Postbox 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Postbox 5

27.09.2016 | 17:09
Postbox e-mail klijent koristim od 2009 godine. Sve ove godine me pouzdano služio i uvijek ga preporučim kao alternativu Mail.appu ljudima kojima nije nezamislivo platiti nešto što često koriste.
Verzija 4 nije donijela neka poseban poboljšanja, cijena je spuštena na 10 USD i činilo se da je Postbox dosegao svoj vrhunac i otišao u vječni "maintenance mode". Danas iznenađenje - izašao je Postbox 5, a posebno veseli što je popis noviteta dugačak, i što je još i važnije gotovo sve odreda se čini korisno:

www.postbox-inc.com/features

U posljednje vrijeme sam češće koristio MailMate kao rezervnu opciju, ali sa ovim updateom se vraćam na Postbox. (Kome je bitno, MailMate koristi trećinu RAMa u odnosu na Postbox)

Cijena nove verzije je trenutno 32 USD, a kako sam 2009 lukavo kupio lifetime licencu za mene je i dalje besplatan. Sjajna investicija!

Idem na testiranje!
27.09.2016 | 18:36
Hvala Riba za info.

Osobno sam testirao nekoliko email klijenata, ukljucujuci i neku stariju inacicu Postboxa, i na kraju se uvijek vratim na Apple Mail.

Jednostavno su moje email potrebe takve da rudimentalni alati obavljaju zadacu

U poslovnom okruzenju, na WIN, sam korisito Outlook i radio je odlicno.

Sto vama ljudi konkretno ne valja u Apple mail, da trazite alternative?
27.09.2016 | 18:59
Ruku na srce ni ja ne koristim mogućnosti koje bi možda i trebao, poraditi ću na tome kad ih već imam.

Meni je tada pukao film jer se Mail.app često zaglavljivao kod sinkronizacije, iz nepoznatih razloga bi tražio upisivanje passworda i slično. Možda je sve to u međuvremenu riješeno, ali "prošla baka s kolačima".

Iako nisam mežu njima, vjerojatno ima ljudi koji bi voljeli koristiti isti klijent na Windowsima i OS X...pardon macOSu, pa im je ovo zanimljivo.

Naravno, ako nekome Mail.app ispunjava sve potrebe, nema razloga za promjenom.
27.09.2016 | 19:55
Ja sam upravo na tvoj nagovor jednom probao Postbox i totalno me ispiz*io, i to u rekordno kratkom roku.
Problemi s Apple Mailom koje spominješ, ja im još pridodajem vrlo ćudljivo ponašanje pri IMAP sinkronizaciji, pokazalo se, pretežno su imali veze s mail serverima koji su koristili neke neažurne i zastarjele verzije, a puno manje sa samim Apple Mailom.
Inače, meni uopće nije problem platiti nešto što često koristim, ali ovdje fakat nisam vidio nikakvo poboljšanje u odnosu na Apple Mail.
27.09.2016 | 20:04
smayoo kaže:
Problemi s Apple Mailom koje spominješ, ja im još pridodajem vrlo ćudljivo ponašanje pri IMAP sinkronizaciji, pokazalo se, pretežno su imali veze s mail serverima koji su koristili neke neažurne i zastarjele verzije, a puno manje sa samim Apple Mailom.

Ovo sigurno nije bio slučaj kod mene jer koristim Fastmail, a oni ne da koriste Cyrus mail server već su glavni contributori za development, ali da, to su problemi na koje sam mislio.
28.09.2016 | 13:42
Riba, hvala na info... već sam u par navrata primjetio tvoje dugogodišnje korištenje PostBox-a

Pa evo ako može par pitanja vezano:

Nisam neki "havy e-mail user"... govorimo o 30-tak, manje-više, mailova na dnevnoj bazi, no od toga 90% na poslovnom mailu koji je Exchange... tako da sam nakon AppMail, Airdrop i niti sam neznam više što, zapeo na Outlook-u (momentalno 2016 for MAC). No i tu se problemi javljaju sa sinhronizacijama, skidanjem priloga na sporijim mrežama itd. Ali eto, što se Exchange maila tiće, ipak je meni osobno za sada najbolja opcija.

Vezano za PostBox.... malo sam presurfao njihovu web stranicu i nisam našao info da li podržava Exchange i kakva je integracija sa kalendarom (opcije su za kalendar otvorene za sad je tu Apple Caledar, Fantastical i naravno Outlookov integriran u email client). Integracija s nekim kalendarom mi je veoma važna.

Ako ima toga, može li iskustva?

Unaprijed hvala
28.09.2016 | 14:40
Ako ti je važna integracija sa Exchangeom onda je vjerojatno Outlook najbolji izbor. Osobno nemam s tim nikakvih iskustava, poslovni email korisim iskljucivo na poslovnom laptopu ili preko weba.

Postbox poput Thunderbirda podržava add-onove, a jedan od njih je Lightning koji dodaje kalendar. Za thunderbird vidim da postoji add-on koji integrira Outlook kalendar sa Lightningom, međutim nemodificirani add-onovi za Thunderbird ne rade na Postboxu.

Rekao bih da je za tvoje potrebe i režim korištenja Outlook najbolji izbor.
28.09.2016 | 15:09
Da, bojao sam se tog odgovora

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, tino1, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?