Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?

11.03.2010 | 11:07
Prodajem auto. Kupac je iz ZG ja iz ST. On radi preko tjedna i može doć jedino nedjeljom kada ne radi nijedan javni bilježnik da nam ovjeri potpise na kupoprodajnom ugovoru, kao što ne radi ni policija da odjavim auto a da on uzme probne tablice.

Ima li tko iskustava s ovim? Kako da ovo najbolje riješim?

Naglašavam, da kupca ne poznajem, i samim time mi nije osoba od povjerenja te ne želim da auto vozi na moje tablice pa mi ih pošalje iz Zagreba naknadno, jer ukoliko dođe do kakvog sudara ja kao vlasnik ću vjerojatno imat problema.
11.03.2010 | 13:20
Pa sam si rekao i jasno ti je da moraš odjaviti tablice i moraš na policiju, u protivnom bi te eventualna šteta koštala više od zadovoljstva prodaje. Neka dođe na radni dan, pa kupuje auto, ne iPhone pobogu.
Osobno nemam lijepo iskustvo, jer kad sam prodao tako auto koji je bio u savršenom stanju, momak je uspio razletiti motor, vadeći mu mast i forsirajući auto do nemilosti (i to sve na povratku kući). Sve se svelo na moj dodatni trošak. Jer dečko je digao kredit i to mu je prvi auto itd itd, pa mi je bio na savjesti. To više ne bi učinio.
11.03.2010 | 14:04
Serafin je sve rekao. Ne kupuješ kilu kruha i mlijeko, nego auto. Dogovorite se nekak prek tjedna da sve riješite ISTE SEKUNDE i ovjerite ugovore. S njima ti ideš na policiju i onda si čist kaj se tiče auta....
11.03.2010 | 14:11
Za policiju imas vremena 15 dana. Ugovor samo ti potpisujes jer prodajes. Dobro je napisati jednu kap potvrdu u smislu preuzimanja auta sa svjedocima. Napises da si auto predau taj dan u toliko sati. Da novce i nek vozi, a tablice nek ti posalje postom. Mislim da se i porez treba platiti u roku 15 dana. Nekaj se i tu mjenjalo. Pitaj kod javnog biljeznika. Mozda ti treba kopija njegove osobme OIB i jos mozda nekaj. Ne trebas brinuti. Ako kaj zeznes u ugovoru, bu na stetu kupca.
12.03.2010 | 00:06
Ako mu ne vjeruješ dovoljno da ga pustiš na svoje tablice do ZG, neka dođe radnim danom. Treće nema.

Jedino ako želi kupiti auto na neviđeno. Neka ti uplati lovu preko neta, ti potpiši kupoprodajni (samo tvoj potpis je bitan) i pošalji mu poštom preporučeno da može odmah platiti porez. U međuvremenu odjavi auto kod sebe u MUP-u i uzmi mu probne tablice (koje ti plati skupa s autom) nakon što ti vrati natrag ugovor sa zelenim pečatom da je plaćen porez. Probne tablice mu moraš napraviti u radni dan. U nedjelju neka dođe po auto i odveze ga. I to je to. Dalje je njegova briga da auto registrira trajno.
12.03.2010 | 00:34
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.
12.03.2010 | 01:11
Odgovore si dobio sve !

Ja te želim upozoriti na ono što je već napisano.

Obavezno skini tablice jer glase na TVOJE IME.
Kupoprodajni ugovor MUP ne vidi. I stoga ne može znati da auto sa tim tablicama nije na tvoje ime.
Skinute tablice sljedeći dan odjavi u MUP. i stvoje strane sve je OK

Ako kupac želi da mu ostaviš onda će poslje biti svega.....a i kajanja!

Kupoprodajni ugovor, javni bilježnik, kod javnog bilježnika primopredaja novca (svjedok situacija).

Ja sam isto kao serafin ima neugodna iskustva i nikada više.
Svake nedelje sam prodao auto i za 30 minuta vraćao nazad lovu.
Jer ne žele tablice skinuti i odjaviti!! Pogotovo šverceri autima!

Veliki oprez !
12.03.2010 | 19:51
john_st je napisao:
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.

Kad platiš porez u poreznoj, dobiješ pečat na primjerak ugovora da je plaćen porez. Tzv. "zeleni" - barem u Rijeci, jer su u poreznoj koristili zelenu tintu za taj pečat.

ad 7 - uzimaš probne tablice NA NJEGOVO IME, zato ti i treba ono Ad6 (što je tebe briga je li on platio porez) - možda ti uz to treba i njegova punomoć da te ovlašćuje za to
11.04.2010 | 12:45
dosad prodal već nekoliko auta u drugu županiju i uvijek prošlo bez većih problema.
mislim da svatko može uzeti jedan slobodan dan da se papirologija riješi tako da nema problema i prostora filozofiranju.

evo zadnji auto prodal čak u drugu državu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 42 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO