Printanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printanje

05.09.2016 | 17:29
Lijep pozdrav ljudi!!
Jel mi možete preporučiti nekakav softver za printanje i skeniranje??
Hvala unaprijed...
05.09.2016 | 18:39
Ummm...sistemski Preview? Što ti točno treba?
05.09.2016 | 18:41
Upravo tako. Sistemski Preview. Ne samo da radi sve što mi treba, nego to radi najbolje i s najmanje zajebancije.
05.09.2016 | 20:09
Za printanje slika Adobe Photoshop ili Adobe LightRoom.
Za skeniranje uzmi ono što dolazi uz skener, a ako te novci žuljaju kupi SilverFast ili VueScan.

E sad, ako nemaš nikakve kriterije tada koristi za printanje Preview, a za skeniranje skini samo driver i koristi sistemski Image Capture (recimo, meni se tu ne pojavljuje CanoScan 8800F).
05.09.2016 | 20:40
Što ti znači "ako nemaš nikakve kriterije"?
05.09.2016 | 21:52
smayoo kaže:

Žabac je kralj sistemski preview oduvijek, također i na windowsima... Beskriterijast sam
06.09.2016 | 06:09
smayoo kaže:

To znaci da te nije briga kakva slika ulazi i kakva izlazi. U krajnjoj liniji cemu kupovati skener, programe kad sve to i kamera mobitela odradi.
E pa, onima kojma je kamera mobitela dovoljna za skeniranje, to su ti bez kriterija.
06.09.2016 | 06:11
havdic kaže:
smayoo kaže:

Žabac je kralj sistemski preview oduvijek, također i na windowsima... Beskriterijast sam

Vidi, nije moj komentar negativan. Mozda je grubo zvucali, ali mi nije bila namjera. Ima ljudi koje jednostavno ne briga. Glavno da ispadne, nije vazno kako. Nekako sam pretpostaviokako takvi ne postavljaju pitanja jer im i nakon ovoga nece biti vazno.
06.09.2016 | 07:29
Po tvom tumačenju je 95% korisnika bez kriterija. Meni skener služi za umetnuti puno listova u adf.
06.09.2016 | 14:41
Sto dobijes? Poskenirane listove, svijerle ili tamne. A4 ili malo vece. O slikama ne treba niti pricati. Digitaliziras papirnati dokument, pa kako ispadne. Probaj poskenirati kolor negativ, offset otisak.
06.09.2016 | 15:18
Pa o tome ti i govorim. Po tvom tumačenju, 95% korisnika printanja i skeniranja je bez kriterija. Ti skeniraš negative i printaš fotografije i bitno ti je 1250 detalja za koje mene nije briga. Ja skeniram stare papirnate projekte, sheme i proračune te razne račune i kojekakve druge gluposti koje radi nekog ili nečeg trebam čuvati, ali ne u papirnatom originalu (kojeg uništim u rezalici i odnesem u reciklažno dvorište). Upravo tako, dobijem poskenirane listove, malo svjetlije ili malo tamnije, A4, A3 ili tu negdje, nekad ravne, nekad baš i ne. I zadovoljan sam. To mi je trebalo. Kad printam, bitno mi je samo da odaberem A4 ili A3, cb ili u boji (čak mi nije bitno da li su određene crte baš baš magenta ili malo pobjegnu na crveno), jednostrano ili dvostrano. I to je to.
E sad, koliko je korisnika kao što si ti, a koliko je onih kao što sam ja? Vjerujem da se slažeš da je ovakvih kao što sam ja bitno više? Onda to znači da ako netko napiše sasvim generički, da mu treba nešto za skeniranje i printanje, da ima potrebe nalik mojima, a ne nalik tvojima. Jer je i on sam svjestan da potrebe nalik tvojima nisu normala pa, ako ima takve potrebe, da mora naglasiti kako mu treba nešto za visokokvalitetno i visokoprecizno skeniranje i printanje negativa i fotografija. Zar ne?
06.09.2016 | 15:57
Zato sam gore napisao kako nije bilo nista negativno.
Sama formulacija pitanja s pocetka dala mi je naslutit da ne treba nesto rudimentno jer to ionako dolazi sa skenerom, pa cak i malo vise od toga.
Ja sam us CanoScan 8800F dobio Canonov program za skeniranje, SilverFast za filmove i Adobe Elements za obeadu. Skener je bio oko 1800kn. Ako se gledaju oni od par sto kuna, tima je programski paket reduciran.

Jeste skuzili da ako pistet kao ja sad na iPadu i kad stavite dva prsta na polje teksta i pricekate, te tada pomicete oba prsta po tekstu, kursor se sece ko da imam misa.
iOS je zadnji dostupni 9 nesto.
06.09.2016 | 22:28
Ja ti ovo zadnje ne vjerujem, daj ti nama iskeniraj tog miša da ga vidimo
07.09.2016 | 05:22
Kako da to napravim? Cak mozes na taj nacin i selektirati. To radi u prozoru kad sad pisem. ugotovom tekstu, recimo u tvom postu, nisam uspio.
07.09.2016 | 08:22
Ne radi mi na sistemskom previewu.
07.09.2016 | 09:42
A što? Ajde uloži malo truda pa napiši više od 5 riječi pa objasni što točno trebaš i što si probao pa ne radi.
07.09.2016 | 09:55
Hm, napisao cijelih 6 rijeci.
08.09.2016 | 08:11
Oprostite na 5 riječi bio sam u nekoj gužvi..
Naime, želio sam isprintati običan neki pdf tekst i normalno sve spojim kablove i vidim svoj printer u postavkama, te onda odem na print ali ništa printer ne reagira (na printeru piše PRINTING ali ništa od toga).
Možda sam zeznuo nešto kod onog softvera, printer je 100% uredu, na windows laptopu mi radi...
Unaprijed hvala..
08.09.2016 | 14:03
Za početak, ako ti je printer spojen preko nekog huba, probaj ga spojiti izravno na Mac.
Dalje, kad u Previewu aktiviraš print, pojavi se u docku ikona printera (obično vizualno sliči tvom printeru). Klik na tu ikonicu ti otvori prozor s progress reportom, pa tamo pogledaj što kaže. Možda se javlja neka greška radi koje printanje ne ide.
Kažeš "običan PDF tekst", dakle siguran si da se ne radi o nekom dokumentu koji ima jako kompleksnu sliku (s puno objekata) na nekoj stranici?
08.09.2016 | 17:23
PDF zna biti jako kompliciran jer nema više printera koji rasteriziraju sliku već sve radi računalo. Ako je računalo slabije, to zna potrajati nekoliko minuta.
Nekad su računala bila dosta sporija, pa je sve odrađivao printer, a to se odrazilo na visoku cijenu printera.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 34 minuta
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO