjetite nestabilnost, cisto da probam kreirati identican problem?


Ništa konkretno. Samo nemaju 32 GB RAM.
19.10.2016 | 15:00
smayoo kaže:
drlovric kaže:
Sta konkretno radite da primjetite nestabilnost, cisto da probam kreirati identican problem?


Ništa konkretno. Samo nemaju 32 GB RAM.


Hahahahaha, ova ti je dobra...

Inaće, ja sam ga imao na MB Air-u mid 2011 sa 2GB RAMa, i radilo mi je odlično. Nikad se nije srušio ili nešto tako slično. Jednostavno je radilo. Koristio sam intenzivno OUTLOOK (IMAP i POP3), Word i excel.

...ipak ne treba 64GB RAMa

No, što se tiče "apdejtanja", to je istina - prečesto je to, i nepotrebno! No, postoji opcija da "povučeš" svaki update, što podrazumjeva i bete, onda imaš da povuče samo bitne update, i da potpuno isključiš (što je najbolje), i jednostavno, tu i tamo pustiš ručno.

Žao mi je samo što nemam niti jedan exchange račun (u firmi još uvijek imamo POP), pa ne znam kak to radi, ali mislim da je žabac rekao da je tlaka...
19.10.2016 | 18:22
Pa nemam ni ja 32GB, vec samo 16

I pricamo o laptopu starom preko 4 godine, a opet sve radi vrlo dobro.
20.10.2016 | 03:14
Meni i s 8GB radi, a zeni je i s 3GB radilo.
@Zdravac, sto je bila tlaka?
20.10.2016 | 09:29
Mini sa 16 GB rama je sa pokrenutim wordom, skypeom i safarijem javio da nema memorije.
20.10.2016 | 10:01
Kako izgleda kada Mac javi da nema memorije? Ja nikada u zivotu nisam vidio taj dijalog...

Jedino me upozorava da mi se disk popuni, jer imam SSD od samo 256GB.
20.10.2016 | 10:27
Ja sam vidio jednom tu poruku, na starom Miniju 2007, s 2 GB RAM, dok je bio na 10.5. Koristio sam neku didaktičku aplikaciju za djecu (crtanje, bojanje...) koja je u kombinaciji s 10.5 imala neki memory leak.
Kad se radi o MS Office, ja mislim da je razlog u tome što neki imaju, a neki nemaju problema s MS Office u tome kakve dokumente u njemu otvaraju. Po mom iskustvu, sve radi vrlo glatko dok se radi o trivijalnim ili tek malo složenijim dokumentima. Problemi počinju ako pokušaš otvoriti neku bitno veću i težu xlicu ili doc koji je ozbiljnije strukturiran, natovaren velikim brojem slika ili OLE objekata.
20.10.2016 | 11:00
U poslu koji ja radim sam samo jednom vidio da je mac pro u firmi dosao do 90% iskoristeng procesora i 13gb rama od 21gb. Radilo se o powerpoint prezentaciji od 160 "slajdova" sa hrpom efekata na teksu i sa hrpom 1080p videa. Cak je jedan iz foldera bio snimljen u near4k rezoluciji.

MBP retina koju je doticni gospodin donio, jer je navikao da ljudi koji pustaje prezentacije na eventima u 99% slucajeva imaju zakrzljale windows "mašine", je inzistirao da prezentacija ide sa njegovog mac-a. Na probi je odustao kad je vidio koliko je to zapinjalo na videima. Radilo se o prvoj 13" retini sa onom pocetnim konfiguracijom.

Koliko sam uocio, powerpoint je jako lose optimiziran. Bilo na windowsima ili osx-u.
20.10.2016 | 13:19
Zauzece ovisi od programa, tj. kako on barata s memorijom.
Nekad je Photoshop ucitavao samo segment slike kad bi se uvecao detalj. Primjena filtera je trajala. Danac najvjerojatnije isto to radi ali nisu u pitanji MB vec GB.
Word mislim da jos uvijek ima master dokument za ogromne dokumente koji se u konacnici sastoji od puno malih Word dokumenata.
Sad je nesto booje kad postoje .docx jer vise nisu toliko ogromni fajlovi, a i kompovi su jaci i jaci.
20.10.2016 | 18:36
@zabac Ma mislim da je netko tu na forumu rekao da na outlooku for Mac ne šljaka baš najbolje exchange mail account. Mislio sam da si to ti rekao, ali nebitno sad za ovu temu.

Čak i sa svoja 2GB memorije nisam vidio poruku na mu nedostaje memorije. Stvarno, nikad mi to nije pisalo. Istina, ja jesam "light user", prema svim kriterijama (OK, osim onim tjelesnim )

Onakve teške tablice i tekstove nikad nisam imao potrebe koristiti...
20.10.2016 | 19:00
drlovric kaže:
Kako izgleda kada Mac javi da nema memorije? Ja nikada u zivotu nisam vidio taj dijalog...

Jedino me upozorava da mi se disk popuni, jer imam SSD od samo 256GB.Eto screenshot dijaloga.

Ja jesam novi korisnik OS X-a, odnosno s obzirom da je Sierra gore, to se sad zove MacOS, no u svijetu računala nisam novopečeni korisnik i nije da ne znam što radim.

Iskreno i mene je začudilo da mi tih nekoliko aplikacija (od kojih je Mail sa jednim accountom na koji dnevno dobijem 8 mailova max, POP3 složen, iTunes je reproducirao glazbu, Finder je imao otvorenu lokaciju datoteke otvorene u Wordu, u Safariju je bio otvoren google.com u jednom te jabučnjak u drugom tabu, te jedna konverzacija na Skypeu), je u stanju požderat memoriju rezerviranu za aplikacije na stroju koji ima 16 GB memorije ukupno (vrtim web i mysql server na ARM platformi sa 512 MB rama).

Krivac je naravno Skype koji je uzrokovao memory leak. Nakon što sam iz prikazanog dijaloga ubio Skype, računalo je nastavilo normalno i veselo raditi dalje.

Pokušao sam reproducirati problem i ponovo pokrenuo Skype, no stvar se nije ponovila...

Ako se nekom da i ima volje i vremena naučit me gdje su logovi (ono što se u MS svijetu zove Event viewer) pa da zaista mogu reći je, Skype je, zahvaljujem. Općenito za bilo kakve "under the hood" stvari o OS X-u i knijge/materijale vrijedne proučavanja a vezane uz "forenziku" i strukturu samog sustava, voljan sam platiti pivo... ili dva.
20.10.2016 | 19:20
Aplikacija se zove Console. Najbrže dođeš to nje da pozoveš spotlight pa utipkaš console.
20.10.2016 | 19:27
TY smayoo!

Ako i kad te put nanese u ZG imaš pivo...

neke .log datoteke mi javlja unable to read, pretpostavljam da su u pitanju permissioni, budem se za vikend poigrao i proučio kako i što radi Console... pretpostavljam da man Console neće dati neki rezultat?
20.10.2016 | 20:00
Terminal komanda console nije ista stvar što i OSX aplikacija Console. Dakle man console će dati rezultat, ali ne onaj koji očekuješ. Pokreni Console aplikaciju pa klik na Help i Console Help.
21.10.2016 | 08:01
@Daddo:

Prvi put vidim ovaj dijalog, i eto drago mi je da si otkrio uzrok. Znaci anomalija jedne aplikacije je to proizvela. I ja imam Skype instaliran i aktivan 24/7, ali nikada nisam to dozivio. U biti, toliko imam aplikacija pokrenutih vec pri startu racunala da koristim Bartender, jer bi mi sve ikone zauzele kompletan top bar

Skype
Viber
Whatsapp
LittleSnitch
Cloud Mounter
Time Machine
1Password
Tweetbot
Plex Server
Razer Synapse
Shortcut Bar
Amphetamine
Google Photos
Dropbox
Wacom
Apple Mail
Carbon Copy Cloner
itd itd itd...

Osim toga 95% vremena su mi aktivni:

Adobe Lightroom
MS OneNote
Apple Music (iTunes)
Forklift

plus aplikacije speceificne za posao koji u tom trenutku radim:

Adobe Photoshop
FinalCut Pro
Pixellu Smart Albums
Aurora HDR
Autopano Giga

Plus je u igri i Synology NAS koji je spojen, kao i cinjenica da je ovaj laptop i Plex server pa posluzuje klijente po stanu, kome god sta treba (pohranjeno na pomenutom Synology koji nije imao snage da radi transcoding)

I dapace uopce se ne smatram nekim heavy userom. Presao sam na Mac da se ne bi morao zezati sa tim under hood stvarima.

Jednostavno pokrenem app i radim sto mi treba, maknem ga u stranu (koristim virtualne ekrane, swipe lijevo desno sa 4 prsta) i koristim neki drugi. Naravno, sve bez da moram razmisljati o memoriji i sl. trivijalnostima

I meni to stvarno radi dobro sa 16GB rama. SSD naravno pomaze, ali napominjem da se ipak radi o 4 godine staroj Retini, a ne o latest and gratest stroju

Mada ce ovaj novi MBP kojeg sada 27.10. predstave sigurno sve to raditi jos i puno bolje
21.10.2016 | 19:22
smayoo kaže:
Terminal komanda console nije ista stvar što i OSX aplikacija Console. Dakle man console će dati rezultat, ali ne onaj koji očekuješ. Pokreni Console aplikaciju pa klik na Help i Console Help.


Smayoo, svjestan sam da console i Console nisu isto, dapače, ako upišeš u terminal man Console dobit ćeš poruku "No manual entry for Console", dok će man console dati upravo ono što si rekao.

OSX je case sensitive što može zahvaliti činjenici da pod haubom ima pravi višekorisnički i višezadaćni OS. (da, naučio sam to na "teži" način ).

Moje "man Console" je više usmjereno ka tome gdje mogu pročitati više kako troubleshootati sam OS X korištenjem ugrađenih alata (ne nužno GUI)? Nije da mi ne paše bit "običan korisnik" ali onaj wannabe inžinjer u meni želi znati kako se kotačići vrte i otkriti zašto je nešto prestalo se vrtiti. Treba mi nešto poput Windows Internals knjige za Apple platformu... i znaš što - našao sam OVO i OVO. Svjestan sam da je to puno štiva i posla za proučavanje, no nakon 20+ godina PC-ja, Mac je odmor i izazov i hobi i definitivno se doma ne mislim vraćati na PC za stroj koji me veseli i koji mi služi za ono što volim (fotke i video).

@drlovric: vidim Wacom, Adobe alate i video montažu, sorry to je definitivno heavy using ili ako hoćeš, puno više od "običnog" korisnika...

drago mi je da te stroj služi i veseli me da planiraš nadogradnju (nadam se recenziji, možda nagovorim ženu da Lenovo prijenosnik zamijeni za Air 13cu ili čak pro)
21.10.2016 | 21:19
Razumijem te. I mene ponekad veseli začačkati ispod haube. Iako na Macu stvarno nema puno potrebe za tim.
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 38 minuta
 • zabac: Ne radi stabilno. Musicava aplikacija. Koji puta kad kliknes na sliku, ne mozes natrag.
 • JOHN: Mada se zna tu i tamo srušit nakon više listanja
 • JOHN: Na 12.3.1 radi normalno
 • m@xym: radi
 • marvin: Da li netko može provjeriti na iPhoneu da li mu radi aplikacija Njuškalo? Meni stalno vrti kružić i ne ulazi u nju.
 • abajo: iDefrag je bezveze, jer to na os x nema smisla, iPartition je odličan alat
 • zabac: Da li vrijede te aplikacije?
 • smayoo: To su one aplikacije iDefrag i iPartition koje su ljudi dali badava na download jer više ne rade na Mojave
 • Daddo: [link]
 • Daddo: kaže kernel panic nešto Coriolis Systems?
 • energyman: [link]
 • energyman: Moze li tko iz ovoga dekodirati koji kext/software mi je izazvao kernel panic i nemogucnost bootanja sustava?
 • stefanjos: tko je mene bio pitao za apple cinema display? nasao sam jedan za 2600kn pa nek se javi proyvani da proslijedim detalje
 • smayoo: :)
 • Daddo: Eid mubarak i tebi smayoo....
 • smayoo: Svima koji ga slave čestitam Kurban-bajram! :)
 • Daddo: sredstva su upravo to - sredstva. služe nekoj svrsi. Ali velim, mene ne čudi da su rekli ok evo vam i kartica. Ako je mogao I.T. što ne bi mogao Tim C.? :D
 • Riba: Sredstva plaćanja me ne fasciniraju, neovisno od koga dolaze.
 • Daddo: mislim, ako možedu kriptovalute bez kartica, a zašto ne bi jedna tvrtka sa stvarnim kapitalom napravit karticu i čitav sustav plaćanja?
 • smayoo: Zar je to neka veća glupost od raznih điđimiđi bankarskih kartica? Prozirnih, s nekakvim plutajućim ribicama, zlatnim, srebrnim, crnim... :)
 • Riba: Bože ja sam već zaboravio na tu glupost. :(
 • energyman: [link]
 • Riba: Koristis li originalni punjac? Meni na Androidu na nekim srot punjacima ne radi dobro touch screen dok se puno, mozda je do uzemljenja (?)
 • smayoo: Piši u forum
 • big_mac: ajfon 8 dok se puni otisak prsta ne otkljucava odmah nego treba cekat i ponovo stavljat prst na citat ili ne zeli otkljucat uredaj pa moram lozinku upisivat.Cim ga maknem sa punjaca sve ok radi iz prve.Ima neko slicno iskustvo?
 • zabac: BUG nije referenca. Poznato je kako ne vole Apple jer. Ih valjda ne financira. Nikad pozitivna inisu pisali, vise je bilo rezervirano. Zasto se tako ne osnose prema autima “za suplo manje se sobije brzi auto”.
 • Dijete: al ponavljam se...
 • Dijete: nadam se da novi Mac Pro, revizija 2 dolazi sa Apple Arm Cpu
 • Soffoklo: Novi Mac Pro koji još nije ni krenuo u prodaju već je zastario - [link]
 • smayoo: :D
 • Gjuroo: Ko? Hypo banka?
 • smayoo: Zanimljivo. Između redaka one hrpe PR bullshita čitam da su popušili ružan gubitak tržišta pa se sad grčevito bore protiv toga tzv. "rebrandingom" (čitaj: promijenili smo ime i ništa više i sad se nadamo da ćete to popušiti";) :)
 • ping: Filemaker se ponovno zove Claris.
 • zabac: Od sada jos je nekoliko firmi koje sakupljaju vase navike.
 • zabac: Ja sam primjerio kako keš nikad ne odbijaju. Bilo ili nebilo struje, interneta, dizela ili sunca, keš prolazi.
 • Yonkis: drlovric, zar se nismo za to borili (pod utjecajem Oluje sam)? /s
 • drlovric: Blago vama, sad cete jos lakse i brze moci trositi novce :)
 • erseticmatej: Takoder uspio preko pbz aplikacije, ali moze se direkt i iz waletta, napokon????????
 • big_mac: Uspio sam dodati preko pbz aplikacije
 • big_mac: Zasto ja i dalje imam samo opciju monese i revoult?
 • Yonkis: Evo, tko ima PBZ karticu može je dodati u ApplePay: [link]
 • smayoo: Ma šalio sam se... :)
 • zabac: Ako ne moze kupiti golo kuciste, neka kupi cijeli G5 i izvadi sve iz urtobe.
 • smayoo: Zar G5 ima visak u sebi? Zašto? Mora idealno okomito stajati? ;)
 • zabac: Kupi cijeli komp i izvadi visak.
 • smayoo: piši u forum, ili u oglasnik
 • icolada: bok, zanima me gdje se kod nas moze nabaviti kuciste od powermaca g5? planiram stavljati atx maticnu u njega
 • Daddo: ja vam uz smayine želje kojima se pridružujem želim i sretan dan hrvatskih branitelja.
 • smayoo: Svima želim sretan Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti! :)
 • Yonkis: Apple suspends access to Siri recordings [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO