Messages i Facetime - ne radi login
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Messages i Facetime - ne radi login


01.10.2019 | 20:53
Danas su me na mobitelu prebacili s bonbon na A1 (dakle, mijenjao sam u jednom času SIM karticu u mobitelu). To je sve prošlo OK. Nakon zamjene kartice sve mi na mobitelu normalno radi, kao i prije, i Messages, i FaceTime, preko telefonskog broja.

Međutim, više mi ne radi, niti na mobitelu, niti na Macu, ni Messages, ni FaceTime preko AppleID. Kad pokušam login (bilo na Macu, bilo na iPhoneu) javlja mi grešku "Došlo je do greške tijekom aktivacije. Pokušajte ponovno."

Usluge nisu down (provjerio sam).

AppleID uredno radi na svim drugim mjestima (login na icloud preko Safarija ili Firefoxa, login na icloud preko system preferences na Macu, login na AppleID glavni na mobitelu, za AppStore...).

Koji Q?

Je li se nekom nešto slično dogodilo?
01.10.2019 | 22:18
Očito se radi o bug-u koji je Apple navodno odavno riješio-
Probaj nešto od ovoga:

toomanyadapters.com/imessages-switch-sim-cards/
01.10.2019 | 23:44
Ne, nije to taj problem. Rekoh - i Messages, i FaceTime uredno rade preko telefonskog broja, ali ne rade preko AppleID.

Dakle, mogu korisiti FaceTime i Messages na mobitelu, ali na Macu više ne. A do jučer su mi i FaceTime, i Message između Maca i iPhonea bili povezani. Poruke sam dobivao i slao bilo s Maca, bilo s iPhonea i sve u svugdje bile vidljive.
02.10.2019 | 08:09
Pokušaj na telefonu ići na (na hrvatskom): Postavke - Poruke - Proslijeđivanje tekst. poruka - i tu onda imaš popis macova kojima dozvoljavaš primanje i slanje poruka.

FaceTime ne koristim pa ne znam da li je i on ovako nekako povezan.
02.10.2019 | 11:32
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1
02.10.2019 | 13:09
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.
02.10.2019 | 13:50
Da, imam isti slučaj, isto kod A1, to mi je već dugo tako, kako to ne koristim na Macu nije mi bilo bitno, pa se nisam time bavio. Mislim da bih za početak nazvao 0800 Apple broj, pa neka oni kažu što je i je li do njih ili do providera.
02.10.2019 | 14:41
Borostef kaže:
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.

Upravo to, tako je i meni samo na hrvatskom
02.10.2019 | 14:42
smayoo kaže:
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1

Ja sam na iOS 12.2.
Ovako je to kod mene:

IMG_2542.PNG


IMG_2543.PNG
02.10.2019 | 16:58
Renzo, dobro, to je kod mene malo drugačije, ali imam samo naveden telefonski broj i, kad pokušam uključiti opciju da koristim i AppleID, onda mi javi grešku koju sam naveo.
02.10.2019 | 17:06
Ma lijepo obrni 0800 222 427 i neka Apple sredi!
02.10.2019 | 17:28
Eh, da Apple sredi. Evo me već 18 minuta drže na telefonu (a je li ovo, a je li ono... tek su sad iscrpili sve što sam i sam probao ) i sad me lik stavio na čekanje.
Ugodna novost u odnosu na zadnji put je da lik govori hrvatski. Kuži se da mu nije to prvi jezik, ali mu tečno ide. Ali slaba korist. Očito je zbunjen i ne zna što dalje pa sad nekog tamo vuče za rukav...
02.10.2019 | 17:54
Osim (naravno) savjeta da preporučaju da je sve na zadnjoj verziji OS-a (bez obzira što je jučer ujutro sve uredno radilo), na kraju im je ostalo da isključim (potpuno) iMessage i FaceTime na mobitelu na 24 pa onda probam ponovno uključiti usluge i vidjeti što se događa.
03.10.2019 | 19:51
Elem... evo epiloga priče...
Savjet da se odjavim kompletno i s iMessage, i s Facetime na 24h bio je zapravo i rješenje.
Naime, kad sam se danas ponovno prijavio (s iPhonea) na jedno i drugo, ono što je radilo i prije (da radi preko telefonskog broja), proradilo je odmah, a ovo što jučer nije radilo, nije radilo ni danas, ali je danas, za razliku od jučer poruka pogreške bila jasna i konkretna.

Jučer je poruka bila "Došlo je do greške prilikom aktivacije. Pokušajte ponovno."

(Takve me greške uvijek sjete jednog profesionalnog softvera radi kojeg bih sigurno postao masovni ubojica, samo da su mi njegovi autori dopali šaka. U jednoj konkretnoj, vrlo čestoj situaciji prijavio bi "Error #62. Please refer to help for more details". Klikneš na Help, a on izbaci alert "There is no help. [OK]" )

E, a sada maloprije sam dobio poruku da je za prijavu na iMessage (FaceTime) potrebno imati verificiranu E-mail adresu.

Elem, problem je, dakle, bio u tome što je moj AppleID davno upokojena mail adresa u domeni za Apple korisnike iz vremena prije iPhonea i cloud s*anja, dakle Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . I tu mail adresu nikad nisam koristio za E-mail. Pa ona, logično, nije uopće verificirana (osim što su je kreteni mogli sami verificirati kad su je sami i generirali).

Sasvim je drugo sad pitanje zašto je do prekjučer sve super radilo s neverificiranom adresom, i to GODINAMA.

Uglavnom, rješenje, svima koji imaju taj problem, je

1. odsurfati na appleid.apple.com i prijaviti se tim svojim problematičnim AppleIDom
2. sasvim na vrhu će se pojaviti sekcija "Račun" (meni sve piše na hrvatskom pa tako ovdje navodim, a vjernici koji se užasavaju hereze korištenja hrvatskog u digitalnim tehnologijama neka brzo skupe drva za lomaču ) gdje desno, pod "kontaktne informacije" vjerojatno piše samo taj neverificirani apple id i eventualno broj telefona za dvofaktorsku autentifikaciju
3. još desno od toga klik na gumb "UREDI"
4. pojavit će se nova stranica, na vrhu vaš AppleID (koji se ne može mijenjati), ispod njega redom 4 rubrike za ime, srednje ime i prezime te datum rođenja, a ispod toga lista prijavljenih e-mail adresa i brojeva telefona
5. nemam pojma kako bi (kad bi i koristio tu adresu) natjerao sustav da mi pošalje verifikacijski kod za samu appleID email adresu, ali to nije ni potrebno. Klik na link "dodajte još" (odmah ispod liste) i upišite makar jednu (ja sam upisao 3, jednu po jednu) svoju valjanu E-mail adresu, provjerite inbox, u pristiglom mailu pročitajte 6-znamenkasti broj za verifikaciju i utipkajte ga u rubriku koju vam web aplikacija izbaci. Kad to odradite, imate jednu verificiranu E-mail adresu
6. OBAVEZNO klik na plavi gumb "GOTOVO" gore desno i odjava s appleid.apple.com servisa

Nakon toga moći ćete se prijaviti na iMessage i FaceTime usluge pomoću svojeg AppleID, i s iPhonea/iPada, a i s Maca. Doduše, više nećete moći primati poruke i pozive baš na svoj AppleID, nego samo na onu jednu (ili više njih) verificiranu adresu i na broj telefona, ali to je vjerojatno već manji problem.

Na Macu (10.13.6), nakon prijave AppleIDom na iMessage, kad se ode na Podešenja pa na korisničke račune, bit će u listi valjanih kontakata za dolazne poruke naveden broj telefona i sve verficirane adrese koje ste unijeli, a na dnu će, bez kvačice i zasivljen stajati AppleID (jer nije verificiran, jel...) te će kraj njega pisati "nije uspjelo" i pokraj toga link "detalji", ali na njega ne možete kliknuti jer je opcija zasivljena. Ful su pametni ti njihovi UI/UX dizajneri, sve mi suze idu na oči.

Tako da - enigma ostaje - ako je AppleID neka adresa koja nije nekad ranije bila verificirana - kako je uopće naknadno verificirati, jer appleid.apple.com ne nudi tu mogućnost. Čak ni na onaj glupi način (da adresu obrišemo pa opet upišemo) jer se appleID adresa ne može obrisati.

Ako netko drugi ima volje provesti pola sata na telefonu s njihovim ljubaznim supportom, prepuštam štafetu!
03.10.2019 | 21:46
Zbrčkali su to dobrano, a sve to je posljedica Microsoftovog "DOS sindroma", možda u manjem obimu, ali to je isti problem: kada desetljećima dograđuješ jednu stvar na drugu i pokušavaš zadržati kompatibilnost, accounte... Evo, sjetio si se .mac mail adresa, a onda je kasnije tu bila i Mobile Me usluga koju su isto napustili, a svi ti accounti su se samo taložili, mutirali, prebacivali... i onda još pucanje samom sebi u nogu s tim što su ljude tjerali da rade duple US accounte samo jer pola toga nisu dali za download u lokalnim App Storeovima... i sada opet možemo završiti s kukanjem "da je Jobs živ, on bi sve to potaracao i napravio nešto novo i čisto što radi kako treba". A to je vjerojatno i istina.
03.10.2019 | 23:36
A što bi tek bilo da je Walter živ, a? Eeeee...

youtu.be/BDZ3jUB0C1M?t=94
22.05.2021 | 14:29
Pozdrav, nisam našao drugu temu ali je problem sličan.

Ne mogu slati poruke preko iMessage, mail mi je registriran ali broj nije. Pokušava se registrirati već danima ali ne uspjeva, isto i FaceTime.

Koristio sam prije par dana turističku karticu sa netom u HR i od tada je ovaj problem.

U prilogu foto.
Prilozi:
22.05.2021 | 15:37
Isključi i opet uključi imessage, i to kad ti je daj redovni broj aktivan
22.05.2021 | 17:00
Uradio sam to vise puta i ništa, samo vrti aktivaciju za broj, već 10 dana.
Šta će biti kad istekne ovih 20 dana?
22.05.2021 | 17:54
Jesi li ti sada s tim brojem u roamingu? Možda je u tome problem. Jesi li probao zvati apple korisničku podršku?
22.05.2021 | 17:57
Nisam u romingu već 10 dana. Probat ću sa podrškom, hvala.
22.05.2021 | 20:45
Nakon što si se vratio iz roaminga, jesi li ugasio i upalio mobitel? I onda nakon toga isključio i ponovno uključio iMessage?
22.05.2021 | 22:30
I to sam napravio, tako je pisalo na nekoj stranici pa sam pokušao ali ništa.
23.05.2021 | 00:13
Onda nemam više ideja. Sorry. Zovi korisničku podršku.
23.05.2021 | 17:19
Nema problema, hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 minuta
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije
  • Kloba: Ma sve radi što se telemacha i EONA tiče. SONY nije radio, imao je problem kod njih. Sad je sve OK
  • drlovric: Kloba: I ja sam to dobio nedavno. Telemach Fiber Duo Premium nesto.... Kod mene sve radi odlicno.
  • Kloba: PS5, isprika...
  • Kloba: Prešao na Telemach EON TV. Uzeo Premium paket. Jako zadovoljan. I sada, hoću malo na PS%, kada ono, pao im server...
  • rusty: GRAVIS.DE je kapitulirao (od danas). Zatvaraju... :(
  • drlovric: Ja imam USA account za Apple jer bosanski niti ne postoji. Prodaju te iPhione a tjeraju te da odaberes drugu drzavu za nalog, i nikom nista.
  • drlovric: Zasto Turcin koji zivi ili radi u EU ili USA ne bi mogao placati Adobe pretplatu u svojoj zemlji? :)
  • drlovric: Ma sve je to siva zona i ljudi to koriste masovno. Ja sam godinama koristio indijski YT, nikada problema. Poceo sam placati bosanski samo raid glazbe. Jer ubijao me YT sa indijskim prijedlozima i artistima :) Sa $2.5 mi je pretplata skocila na 5 eura, al prezivio sam taj finacijski udarac :)
  • Zdravac: To nije uopće legalno. Za profesionalnu primjenu smatram da ipak treba kupiti i računati kao poslovni trošak.
  • t_burgund: Za tursku cijenu potrebno je koristiti VPN. Koliko je to legalno za profesionalnu upotrebu?
  • Zdravac: 6 eura (ako imaš account registriran u Turskoj)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, korisnik, Maxxy, Riba, rusty, Anonimci (834)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO