Sharing na Twitter iz Photos: grozota
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sharing na Twitter iz Photos: grozota

05.10.2016 | 07:22
Jucer sam zelio podijeliti par fotografija na Twitter, i pomislih, "jao, pa postoji system wide sharing, mogu to elegantno napraviti iz Photos". Mac way, je li. Barem kako je to nekad bilo.

Katastrofa.

Pocelo je dobro, right click na jednu ili vise fotografija i u meniju je opcija share, i medju njima je i Twitter. Odaberem sliku, klikenm na share i prvi problem: slika u tweetu smanjuje broj znakova koje mogu upisati. Hajde, to je relativno nova promjena na twitteru, ali opet cini Twitter klijent korisnijim u ovom slucaju.

Prava katastrofa je sto slanje iz nepoznatog razloga traje najmanje oko minute, pri cemo je citava Photos aplikacija nedostupna, samo mogu uzivati u progress spinneru.

Odaberem 2 slike, ovaj put cekam ne znam koliko minuta i na kraju faila sa kripticnim greskama. Saljem sve kvragu, eksportiram sve fotografije i radim rucno preko sluzbene klijent aplikacije.

Radi li ikome ovo bolje od opisanog?

05.10.2016 | 08:24
meni to uvijek radi ko metak. Upravo sam i sada probao opet. Nakon pritiska na tweet button, u roku 1s se post odradio i odmah sam ga vidio u listi na Mac twitter aplikaciji. Ovo sam radio sa ip6 (preko 4G) u kombinaciji sa Photos app i twitter integracijom.
05.10.2016 | 08:43
Ja sam isto probao, sad kad kažeš, i kao i Rustyu - sve pet u sekundi. Samo sam išao preko WiFi-a.
05.10.2016 | 11:20
Ja ne govorim o iPhoneu nego o Photos aplikaciji na desktopu.
05.10.2016 | 11:30
crap. nisam to skužio iz inicijalnog posta. moram probati, ali sada nisam pri računalu gdje imam to sve dostupno.
05.10.2016 | 12:17
Ovaj prvi problem je (slika u tweetu smanjuje broj znakova koje mogu upisati) apsolutno problem Applea. Ako ne mogu pratiti promijene nekog servisa koji imaju ugrađen u svoj OS, onda neka izbace tu funkciju iz OS-a.

Drugi problem je kod mene ne postojeći. Doslovno sve obavlja u par sekundi, ali tu može biti i stvar HDD vs. SSD, količina RAM-a i najvjerojatnije spora internet veza. Ako nije niti jedno od ovoga troje, onda ne znam.

Ovo zadnje s odabirom 2 slike, kod mene ako želim sherati na Twitter preko Photos app mogu odabrati samo 1 sliku, nikako ne i 2. Čim odaberem više od 1 slike nemam opciju sheranja na Twitter.

Sve u svemu Apple (kako to zadnjih godina i radi) je ubacio opcije u svoj OS, ali koje su same po sebi polufunkcionalne ili ograničavajuće.
05.10.2016 | 18:25
Jedna ide glatko, kad odaberem dvije nemam opciju u share meniju
05.10.2016 | 18:48
SVašta, ja definitivno imam opciju share sa više selektiranih fotografija. Sierra?
05.10.2016 | 19:08
Upravo probao iz Mac Photos app, sve radi uredno i brzo (Sierra).
05.10.2016 | 19:08
Do 4 fotke radi normalno Share on Twitter. Vise od toga kada selektiram, opcija nestane iz izbornika...

Sierra.

ScreenShot2016-10-05at20.06.20.png
05.10.2016 | 19:16
To je u redu, mislim da su 4 fotografije Twitter limit. Moram onda vidjeti što to kod mene šteka da ne ide glatko. Iako, ispravan način bi bio da možeš selektrati aplikaciju s kojom to želiš napraviti.
05.10.2016 | 19:27
Ja koristim Tweetbot i na Mac, i na mob, ali ovdje mi ne nudi tu opciju...
06.10.2016 | 08:00
Riba, to što opisuješ je tipično ponašanje kad bilo koja aplikacija pokušava pristupiti direktoriju koji je nedostupan ili sporo dostupan (npr. preko SMB protokola neki mrežni, ili spori USB stick, ili SD kartica koja ima problema...).
06.10.2016 | 08:29
smayoo kaže:
Riba, to što opisuješ je tipično ponašanje kad bilo koja aplikacija pokušava pristupiti direktoriju koji je nedostupan ili sporo dostupan (npr. preko SMB protokola neki mrežni, ili spori USB stick, ili SD kartica koja ima problema...).

Ali kakve to veze ima sa slanjem na Twitter? Nemam nikakvih shareova, SD kartica ni USB stickova. Pogledat cu Console.
07.10.2016 | 04:46
Bome, i meni na Sierri treba da pošalje i jednu fotku barem minuta...
07.10.2016 | 05:02
Oho! Hajde. nije onda isključivo do mene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 41 minuta
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO