Office 2016 pitanjee
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 2016 pitanjee

08.10.2016 | 17:57
Pozdrav
Jedno pitanje u vezi officea
Imao sam windowse i office na njemu i datoteke u excelu od firme
Sada imam macbook i kupio sam orginal office
A sta mi se dešava sljedece
Sve datoteke koje otvorim na mac su mi van margina
I moram stalno širit margine da bi mi stalo na A4 sve
A na windowsima mi te datoteke budu složene na A4 Papiru i nemoram širit margine
Neznam zašto to kao da mi je office podešen na americki papir onaj letter
Ja to promijenim na A4 i nestane ma na jedan papir nego moram suzivati margine stalno.
Pa me zanima da li netko zna neko rijesenje mislim da to ima negdje u postavkama ili ako je imao slicno nesto
08.10.2016 | 18:21
Vezano ti je za printer i njegove margine. Zašto ti je to problem. Niti meni na poslu i doma ne štimaju margine. Problem je ako tih fajlova imaš stotine. JA imam 2011 Office. Čak niti oni riboni nisu tlaka.
Pod Layout odaberem PAge Layout i tu mogu sve podešavati. Daleko lakše nego recimo u onom starom 2004.
08.10.2016 | 19:34
Word dokumenti se uvijek poremete kad ih otvoriš na računalu koje ima neki drugi printer kao defaultni. Izbor formata papira (A4 ili Letter, itd) se podešava u Format Page, ili tako nekako, ne znam kako se zove na ovim novijim verzijama i povezano je sa samim dokumentom, a ne s Wordom.
09.10.2016 | 06:09
Nije problem u papiru, vec u marginama. Minimalne margine se razlikuju od printera do printera. Ako su margine velike, onda nema problema, ali ako su malene, tada se poremeti. Naravno, nije istje printas li list na A4 ili A3 printeru.
09.10.2016 | 10:25
Ma, čovjek je spominjao da mu nešto ne štima s A4 i letterom. Sad sam pročitao pažljivije pa vidio da je to on samo krivo zaključio.
Da, tako je kako kažeš. Ako su margine na tanko razvučene, kad otvoriš doc na kompu čiji default printer nema tako velik printable area, onda se margine poremete.

BTW, molim te, makni "potpis" iz Tapatalka na iPadu. Hvala.
09.10.2016 | 10:56
Isti mi je printer i na windowsima bio hp 1102w i sad na macu
Probat cu to sredit
Jer mi ide na živce sad svaki dokument koji je bio na windowsima
Margine su valjale govorim za excel a sad do jedan moram prepravljat a imam
Poprilično dosta stvari jer mi je od firme to
Kad mu udarim u donjem desnom kutu margine
Odma prebaci zadnju kolonu na drugi papir
I kad rasirim papir na najšire ne stane sve nego moram kolone smanjivati
09.10.2016 | 11:40
Jebo Tapatalk, svaka nadogradnja to vrati na staro.
09.10.2016 | 17:33
Dsdarko, to se žali HPu što su printabilno područje različito definirali u Windows driveru u odnosu na Mac driver.
Eventualno vidi da li ti se u podešenjima od drivera da podešavati to printabilno područje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 17 minuta
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO