MacBook Pro iznenadni restar-ovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro iznenadni restar-ovi

02.03.2010 | 00:30
Situacija je ovakva,

prije dva tjedna otišla mi je matična ploča na mojem MacBook Prou 3,1 i zamijenjena je prošli tjedan. Sve je bilo super do danas kad mi se mac 3 puta restartao iznenada. Pisao sam neki tekst i safari je bio otvoren i najedanput se sam od sebe restartao. Zadnji put kad se desilo bio je spojen na punjac tako da mislim da nije baterija u pitanju, a i da je valjda se ne bi restartao nego bi ostao ugasen. Takoder zadnji put mi se ekran zasivio i pisalo je da mram drzati power button i restartat mac. Naravno da se nista nije sejvalo i sve sto sam radio ta tri puta sam izgubio. Nemam blage o cem bi moglo biti rijeci al laptop mi stvarno treba jer radim na nekim projektima i ne mogu si dozvoliti da mi se najedanput sve na čemu sam radio izgubi. Ovo mi se nije dešavalo ni pod windowsima.
U prilogu šaljem poruku koja mi se prikazala nakon zadnjeg restarta i console report - ako uopce pomaze.

Hvala svima na savjetima
02.03.2010 | 00:36
Evo slika

Takoder na trecoj slici vidi se da spotlight pokusava indeksirati hard ispocetka, trenutno mu je status na 8 sati do kraja indeksiranja.
02.03.2010 | 01:13
Nazalost obicno je ovo znak hardverskog problema. Ponekad je memorija uzrok, pa provjeri nju, i pogledaj pregrijava li se CPU. Sretno.
02.03.2010 | 23:22
Hvala riba,

jel postoji mozda neki software kojim bih mogao provjeriti stranje ram memorije?
I jos jedno pitanje, zasto ponovo disk indexira?? Evo jucer sam postao temu i jos uvijek se disk indexira? Da nije mozda problem u disku?
03.03.2010 | 09:35
Moguce je i to! Postoji Apple hardware test, no memorije se nekad zna cudljivo ponasati pa da taj test i prodje no svakako ga ne bi bilo lose zavrtiti. Najbrzi test je da izvadis memoriju koja je dodana, jednu po jednu, i provjeris ima li razlike u ponasanju. Disk bi bilo dobro provjeriti s nekim od prikladnih alata, ali tu imam malo iskustva.
06.03.2010 | 23:19
Ja nisam uspio pronaći alat kojim bi se disk dalo provjeriti ikako dalje od njegove vlastite SMART dijagnostike koja je (po mom iskustvu) uglavnom beskorisna.

Što se tiče memorije, meni se ovaj programčić jako dopao. Pokreće se iz single user moda tako da možde testirati gotovo pa svu memoriju i možeš podesiti način testiranja i broj uzastopnih pokušaja. Jedino nisam siguran da li radi pod Snowom.
10.03.2010 | 01:05
Hvala Smayoo, al morao sam ga odnijet na popravak jer se vise nije htio ni upalit. Al sad bar znam za drugi put:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 39 minuta
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa