Pristup memorijskoj kartici
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pristup memorijskoj kartici

22.06.2015 | 13:07
Imam sportsku kameru gopro 3+ i unutra je kartica od 16 Gb na koju snimam filmiće i fotke. Kad povežem kameru, onda mogu seliti sve na komp, ali nemam pristup tim fajlima da ih mogu pobrisati nakon toga. Gledao sam u postavkama mi piše read only. Može li se nekako dobiti puni pristup tim datotekama da ih ne brišem ručno iz kamere, jer je to prava gnjavaža. Kamera ima samo dva gumba, pa treba zapamtiti kombinaciju s kojom mogu doći do brisanja, a kad sam isprobavao kameru imam jako puno slika, jer sam isprobavao ono brzo slikanje...24 slike u sec i imam takvih 5-6 slika po 24 skoro istih.
22.06.2015 | 13:14
A da si citac nabavis?
Ja sve radim preko citaca mem. kartica.
Valjda u postavkama treba nesto ukvacicati.
Koji file system je na kartici?
22.06.2015 | 14:36
ty, tog se nisam sjetio...umetnuo micro sd u adapter i puknuo u minija i sad brišem
23.06.2015 | 08:54
A kako prebacuješ iz kamere na komp?
Ja slike prebacujem putem Adobe Bridge-a i imam opciju nešto kao "Delete after import" pa pogledaj da li imaš takvu opciju kod sebe.
23.06.2015 | 10:05
Nemam nikakav program. Kad se spoji kamera iskoči mi Photos i imam opciju import, onih koje nemam u Photos. Druga opcija je da otvorim kameru kao disk i onda iz foldera DCIM izvučem slike, ali nemam dozvolu za brisanje iz tog foldera. Nije mi sad to toliki bed, kad mogu staviti karticu u čitač i od tamo pobrisati ono što mi ne treba
23.06.2015 | 11:25
Moj savjet je preko citaca. Citac je daleko jeftiniji od kamere. Ako nesto zmrdas kod konektora citaca manje boli kupovina novog nega kupovina nove kamere.
23.06.2015 | 11:42
Renzo kaže:
A kako prebacuješ iz kamere na komp?
Ja slike prebacujem putem Adobe Bridge-a i imam opciju nešto kao "Delete after import" pa pogledaj da li imaš takvu opciju kod sebe.

Ima takva ista opcija i u iPhoto, ali meni ne radi. Naime, isto mi se ponaša kartica kao i Cariblancu. Aparat je Nikon Coolpix 8000, ali kartica je read only i kad je turim u ugrađeni čitač od Minija. Moj je princip da svako toliko istovarim (ja ili supruga) cijelu karticu u iPhoto, koji fotke automatski razvrsta u evente i onda je u fotoaparatu formatiram.
23.06.2015 | 19:47
zabac kaže:
Moj savjet je preko citaca. Citac je daleko jeftiniji od kamere. Ako nesto zmrdas kod konektora citaca manje boli kupovina novog nega kupovina nove kamere.

Moram priznat da te nisam razumio u potpunosti. Ne kužim kako bi mogao shebati kameru? Imam micro sd karticu, koju izvadim iz kamere i gurnem je u onaj sd adapter, pa taj adapter puknem u minijev čitač....ne kontam šta bi u ovom postupku moglo krenuti po zlu?
23.06.2015 | 21:02
Žabac ti govori o učestalom korištenju USB konektora kamere u odnosu na čitač. USB je pimplav konektor, osobito micro USB, koji se vrlo lako i brzo rasklima i prestane raditi kako treba. Zato ti je bolje da USB konektor kamere koristiš što manje, što znači da kartice čitaš na drugi način.
23.06.2015 | 21:06
To, to sam mislio.
24.06.2015 | 09:10
Prilicno sam siguran da fotografije sa GoPro mozes prebaciti i bezicnim putem. Istrazi malo u tom smjeru, pa nista ne moras vaditi niti stavljati
24.06.2015 | 09:31
Čovjeku je bio problem u *brisanju* jer mu je tlaka brisati puno fotografija ručno s kamere.
24.06.2015 | 09:47
Pa ako moze copy, moze i move, a samim time i delete

gopro.com/support/articles/how-to-delete...cards-with-hero3plus

Napominjem nemam GoPro, samo mi je cisto logicno da to mora tako raditi.

Moja kamera u DJI drone je jako slicna i podrzava sve to, samo ja ipak vadim karticu. Stvar navike, a vjerojatno je i brzi transfer zato sto imam puno Full HD videa.
24.06.2015 | 09:56
Naravno da imam aplikaciju na mobitelu, gdje imam live-streaming i još podosta opcija s kojim se lako upravljam s kamerom...sad vidim da ima i delete...ty @dlovricu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 40 minuta
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)
  • cariblanco: Čekamo da "Kerum" kaže, da predivne rakete lete iznad Irana ;)
  • Yonkis: [link] - pjesma iz 1980 na tu temu
  • Air: Ove godine je čvrsto odlučio uzeti nobelovu nagradu za mir. Samo je pitanje koliko ratova će biti dovoljno da započne i završi?
  • Air: Trump je započeo rat sa Iranom kako bi ga završio i kako bi u svoju biografiju dodao još jedan završen rat.
  • drlovric: Poceo rat i u Iranu. Operacija se zove Epic Fury. Sve je live na YT. Nestvarno.
  • smayoo: Je li ikom jasno - zašto, pobogu? :huh:
  • drlovric: Talibani malo zaratili sa Pakistanom. Treci put ratuju sa nuklearom silom. Briga njih za Starcraft :)
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO