T-Mobile USB stick IV(ZTE) na Snow Leopard problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-Mobile USB stick IV(ZTE) na Snow Leopard problem

22.10.2009 | 09:08
Pozdrav,

evo nakon što sam 3 puta srušio snježnog leopartviša sa ZTE modem istalacijom na MBP17 postam "workaround" za problem:

1. ako ste već instalirali i obrušili mačku, na kraju posta budem napisal kaj treba napravit.

2. iz foldera /usr/lib/ iskopirat na sigurno mjesto libcurl.4.dylib

3. ubodete usb stick

4. instalirate T-Mobile Internet Manager.mpkg

5. NE STISNUTI FINISH na kraju instalacije (bar mislim )

6. iskopirat natrag pospremljeni libcurl.4.dylib u /usr/lib/

7. pritisnut finish

8. otvorite Disk Utility

9. napravite disk permision repair na boot disku (mora javit da je ispravil libcurl.4.dylib file i grupne permišne )

10. napravite restart i molite da se digne

za one koji su izmrdali os u atachmentu je zip sa ispravnim libcurl.4.dylib

postupak je slijedeći:

preko drugog maca spojite "zaraženog" leoparda u target disk mode (držite slovo T kod paljenja)

e sad, morate kroz terminal iskopirat libcurl.4.dylib na pravi disk u /usr/lib/

diskovi de nalaze /Volumes/ime_diska ako vam se disk zove Macintosh HD i zakopčate još jedan firewire (zaraženi) Macintosh HD on će biti Macintosh HD 1 u /Volumes folderu

no to već valjda znate...

na ispravnom macu otpakirajte zip iz attach... i premjestite ga na root (lakše je...)

u terminalu:

sudo -s
sad pita za password..
cd /
cp libcurl.4.dylib /Volumes/Macintosh?HD?1/usr/lib/ *** upitnici su zbog razmaka

zatvorite terminal

dignite sa instalacijskim DVD om početak instalacije i repair disk permissions iz utility-a

restart

I to bi bilo to

e da i file sam moral na rapid stavit (ima za 10 skidanja) šaljem mailom ako ko treba

rapidshare.com/files/296257466/libcurl.4.dylib.bz2.html
09.12.2009 | 16:37
Hoće li raditi i za Huawei E160 stick? Kupljen u T-mobileu prije cca godinu i pol-dvije, pod Leopardom je radio super.
10.01.2010 | 13:03
nezam nisam isprobao
10.02.2010 | 16:18
Hvala na ovom uputstvu, rjesio sam problem uz njega.

Ali kako nisam fan terminala preporucam program kao:
www.macupdate.com/info.php/id/26729

pomocu kojeg mozete viditi sve fajlove, pa tako i ovaj sto ga treba zamjeniti, i to u FInderu.

I samo replace.
11.02.2010 | 17:55
Skinuo sam sa stranice OPTIONAL nove drivere za snow leopard i sve radi super. Ukucajte tamo IMEI od sticka i onda odaberite sw koji vam treba.

PROVJERENO RADI!!!
12.02.2010 | 00:01
Damirst je napisao:
Skinuo sam sa stranice OPTIONAL nove drivere za snow leopard i sve radi super. Ukucajte tamo IMEI od sticka i onda odaberite sw koji vam treba.

PROVJERENO RADI!!!

molim te adresu stranice
hvala
12.02.2010 | 20:56
www.option.com/

Samo usb modem, imaš opciju da upišeš IMEI i onda ti sam izbaci drivere. Ja imam onaj stariji usb stick od T-mobilea i stvarao mi je probleme. Nakon instalacije novih drivera sve radi odlično!!
12.02.2010 | 21:32
@Damirst

Hvala , meni nazalost ne prepoznaje ni IMEI niti S/N.
Radi se o USB sticku od T-coma ZTE , model MF626 T , dok sam bio na tigeru nije bilo nikakvih problema.
12.02.2010 | 22:22
Vjerojatno tvoj stick nije od Optiona, nego od nekog drugog proizvođača. Na netu ima servisa koji ti na temelju IMEI kažu razne podatke, proizvođača, model... Probaj npr. ovaj:

http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr
12.02.2010 | 22:34
@smayoo
hvala na pomoci i trudu ali ne ide .
jos malo i poletit ce kroz prozor.
pozdrav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds