Messages i Facetime - ne radi login
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Messages i Facetime - ne radi login


01.10.2019 | 18:53
Danas su me na mobitelu prebacili s bonbon na A1 (dakle, mijenjao sam u jednom času SIM karticu u mobitelu). To je sve prošlo OK. Nakon zamjene kartice sve mi na mobitelu normalno radi, kao i prije, i Messages, i FaceTime, preko telefonskog broja.

Međutim, više mi ne radi, niti na mobitelu, niti na Macu, ni Messages, ni FaceTime preko AppleID. Kad pokušam login (bilo na Macu, bilo na iPhoneu) javlja mi grešku "Došlo je do greške tijekom aktivacije. Pokušajte ponovno."

Usluge nisu down (provjerio sam).

AppleID uredno radi na svim drugim mjestima (login na icloud preko Safarija ili Firefoxa, login na icloud preko system preferences na Macu, login na AppleID glavni na mobitelu, za AppStore...).

Koji Q?

Je li se nekom nešto slično dogodilo?
01.10.2019 | 20:18
Očito se radi o bug-u koji je Apple navodno odavno riješio-
Probaj nešto od ovoga:

toomanyadapters.com/imessages-switch-sim-cards/
01.10.2019 | 21:44
Ne, nije to taj problem. Rekoh - i Messages, i FaceTime uredno rade preko telefonskog broja, ali ne rade preko AppleID.

Dakle, mogu korisiti FaceTime i Messages na mobitelu, ali na Macu više ne. A do jučer su mi i FaceTime, i Message između Maca i iPhonea bili povezani. Poruke sam dobivao i slao bilo s Maca, bilo s iPhonea i sve u svugdje bile vidljive.
02.10.2019 | 06:09
Pokušaj na telefonu ići na (na hrvatskom): Postavke - Poruke - Proslijeđivanje tekst. poruka - i tu onda imaš popis macova kojima dozvoljavaš primanje i slanje poruka.

FaceTime ne koristim pa ne znam da li je i on ovako nekako povezan.
02.10.2019 | 09:32
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1
02.10.2019 | 11:09
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.
02.10.2019 | 11:50
Da, imam isti slučaj, isto kod A1, to mi je već dugo tako, kako to ne koristim na Macu nije mi bilo bitno, pa se nisam time bavio. Mislim da bih za početak nazvao 0800 Apple broj, pa neka oni kažu što je i je li do njih ili do providera.
02.10.2019 | 12:41
Borostef kaže:
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.

Upravo to, tako je i meni samo na hrvatskom
02.10.2019 | 12:42
smayoo kaže:
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1

Ja sam na iOS 12.2.
Ovako je to kod mene:

IMG_2542.PNG


IMG_2543.PNG
02.10.2019 | 14:58
Renzo, dobro, to je kod mene malo drugačije, ali imam samo naveden telefonski broj i, kad pokušam uključiti opciju da koristim i AppleID, onda mi javi grešku koju sam naveo.
02.10.2019 | 15:06
Ma lijepo obrni 0800 222 427 i neka Apple sredi!
02.10.2019 | 15:28
Eh, da Apple sredi. Evo me već 18 minuta drže na telefonu (a je li ovo, a je li ono... tek su sad iscrpili sve što sam i sam probao ) i sad me lik stavio na čekanje.
Ugodna novost u odnosu na zadnji put je da lik govori hrvatski. Kuži se da mu nije to prvi jezik, ali mu tečno ide. Ali slaba korist. Očito je zbunjen i ne zna što dalje pa sad nekog tamo vuče za rukav...
02.10.2019 | 15:54
Osim (naravno) savjeta da preporučaju da je sve na zadnjoj verziji OS-a (bez obzira što je jučer ujutro sve uredno radilo), na kraju im je ostalo da isključim (potpuno) iMessage i FaceTime na mobitelu na 24 pa onda probam ponovno uključiti usluge i vidjeti što se događa.
03.10.2019 | 17:51
Elem... evo epiloga priče...
Savjet da se odjavim kompletno i s iMessage, i s Facetime na 24h bio je zapravo i rješenje.
Naime, kad sam se danas ponovno prijavio (s iPhonea) na jedno i drugo, ono što je radilo i prije (da radi preko telefonskog broja), proradilo je odmah, a ovo što jučer nije radilo, nije radilo ni danas, ali je danas, za razliku od jučer poruka pogreške bila jasna i konkretna.

Jučer je poruka bila "Došlo je do greške prilikom aktivacije. Pokušajte ponovno."

(Takve me greške uvijek sjete jednog profesionalnog softvera radi kojeg bih sigurno postao masovni ubojica, samo da su mi njegovi autori dopali šaka. U jednoj konkretnoj, vrlo čestoj situaciji prijavio bi "Error #62. Please refer to help for more details". Klikneš na Help, a on izbaci alert "There is no help. [OK]" )

E, a sada maloprije sam dobio poruku da je za prijavu na iMessage (FaceTime) potrebno imati verificiranu E-mail adresu.

Elem, problem je, dakle, bio u tome što je moj AppleID davno upokojena mail adresa u domeni za Apple korisnike iz vremena prije iPhonea i cloud s*anja, dakle Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . I tu mail adresu nikad nisam koristio za E-mail. Pa ona, logično, nije uopće verificirana (osim što su je kreteni mogli sami verificirati kad su je sami i generirali).

Sasvim je drugo sad pitanje zašto je do prekjučer sve super radilo s neverificiranom adresom, i to GODINAMA.

Uglavnom, rješenje, svima koji imaju taj problem, je

1. odsurfati na appleid.apple.com i prijaviti se tim svojim problematičnim AppleIDom
2. sasvim na vrhu će se pojaviti sekcija "Račun" (meni sve piše na hrvatskom pa tako ovdje navodim, a vjernici koji se užasavaju hereze korištenja hrvatskog u digitalnim tehnologijama neka brzo skupe drva za lomaču ) gdje desno, pod "kontaktne informacije" vjerojatno piše samo taj neverificirani apple id i eventualno broj telefona za dvofaktorsku autentifikaciju
3. još desno od toga klik na gumb "UREDI"
4. pojavit će se nova stranica, na vrhu vaš AppleID (koji se ne može mijenjati), ispod njega redom 4 rubrike za ime, srednje ime i prezime te datum rođenja, a ispod toga lista prijavljenih e-mail adresa i brojeva telefona
5. nemam pojma kako bi (kad bi i koristio tu adresu) natjerao sustav da mi pošalje verifikacijski kod za samu appleID email adresu, ali to nije ni potrebno. Klik na link "dodajte još" (odmah ispod liste) i upišite makar jednu (ja sam upisao 3, jednu po jednu) svoju valjanu E-mail adresu, provjerite inbox, u pristiglom mailu pročitajte 6-znamenkasti broj za verifikaciju i utipkajte ga u rubriku koju vam web aplikacija izbaci. Kad to odradite, imate jednu verificiranu E-mail adresu
6. OBAVEZNO klik na plavi gumb "GOTOVO" gore desno i odjava s appleid.apple.com servisa

Nakon toga moći ćete se prijaviti na iMessage i FaceTime usluge pomoću svojeg AppleID, i s iPhonea/iPada, a i s Maca. Doduše, više nećete moći primati poruke i pozive baš na svoj AppleID, nego samo na onu jednu (ili više njih) verificiranu adresu i na broj telefona, ali to je vjerojatno već manji problem.

Na Macu (10.13.6), nakon prijave AppleIDom na iMessage, kad se ode na Podešenja pa na korisničke račune, bit će u listi valjanih kontakata za dolazne poruke naveden broj telefona i sve verficirane adrese koje ste unijeli, a na dnu će, bez kvačice i zasivljen stajati AppleID (jer nije verificiran, jel...) te će kraj njega pisati "nije uspjelo" i pokraj toga link "detalji", ali na njega ne možete kliknuti jer je opcija zasivljena. Ful su pametni ti njihovi UI/UX dizajneri, sve mi suze idu na oči.

Tako da - enigma ostaje - ako je AppleID neka adresa koja nije nekad ranije bila verificirana - kako je uopće naknadno verificirati, jer appleid.apple.com ne nudi tu mogućnost. Čak ni na onaj glupi način (da adresu obrišemo pa opet upišemo) jer se appleID adresa ne može obrisati.

Ako netko drugi ima volje provesti pola sata na telefonu s njihovim ljubaznim supportom, prepuštam štafetu!
03.10.2019 | 19:46
Zbrčkali su to dobrano, a sve to je posljedica Microsoftovog "DOS sindroma", možda u manjem obimu, ali to je isti problem: kada desetljećima dograđuješ jednu stvar na drugu i pokušavaš zadržati kompatibilnost, accounte... Evo, sjetio si se .mac mail adresa, a onda je kasnije tu bila i Mobile Me usluga koju su isto napustili, a svi ti accounti su se samo taložili, mutirali, prebacivali... i onda još pucanje samom sebi u nogu s tim što su ljude tjerali da rade duple US accounte samo jer pola toga nisu dali za download u lokalnim App Storeovima... i sada opet možemo završiti s kukanjem "da je Jobs živ, on bi sve to potaracao i napravio nešto novo i čisto što radi kako treba". A to je vjerojatno i istina.
03.10.2019 | 21:36
A što bi tek bilo da je Walter živ, a? Eeeee...

youtu.be/BDZ3jUB0C1M?t=94
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
 • smayoo: Ne ide to “while you wait”. Računaj da ćeš biti bez laptopa 2-3 tjedna bar
 • patakk: Hvala, bum se zaletio do store-a čim mi pandemija to dopusti, i ne izlazim iz dućana dok mi to besplatno ne poprave.
 • stefanjos: dobit ces novu tipkovnicu, i jos jednu sansu da ti se isto dogodi u roku par mjeseci jer je ta tipkovnica smece :D
 • stefanjos: dovoljno je ozbiljan problem da su revidirali tipkovnicu i takvu kaku sad ti imas postoji jos samo u macbook pro 13, to ce ubrzo maknuti. a problem je toliko sirok, da imas apple recall program za sve macbookove sa butterfly tipkovnicama. vrati tipku na mjesto, probaj da to izgleda kao da ju nisi dirao i pravac u servis, i bez jamstva je pokriveno, a posto je 2019, pokriveno ti je jamstvom. dobit
 • patakk: BokBok, otišla mi tipka (strelica prema gore) na MacbookPro 2019. Otvorio sam je, raspuhao i ne izgleda kao da je išta zapelo unutra, no ona i dalje nije responzivna. Vjerojatno neću moć ovo sam popraviti, no zanima me jel zna netko od vas koliko je ovo ozbiljan problem, odnosno jel popravljiv..? Hvala
 • cariblanco: Je kad da ne...nisam lud, onda me corona nađe :D
 • jura22: Ukljuci navigaciju, mozda pomogne.
 • cariblanco: S tim da mi na androidu, ne da vrtiti ono kolo za bodove, jer nemre učitati reklamu, a mob je uredno spojen na net.
 • cariblanco: Kako da natjeram mobitele, da znaju da nisam u Švedskoj ? Igram onu rječalicu WOW i imam Švedske reklame, a već sam doma 10 dana ?
 • ivan.hirsi: Sve stoji ali meni i 480p zamrzava na mobilnoj mrezi radi se od HT, da budem iskren nisam jos s njima u kontaktu bio
 • Bertone: Između Tail i Tor je trebao biti znak plus ali njega vikalica ne prikazuje
 • Bertone: Tails Tor pa nek prate koga hoće :)
 • Soffoklo: Tele operateri smanjuju brzinu na video streamnig servisima dok traje ova epidemija. Plus sami servisi defaultno puštaju u smanjenoj kvaliteti na području EU. A još nas sad i prate gdje smo :-) - [link]
 • m@xym: Dakle, to ne ovisi o operaterima nego o pružateljima usluga. Ali, koliko vidim, YT se još uvijek može gledati u FHD po defualtu. Jedino kad otvoriš novi tab i YT, rezolucija je HD (720)
 • m@xym: I Netflix i YouTube su objavili da će smanjiti rezoluciju kako bi olakšali pritisak na servere zbog novonastale situacije.
 • Riba: Mislim da je to bio Netflix.
 • Borisone: Throttling na strani providera? Zar nisu nedavno zemlje EU tražile YT da smanji kvalitetu videa zbog preopterećenja internet linija u doba korone?
 • ivan.hirsi: Ne razumijem u cemu bi bio problem jer na mobilnim podacima steka a mjerim 100 mbps, a kad se spojim na wifi koji mjerim do 10mbps radi glatko iista kvaliteta videa
 • big_mac: Ja isto povremeno imam problema sa youtube videom kada odjednom usred videa prestane učitavam.Iphone xs
 • ivan.hirsi: Imam li ja samo problem na sa yt da mi je download speed 110mbps a da video i dalje jedva ucitava i malo malo zamrzava, uredaj iphone xs, brzinu mjerio takoder na njemu
 • JOHN: Mislim pretpostavljam da je do verzije iosa, al dali ima neki zaobilazni način
 • JOHN: Jel poznato nekome zašto nema safari downloada u postavkama. Iphone 6, ios12
 • Yonkis: [link] izašli updatei
 • Bertone: A to mi je zbog posla promaklo :D
 • Kloba: Kako nije nitko komentirao? A ovo: [link]
 • Bertone: pa barem nešto
 • Bertone: Kako god okreneš novi ulazni MBA sa novom tipkovnicom i normalnim funkcijskim tipkama ima ok cijenu
 • Bertone: Krivo sam napisao, za 11"=299$, za 12,9"=349$
 • jura22: Tastatura i trackpad zajedno kostaju 228$. Tu je i pant, pa zastita. Prava appleovska cijena.
 • Bertone: *nosačem (bem ti prste)
 • Bertone: ... e da, i komentirao tipkovnicu s nosaćem za iPad za 399$ :D
 • Bertone: Zanimljivo da nitko nije komentirao izlazak novog iPada i novog MBA prije par dana ;)
 • JOHN: Taman da se malo ozbiljnije zabaviš u izolaciji.
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: uuuu, čestiam
 • FiFi: Stigao MBP 16", i7-2.6 6-core, 16GB RAM, 500GB SSD :-D
 • Daddo: Problem je hladnoća. Kuće su zaista jako oštećene i nema baš mogućnosti za bit vani većem broju ljudi.
 • m@xym: Rekli su da će biti još potresa. Bolje više manjh nego jedan veliki, ali to nitko ne može predvidjeti.
 • Daddo: Dakle taman je bio novi... cca 3.4 rekao bi.
 • Daddo: Jedina dobra stvar je ta da će nas natjerat na izolaciju
 • m@xym: Znač i gore je isto sra##. Da je barem ostalo onako toplo vrijeme bilo bi puno lakše sa svim ostalim stvarima koje su se izdogađale.
 • Daddo: U ZG je vijavica
 • m@xym: Još nam je samo to trebalo, paralizirati če i ovo malo prometa u Gradu ako se zaledi na cestama. Srećom je temperatura cca 10 stupnjeva iznad 0, pa se to ne bi trebalo dogoditi.
 • m@xym: Kako reče Mujo u Pismu iz Kanade, ovo bijela gov## još uvijek padaju
 • m@xym: Mislim, jasno mi je da ne možemo znati sve odmah, i da podatka saznajemo sa kašnjenjem, ali službrni podaci bi trebali biti koliko toliko ažurni.
 • m@xym: Podatak o 22 zaraženih je "službeni podatak" izneen na tiksovnoj konferenciji kriznog stožera grada Dubrovnika, te bi kao takav trebao biti pridodan statistici na stranici
 • m@xym: Daddo, ovo su rezultati analize uzoraka poslanih prekjučer, koji su jučer trebali biti poznati, ali je došlo do kašnjejnja zbog potresa u Zg
 • Daddo: ... uzmi sve ovo s dozom rezerve ... info dolazi iz druge ruke.
 • Daddo: a za vrijeme čekanja, svi kontakti suspektnog imaju mjeru samoizolacije
 • Daddo: tek po drugom testu se "markira" nekog kao zaraženog

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Daddo, Anonimci (806)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Komentari

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO