Bootabilni Windows 7 (x86) na Os X-u?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bootabilni Windows 7 (x86) na Os X-u?

13.10.2016 | 16:26
Znači trebao bih napraviti bootabilni USB windowsa 7 iz .iso datoteke na Sierri koji ću zatim instalirati na PC; naslov nije precizan

Probao sam pomocu Ester programa ali formatira stik na UDF (a ne FAT). Pretpostavljam da ce to praviti probleme tj. da se nece moci bootati na PC stroju?

Bootcamp ne prolazi (samo windows 10 ide i to x64).

Znam da se moze preko terminala no ima li neka jednostavnija metoda tj. programcic kakav?
13.10.2016 | 17:29
Ja sam koristio Winclone Pro, i prebacio Windowse na externi USB hard drive.

twocanoes.com/products/mac/winclone

Ovo ti je tutorial za TB diskove, a u komentarima imas link na soluciju za USB disk. Radi super.

13.10.2016 | 20:51
WinClone nazalost ne radi na sierri..

Probao sam i sa terminal opcijom prema ovim uputama;

1. Open a Terminal (under Utilities)
2. Run diskutil list and determine the device node assigned to your flash media (e.g., /dev/disk2)
3. Run diskutil unmountDisk /dev/diskN (replace N with the disk number from the last command; in the previous example, N would be 2)
4. Execute sudo dd if=/path/to/downloaded.iso of=/dev/diskN bs=1m (replace /path/to/downloaded.iso with the path where the image file is located; for example, ./windows7.iso)
5. Run diskutil eject /dev/diskN, and remove your flash media when the command completes (this can take a few hours on slower drives)

...i zapeo; nakon 4. koraka traži me password kojeg upišem na što mi javi unknown command..

EDIT: Uspio napraviti USB disk prema gore navedenim uputama ali ne radi na windowsima. Prilikom pravljenja prebacio ga je u UDF format :/
16.10.2016 | 12:03
Ne vjerujem da ne postoji rjesenje koje radi. Dakle probao sam sve moguce programe za OS X namjenjene stvaranju bootabilnog instalacijskog USB-a za windowse i niti jedan nije radio. Probao sam i koristeci terminal, formatirao USB svim mogucim opcijama i nista. Kolko god se zainatio; nisam uspio naci rjesenje koje radi..

Docepao se windows PC-a, rufusom rijesio stvar za nekoliko minuta..

Zar je moguce da je isto neizvedivo na os x???
16.10.2016 | 14:14
ja za takve stvari koristim virtualku sa windowsima i najmanje živaca potrošim
16.10.2016 | 15:05
Kupi vanjski CD/DVD i na konju si.
16.10.2016 | 18:49
Ja ti eto opet ponavljam da Winclone radi sasvim normalno na Sierra.

U nekim slucajevima treba ugasiti SIP privremeno, i to je sve. Cesto niti ne treba...

ScreenShot2016-10-16at19.49.09.png
16.10.2016 | 22:45
drlovric kaže:
Ja ti eto opet ponavljam da Winclone radi sasvim normalno na Sierra.

U nekim slucajevima treba ugasiti SIP privremeno, i to je sve. Cesto niti ne treba...

ScreenShot2016-10-16at19.49.09.png

Winclone ima bas tu opciju koja mi treba; stvaranje bootebilnog USB-a sa Windowsima iz .iso datoteke winsowsa 7?
17.10.2016 | 08:37
@rak21:

Ti si jedna prilicno lijena osoba, rekao bi

Winclone je alat koji postojecu Dual boot windows instalaciju prenese na eksterni disk.

Znaci odradis sve normalno na ugradjenom disku u Macu, nakon toga pokrenes Winclone koji ce ti to migrirati na eksterni disk. Kada vidis da sve radi korektno, onda pobrises windows particiju na Macu i oslobodis prostor.

Dao sam ti i YT tutorial gdje je sve lijepo objasnjeno i pokazano...
17.10.2016 | 12:00
Pa ono, bil lenjivac isprobao sve programe za tu namjenu u zadnjih 5-6-7 godina, formatirao disk xy puta i istipkavao po terminalu sve zivo i nezivo

Pogledao tutorial vim si mi poslao i nisam nasao ista sto sam naveo da mi treba pa rekoh da te pitam kad vec koristis taj program..

U svakom slucaju hvala na trudu, zakljucak je da je trazeno neizvedivo a htio sam sam sebi dokazati da ima nacina. Taman sam obrisao sve vezano uz windowse (parallels i njegove imiđe) a ispada da cu ih morati drzati pri ruci za tako neke jednostavne zadatke..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 17 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO