T-Mobile USB stick IV(ZTE) na Snow Leopard problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-Mobile USB stick IV(ZTE) na Snow Leopard problem

22.10.2009 | 09:08
Pozdrav,

evo nakon što sam 3 puta srušio snježnog leopartviša sa ZTE modem istalacijom na MBP17 postam "workaround" za problem:

1. ako ste već instalirali i obrušili mačku, na kraju posta budem napisal kaj treba napravit.

2. iz foldera /usr/lib/ iskopirat na sigurno mjesto libcurl.4.dylib

3. ubodete usb stick

4. instalirate T-Mobile Internet Manager.mpkg

5. NE STISNUTI FINISH na kraju instalacije (bar mislim )

6. iskopirat natrag pospremljeni libcurl.4.dylib u /usr/lib/

7. pritisnut finish

8. otvorite Disk Utility

9. napravite disk permision repair na boot disku (mora javit da je ispravil libcurl.4.dylib file i grupne permišne )

10. napravite restart i molite da se digne

za one koji su izmrdali os u atachmentu je zip sa ispravnim libcurl.4.dylib

postupak je slijedeći:

preko drugog maca spojite "zaraženog" leoparda u target disk mode (držite slovo T kod paljenja)

e sad, morate kroz terminal iskopirat libcurl.4.dylib na pravi disk u /usr/lib/

diskovi de nalaze /Volumes/ime_diska ako vam se disk zove Macintosh HD i zakopčate još jedan firewire (zaraženi) Macintosh HD on će biti Macintosh HD 1 u /Volumes folderu

no to već valjda znate...

na ispravnom macu otpakirajte zip iz attach... i premjestite ga na root (lakše je...)

u terminalu:

sudo -s
sad pita za password..
cd /
cp libcurl.4.dylib /Volumes/Macintosh?HD?1/usr/lib/ *** upitnici su zbog razmaka

zatvorite terminal

dignite sa instalacijskim DVD om početak instalacije i repair disk permissions iz utility-a

restart

I to bi bilo to

e da i file sam moral na rapid stavit (ima za 10 skidanja) šaljem mailom ako ko treba

rapidshare.com/files/296257466/libcurl.4.dylib.bz2.html
09.12.2009 | 16:37
Hoće li raditi i za Huawei E160 stick? Kupljen u T-mobileu prije cca godinu i pol-dvije, pod Leopardom je radio super.
10.01.2010 | 13:03
nezam nisam isprobao
10.02.2010 | 16:18
Hvala na ovom uputstvu, rjesio sam problem uz njega.

Ali kako nisam fan terminala preporucam program kao:
www.macupdate.com/info.php/id/26729

pomocu kojeg mozete viditi sve fajlove, pa tako i ovaj sto ga treba zamjeniti, i to u FInderu.

I samo replace.
11.02.2010 | 17:55
Skinuo sam sa stranice OPTIONAL nove drivere za snow leopard i sve radi super. Ukucajte tamo IMEI od sticka i onda odaberite sw koji vam treba.

PROVJERENO RADI!!!
12.02.2010 | 00:01
Damirst je napisao:
Skinuo sam sa stranice OPTIONAL nove drivere za snow leopard i sve radi super. Ukucajte tamo IMEI od sticka i onda odaberite sw koji vam treba.

PROVJERENO RADI!!!

molim te adresu stranice
hvala
12.02.2010 | 20:56
www.option.com/

Samo usb modem, imaš opciju da upišeš IMEI i onda ti sam izbaci drivere. Ja imam onaj stariji usb stick od T-mobilea i stvarao mi je probleme. Nakon instalacije novih drivera sve radi odlično!!
12.02.2010 | 21:32
@Damirst

Hvala , meni nazalost ne prepoznaje ni IMEI niti S/N.
Radi se o USB sticku od T-coma ZTE , model MF626 T , dok sam bio na tigeru nije bilo nikakvih problema.
12.02.2010 | 22:22
Vjerojatno tvoj stick nije od Optiona, nego od nekog drugog proizvođača. Na netu ima servisa koji ti na temelju IMEI kažu razne podatke, proizvođača, model... Probaj npr. ovaj:

http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr
12.02.2010 | 22:34
@smayoo
hvala na pomoci i trudu ali ne ide .
jos malo i poletit ce kroz prozor.
pozdrav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 25 minuta
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO