Kako povezati okvire za tekst u Indesignu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako povezati okvire za tekst u Indesignu?

27.11.2015 | 17:45
Kada nacrtam prvi okvir za unos teksta u Indesignu, mogu li na neki način imati ucrtane okvire u svim ostalim stranicama, kako ne bih svaki put pritiskao kvadratić dole desno alatkom Selection ili Direct Selection i povezivao ih? Ovo se odnosi ako unosim pjesmu po pjesmu.

Kada unosim dugačak tekst, on se rasprostre po stranama dok ga ima (pritisnem kvadratić i na sledećoj strani gore desno uz držanje tipke Shift, pa se tekst razlije po svim stranama).

Nervira me potreba da stalno povezujem stranice ili crtam novi okvir za tekst.
28.11.2015 | 21:14
Kod kreiranja dokumenta čekiraš Primary Text Frame i mislim da bi trebalo biti to da kada se popuni Text Frame Indesig će stvoriti novu stranicu i napraviti Text Flow. Nikad nisam imao takav zahtjev pa nisam provjeravao.
29.11.2015 | 08:31
Da li mislite na Master Text Frame kod okvira New Document? Ne, nije to.

Air kaže:
Kod kreiranja dokumenta čekiraš Primary Text Frame i mislim da bi trebalo biti to da kada se popuni Text Frame Indesig će stvoriti novu stranicu i napraviti Text Flow. Nikad nisam imao takav zahtjev pa nisam provjeravao.
29.11.2015 | 10:19
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio. Da, mislim da bi to trebao biti Master Text Frame, samo su mu promijenili ime (uobičajena marketinška maltretiranja korisnika )
Koju verziju ti imaš? Možda mogu probati pa ti javiti.
29.11.2015 | 10:31
Nažalost, kod mene to ne radi. Kada otvorim novi dokument sa određenim brojem strana, pa nacrtam prvi okvir na prvoj strani, kliknem alatkom Selection (ili Direct Selection), pa to prenesem na sledeću stranu klikom lijevo gore, čak ni tada ne povežem stranice kako bih odmah imao okvir na njoj. Tek kada postupak ponovim, iz drugog pokušaja, dobijam novi okvir na sledećoj strani. Ne znam gdje griješim, šta se dešava, ali mi to oduzima vrijeme i nervira.

Air kaže:
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio. Da, mislim da bi to trebao biti Master Text Frame, samo su mu promijenili ime (uobičajena marketinška maltretiranja korisnika )
Koju verziju ti imaš? Možda mogu probati pa ti javiti.
29.11.2015 | 17:27
Ako uključiš Master Text Frame tada je Text Frame automatski kreiran na svakoj novoj stranici sa A-Masterom. To znači da ne moraš razvlačiti novi Text Frame, odnosno, time što razvlačiš novi Text Frame ne radiš u Master Text Fremeu i ne funkcionira ti automatika. Probaj koristiti Master Text frame pa javi.
30.11.2015 | 16:50
Nažalost, to ne radi tako. Kada nacrtam prvi okvir, na prvoj početnoj strani, pa kliknem dole na kvadratić alatkom Selection, prenesem na iduću stranu na način da pritisnem gornji dio okvira, čak ni tada ne dobijem novi okvir, a kamo li da ga imam na svim ostalim stranama. A meni bi bio cilj, ako je to moguće, da nakon prvog nacrtanog okvira imam na svim ostalim stranama pripremljne okvire za unos teksta.

Lako je kod unosa proznog teksta gdje se tekst prelijeva po svim stranama dok ga ima. Kada unosim poeziju, pjesmu po pjesmu, to ne ide tako.

Air kaže:
Ako uključiš Master Text Frame tada je Text Frame automatski kreiran na svakoj novoj stranici sa A-Masterom. To znači da ne moraš razvlačiti novi Text Frame, odnosno, time što razvlačiš novi Text Frame ne radiš u Master Text Fremeu i ne funkcionira ti automatika. Probaj koristiti Master Text frame pa javi.
30.11.2015 | 18:09
Koju verziju InDesigna imaš?
30.11.2015 | 18:21
Air kaže:
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio.

Od CS6 na dalje to funkcionira kako si rekao, na prethodnim verzijama je malo traljavo napravljeno. Pretpostavljam da Laki ima nižu verziju CS5 ili CS4.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 24 minuta
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO