Layout tipkovnice na Catalinu drugačiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Layout tipkovnice na Catalinu drugačiji

14.10.2019 | 18:35
Layout tipkovnice je skroz promjenjen sve jedno koju tipkovnicu izaberem. @ je na "alt +V" a ne ko prije "alt+ shift+2" npr.
14.10.2019 | 19:51
Kaj nije od Sierre (bio) alt+2
14.10.2019 | 19:59
Zar nije SHIFT-2 ?
14.10.2019 | 20:19
Ja imam uključenu Hrvatski -PC tipkovnicu i na njoj je uvijek bilo shift+alt+2 a sad je alt+v. ima još stvari koje su se premjestile. To je jako tragično kod unošenja password- ova.

@ drlovrić
idi đavolčiću jedan.
14.10.2019 | 20:50
Karabiner: pqrs.org/osx/karabiner/

Mene već i promjena Alt-Shift-2 nervira dovoljno. Na Windowsima sam si sam složio QWERTY layout gdje su uglate i vitičaste zagrade tamo gdje bog zapovijeda - ispod Š i Đ.

Sad ću to morati i na Macu izgleda. Ne znam kome to pada na pamet, taj totalno besmisleni, proizvoljni layout tipkovnice zbog kojeg svi programeri na Windowsima koriste EN tipkovnicu sad dolazi i na Mac. Super.

Možda bi mogli i ove gore crveno-žute-zelene kružiće prebaciti na desnu stranu i sve će bit savršeno.
14.10.2019 | 20:52
Pa cekaj malo, prvo kazes svejedno koju tipkovnicu izaberes a sad Hrvatski-PC, koje od tog dvoje je?

Nikad nisam koristio taj *-PC layout, ali zar nije logicno da su to promijenili jer je na svim PC tipkovnicama (ili skoro svim) @ oduvijek na Alt+V.
14.10.2019 | 21:25
drlovric kaže:
Zar nije SHIFT-2 ?

Ma nije, sigurno je "palac + kažiprst" lijeve ruke (prije je bilo "mali prst + palac + kažiprst" lijeve ruke)

songoku kaže:
... taj *-PC layout, ali zar nije logicno da su to promijenili jer je na svim PC tipkovnicama (ili skoro svim) @ oduvijek na Alt+V.

Pa ni na PC-u nije Alt+V nego je AltGir+V
14.10.2019 | 22:11
songoku kaže:
Pa cekaj malo, prvo kazes svejedno koju tipkovnicu izaberes a sad Hrvatski-PC, koje od tog dvoje je?

Nikad nisam koristio taj *-PC layout, ali zar nije logicno da su to promijenili jer je na svim PC tipkovnicama (ili skoro svim) @ oduvijek na Alt+V.

Do tada sam uključio samo ”PC” tipkovnicu i Njemačku. Ali prije mi je i na Njemačkoj i na "PC" @ bio na alt+2 a sad nije.
15.10.2019 | 00:33
Seru kvake, ali baš ono, na najjače...
Kako reče IgorD - složiti stari layout.
Tino reci što je sve pobrkano, složim ja layout pa ga stavimo ovdje svima na download.
16.11.2019 | 08:01
Napravi Hrvatsku PC tipkovnicu da @ bunde na alt+2. isto tako i na njemačkoj tipkovnici, i Hrvatsku običnu da Z bude na Y a Y na Z. Hvala
16.11.2019 | 12:07
Budi malo jasniji.
"Hrvatsku PC tipkovnicu" - misliš "Croatian PC" layout od Applea prije 10.14? Sa @ na alt+2, to je dakle standardni layout "Croatian PC" na macOSu 10.14 ili starijem?
"Hrvatsku običnu" - misliš na "Croatian" layout od Applea prije 10.14, ali da bude QWERTZ (umjesto QWERTY)? To je onda isto što i ovo prvo?

Na njemačkoj tipkovnici što ti fali? Sve kako je, samo da @ bude na alt+2?
16.11.2019 | 12:29
Ajde vidi je li ovo to što si htio...

Otvori Finder, na meniju klik na Go, drži ALT pa odaberi Library, onda nađi folder "Keyboard Layouts", otvori ga i kopiraj u njega raspakirani file iz priloga (Jabucnjak.bundle). Napravi logoff/logon ili reboot i onda iz system preferences otvori keyboard pa tamo odaberi te layoute da ti ih nudi na izbor tokom rada.

Zovu se

Croatian - PC - alt2

i

German alt2

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Jabucnjak.bundle.zip
Veličina datoteke: 13 KB
16.11.2019 | 19:08
super radi! možeš li mi još staviti alt+š= ü, alt+č= ö, alt+ć= ä i sve to sa Sift alt veliko slovo i alt ? = ß. U Croatian - PC -alt2
16.11.2019 | 20:10
Evo. Pazi, sad si ostao bez otvorenih uglate i vitičaste zagrade (alt š = [; alt+shift š = {). Ako ih koristiš ponekad, reci gdje ih želiš.

layout je "CroGer alt2"

Kako ti se sviđa ikonica? ;)

[attachment=7230]Jabucnjak.bundle_2019-11-16.zip[/attachment]
Prilozi:
16.11.2019 | 20:26
Mrak je a i ikona je predobra. Stavi na Ž.
16.11.2019 | 21:24
Ž nije dobra ideja. Tamo su ti \ i |. Zatrebaju ponekad, ako ništa drugo, u Terminalu.
Evo ti na + (iznad Đ). Tamo su ti ≠ i ±, to ti vjerojatno nikad ne treba.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Jabucnjak.bundle_2019-11-16-2.zip
Veličina datoteke: 170 KB
16.11.2019 | 22:44
Bravo Smayoo to je to.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, Ender, Gjuroo, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (656)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO