Sharing na Twitter iz Photos: grozota
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sharing na Twitter iz Photos: grozota

05.10.2016 | 07:22
Jucer sam zelio podijeliti par fotografija na Twitter, i pomislih, "jao, pa postoji system wide sharing, mogu to elegantno napraviti iz Photos". Mac way, je li. Barem kako je to nekad bilo.

Katastrofa.

Pocelo je dobro, right click na jednu ili vise fotografija i u meniju je opcija share, i medju njima je i Twitter. Odaberem sliku, klikenm na share i prvi problem: slika u tweetu smanjuje broj znakova koje mogu upisati. Hajde, to je relativno nova promjena na twitteru, ali opet cini Twitter klijent korisnijim u ovom slucaju.

Prava katastrofa je sto slanje iz nepoznatog razloga traje najmanje oko minute, pri cemo je citava Photos aplikacija nedostupna, samo mogu uzivati u progress spinneru.

Odaberem 2 slike, ovaj put cekam ne znam koliko minuta i na kraju faila sa kripticnim greskama. Saljem sve kvragu, eksportiram sve fotografije i radim rucno preko sluzbene klijent aplikacije.

Radi li ikome ovo bolje od opisanog?

05.10.2016 | 08:24
meni to uvijek radi ko metak. Upravo sam i sada probao opet. Nakon pritiska na tweet button, u roku 1s se post odradio i odmah sam ga vidio u listi na Mac twitter aplikaciji. Ovo sam radio sa ip6 (preko 4G) u kombinaciji sa Photos app i twitter integracijom.
05.10.2016 | 08:43
Ja sam isto probao, sad kad kažeš, i kao i Rustyu - sve pet u sekundi. Samo sam išao preko WiFi-a.
05.10.2016 | 11:20
Ja ne govorim o iPhoneu nego o Photos aplikaciji na desktopu.
05.10.2016 | 11:30
crap. nisam to skužio iz inicijalnog posta. moram probati, ali sada nisam pri računalu gdje imam to sve dostupno.
05.10.2016 | 12:17
Ovaj prvi problem je (slika u tweetu smanjuje broj znakova koje mogu upisati) apsolutno problem Applea. Ako ne mogu pratiti promijene nekog servisa koji imaju ugrađen u svoj OS, onda neka izbace tu funkciju iz OS-a.

Drugi problem je kod mene ne postojeći. Doslovno sve obavlja u par sekundi, ali tu može biti i stvar HDD vs. SSD, količina RAM-a i najvjerojatnije spora internet veza. Ako nije niti jedno od ovoga troje, onda ne znam.

Ovo zadnje s odabirom 2 slike, kod mene ako želim sherati na Twitter preko Photos app mogu odabrati samo 1 sliku, nikako ne i 2. Čim odaberem više od 1 slike nemam opciju sheranja na Twitter.

Sve u svemu Apple (kako to zadnjih godina i radi) je ubacio opcije u svoj OS, ali koje su same po sebi polufunkcionalne ili ograničavajuće.
05.10.2016 | 18:25
Jedna ide glatko, kad odaberem dvije nemam opciju u share meniju
05.10.2016 | 18:48
SVašta, ja definitivno imam opciju share sa više selektiranih fotografija. Sierra?
05.10.2016 | 19:08
Upravo probao iz Mac Photos app, sve radi uredno i brzo (Sierra).
05.10.2016 | 19:08
Do 4 fotke radi normalno Share on Twitter. Vise od toga kada selektiram, opcija nestane iz izbornika...

Sierra.

ScreenShot2016-10-05at20.06.20.png
05.10.2016 | 19:16
To je u redu, mislim da su 4 fotografije Twitter limit. Moram onda vidjeti što to kod mene šteka da ne ide glatko. Iako, ispravan način bi bio da možeš selektrati aplikaciju s kojom to želiš napraviti.
05.10.2016 | 19:27
Ja koristim Tweetbot i na Mac, i na mob, ali ovdje mi ne nudi tu opciju...
06.10.2016 | 08:00
Riba, to što opisuješ je tipično ponašanje kad bilo koja aplikacija pokušava pristupiti direktoriju koji je nedostupan ili sporo dostupan (npr. preko SMB protokola neki mrežni, ili spori USB stick, ili SD kartica koja ima problema...).
06.10.2016 | 08:29
smayoo kaže:
Riba, to što opisuješ je tipično ponašanje kad bilo koja aplikacija pokušava pristupiti direktoriju koji je nedostupan ili sporo dostupan (npr. preko SMB protokola neki mrežni, ili spori USB stick, ili SD kartica koja ima problema...).

Ali kakve to veze ima sa slanjem na Twitter? Nemam nikakvih shareova, SD kartica ni USB stickova. Pogledat cu Console.
07.10.2016 | 04:46
Bome, i meni na Sierri treba da pošalje i jednu fotku barem minuta...
07.10.2016 | 05:02
Oho! Hajde. nije onda isključivo do mene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 44 minuta
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO