Čitač novih osobnih iskaznica,
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čitač novih osobnih iskaznica,

19.12.2017 | 19:04
ili čitač pametnih kartica.
Ima tko iskustva na macOS-u, OSX-u?
Koji model i od kuda uzeti? Dobro bi bilo iz Hrvatske (puno bolje negko iz mjesta Rvatska jer mi se ne putuje tamo).
19.12.2017 | 19:31
Koji ti čitač treba? Za nove osobne ili za bankarske smart kartice?
19.12.2017 | 19:46
Prije koju godinu sam morao to nabavit za osobnui i naravno to sam radio preko Win stroja (VMa) iz čistog razloga jer nije postojao tzv. middleware za macos. Da li je to sada drugačije, nemam pojma. Opet ako je pitanje za bankovne kartice za to znam još manje .
19.12.2017 | 20:30
Za eOI bi ovaj trebao valjati (po speckama, nisam probao).
Skrećem pažnju da navode da radi na OS X 10.11, ali 10.12 i 10.13 ne spominju.

EDIT:
Pardon, da napisao si da bi da je dobavljivo u Hrvatskoj. I svi se grohotom nasmijaše.
Ako to kupuješ privatno, pregrizi i naruči odande. Ako ti je problem što moraš to nabaviti službeno, a firma ti ima takvu nabavnu politiku, vjerujem da ima tu na Jabučnjaku netko tko ima registriranu trgovačku firmu tko ti može dati formalnu ponudu.
19.12.2017 | 21:20
Ja sam svoj pri izradi osobne tražio i dobio besplatno i mislim čak da ga podržava i OS X ali nisam siguran
A mislim da u hg spotu ima za kupiti nekih
19.12.2017 | 22:23
U Hrvatskoj su oko 150kn tako da mi je svejedno od kug narucim, ali mene zanima da li radi i to pod Apple operatvnimsustavom.
20.12.2017 | 00:39
Rade i gemalto i activcard i masu drugih. Radi i na sierrama, nema frke.

github.com/LudovicRousseau/CCID/tree/master/readers

HighSierra koristi predzadnju verziju drivera, tj. 1.4.27, tu ima popis: github.com/LudovicRousseau/CCID što znači da nisu podržani samo ovi zadnji dodani u 10. mjesecu.
20.12.2017 | 09:41
Zašto onda ta fama da to radi samo na Windowsima?
20.12.2017 | 18:47
Misliš na bankarstvo?

Pa, jedno je driver za čitač a drugo je driver za sam chip na kartici. Čitači su podržani od OSX 10.4, zašto su banke ignorirale Mac (i linux) korisnike kod nas to je druga stvar.
20.12.2017 | 22:14
OK, ali onda vjerojatno isti problem postoji i s eOI... zar ne?
30.12.2019 | 19:05
Je li probao tko ovaj citac?

www.links.hr/hr/citac-pametnih-kartica-i...i-usb-crni-150300259

Kopatibilan s e-osobnim iskaznicama (eOI)
...
Windows XP / Vista / 7 / 8.1 / 10 ili Mac OS 9 ili noviji ili Linux kompatibilan
30.12.2019 | 20:48
Ja nisam. Išao sam na sigurno, naručio sam si onaj isti Gemalto preko E-baya, za kojeg je netko tu na Jabučnjaku napisao da radi.
31.12.2019 | 19:20
SuperUnknown ja ovakav koristim www.links.hr/hr/citac-pametnih-kartica-m...n-usb-crni-150300218 i radi odlicno pa vjerujem da bi i taj radio OK
01.01.2020 | 17:08
Bok, hvala, medjutim pise da "stranica nije pronadjena" Iz nekog razloga su nestali svi čitači sa Linksovog weba :o
01.01.2020 | 17:31
Možda je nešto povezano s novom godinom, inventurom i sl. Strpi se koji dan.
03.01.2020 | 11:12
Evo, pojavio se opet
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 55 minuta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO