uControl
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

uControl

26.10.2003 | 00:53
Sjećate se sjajnog SmartScrolla za OS 9? uControl je nešto doneklo slično za OS X - moguće je uz neki key-modifier vezati osi miša na scroll. Iako nema onog "smart" automatizma koji je bio pun pogodak, može poslužiti onima koji vole wheel-type miš funkcionalnost, a mrze maknuti lijepi Apple ProMouse sa stola...
27.10.2003 | 02:27
... može poslužiti onima koji vole wheel-type miš funkcionalnost, a mrze maknuti lijepi Apple ProMouse sa stola...

Najbolje bi moglo posluziti zrno pameti u Appleovom taboru, pa da naprave misha koji podrzava sve ono sto podrzava i OS X, a to je desni klik, rolanje kotacica i druge stvari. No prije ce se pakao prekriti ledom
27.10.2003 | 18:55
...sve ono sto podrzava i OS X, a to je desni klik, rolanje kotacica i druge stvari. No prije ce se pakao prekriti ledom
Ti si jedan trenutacno dosta ogorcen covjek?

A gledaj malo stvari ovako: potpunim pocetnicima (a takvih je danas jos uvijek vise nego kakvih-takvih usera) i jedan je gumb na misu previse. Da, oni prave veliku kilometrazu misem, ali u toj fazi uce.
Zato je dobro da sa svim racunalima (osim top-modelima za profice) stize upravo mis sa jednim gumbom, a profic ce ionako kupiti neki drugi. Mozda bi neka vrsta "Pro" misa mogla doci iz Applea, kao izbor (doplatica), ali ja vjerujem da je rezerva za ekspanziju prodaje/udjela upravo u masi potpuno informaticki nepismenih ljudi. Znas kad ce se pojaviti potreba za lijevim klikom ili kotacicem? Tek nakon sto ekipa shvati da postoje i keyboard shortcuti za gomilom naredbi, shvatit ce da se dio toga da racionalnije uraditi i sa stvarima na misu - koje evidentno nedostaju. E, onda se kupi drugi mis. ALi onda vec polako znas kakav bi mis kupio...
Da, nedostaje pravi Appleov pro mis, ali to nije bas takav bed.
28.10.2003 | 08:55
... Ti si jedan trenutacno dosta ogorcen covjek? ...

Ima tu istine. Ova faza ce uskoro proci, nadam se
Ali s druge strane, volim biti kritican prema firmi koju volim i zahvaljujuci kojoj zaradjujem za kruh. Moje kritike stoje, to ne mozes poreci.

U biti si odgovorio onako kako i ja mislim -- daj korisnicima mogucnost biranja
* obicni, profesionalni mis;
* iMac, PowerMac,
* i sl.

No vjerojatno je kritika prema misu s dva uha bila potaknuta drugim, po meni vaznijim stvarima: vec komitragicnom nesposobnoscu moje drage i omiljene firme da pripremi i isporuci ono sto joj korisnici traze u dovoljnim kolicinama i na vrijeme.

Kao solo profesionalac, mogu prijeci preko toga, zazmiriti nekoliko puta i cekati .. cekati da se nesto isporuci ili uopce nabavi.

No ozbiljna poslovna firma koja planira svoju buducnost i koja zeli uloziti u IT opremu, rjesenja i software, ne moze se pouzdati u Apple. Zbog toga je Apple bio i ostao trziste za entuzijaste i onih njihovih 5% trzista. Ne kazem da je to lose, ali je komicno, jer se ponavlja neprestano, iz godine u godinu.

Mene su u skoli ucili: ili je to lijenost na kvadrat, pa se ucenik zbilja ne trudi, ili je ucenik zbilja glup.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 3 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO