Hackintosh pomoć oko instalacije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackintosh pomoć oko instalacije

15.06.2014 | 17:59
Pozdrav svima ja sam Trava i nov sam na forumu.
Zanima me jel ima neko zainteresiran da mi pomogne složiti
hackintosha .Moja Pc konfiguracija je :Gygabyte GA-G41M-Combo,Intel Quad Core CPU 4 x 2.33 GHz,ATI Radeon HD 5450,
4GB DDR3 1333MHZ,HDD: 500 GB + 180GB.
Imam sve programe koji mi trebaju .
Unaprijed hvala Trava
images.jpg
15.06.2014 | 18:07
Bog, Trava!
Nema nas baš puno ovdje koji se time bavimo, ali ima nekoliko članova. Javit će ti se, valjda.
15.06.2014 | 18:18
Fala Smayoo.
15.06.2014 | 20:09
Ne kužim se u Hackintos, ali koristim priliku da pozdravim novog člana
15.06.2014 | 22:22
Eeee... Da sam znao složiti Hackintosh možda nikad ne bi kupio prvog Mac-a... A budući mi je zbog te kupnje jako drago, možemo slobodno reći da ponekad neznanje je blagoslov... Ma, možda bi i znao, ali me zeznulo što mi je PC bio u potpunosti AMD baziran, a to znatno otežava stvari...
Kako god bilo, pozdrav novom članu...
16.06.2014 | 01:14
www.mackorisnik.com/forumi/#/discussion/...l-izrada-hackintosha ovdje imaš bazični tutorial, gore su ti linkovi, inače www.tonymacx86.com je mjesto na kojem imaš većinu potrebnih alata i kext-ova
16.06.2014 | 07:03
Tony ili myhack.sojugarden.com/guide/ to su dvije metode koje sam ja koristio u nekoliko navrata. Sve ovisi o tome koliko je baremetal konfiguracija kompatibilna ili nije.
16.06.2014 | 08:53
Hvala svima na pomoči ,ali ja bi rađe da to odradi neko ko je to več radio .Mislim da uz sve forume nemam dovoljno znanja i vremena jer sam dva dana izgubio u sekundi.
16.06.2014 | 08:57
Dakle gdje je točno problem, koju verziju dižeš, koju metodu koristiš za cijelu ovu preceduru? Pošalji koji screenshoot da vidimo što se događa.

Ako je problem recimo na razini podešavanja AHCI-a onda pogledaj u BIOSU da li imaš pod 'on-chip sata mode' opciju negdje. Podesi je na Advanced to ti je AHCI opcija na nekim pločama.
16.06.2014 | 09:06
Trava, ja bi rekao da, ako nemaš dovoljno znanja i vremena, hackintosh nije za tebe. Ne zato što ne bi mogao naći nekog da to napravi umjesto tebe, nego zato što ti onda taj netko *stalno* mora nešto čačkati po hackintoshu (update OS-a, pa se nešto polomi, pa se mora krpati...).
16.06.2014 | 09:32
Nema ni advenced opcije .Eto slike
fotografija21.jpg

fotografija.jpg

Mislim da sve radim dobro bar po tutorijalu ali ne.
16.06.2014 | 09:35
Frendu je neki tip iz Čakovca prošle godine složio hacka i nema nikakvih problema ,ali nemrem do tipa taj mob kaj je imao više ne radi.
16.06.2014 | 09:54
smayoo kaže:
Trava, ja bi rekao da, ako nemaš dovoljno znanja i vremena, hackintosh nije za tebe. Ne zato što ne bi mogao naći nekog da to napravi umjesto tebe, nego zato što ti onda taj netko *stalno* mora nešto čačkati po hackintoshu (update OS-a, pa se nešto polomi, pa se mora krpati...).

Tocno tako. Zadnjeg sam slozio negdje oko 2010 na nekoj Gigabyte ploci. Cak sam i poseban bios flashnuo i sve mi je super radilo na 10.6.3 retail. Sjecam da sam nakon skoro svakog OS X update-a imao vecih ili manjih problema i da sam morao vracati posebne verzije kextova u S/L/E. Hackint0shi su zgodni za malo probati OS ali ti kad tad dosadi to ceprkanje po sistemu i iscekivanje sto ce se dogoditi nakon update-a. Nekima je to cool i zabavno, pa ako si ti jedan od njih samo hrabro naprijed.
16.06.2014 | 10:31
Fakat trebam pomoč hitno !
16.06.2014 | 10:45
Kako - hitno?
Hackintosh je hobby zanimacija. Nešto što se radi u slobodno vrijeme, za razonodu. Ne misliš ga valjda koristiti za neki ozbiljan posao?
16.06.2014 | 12:17
A zakaj si radio update
16.06.2014 | 12:33
Trava kaže:
A zakaj si radio update

S vremena na vrijeme treba napraviti update, ako zbog niceg drugog, onda radi eventualnih security fixeva. Obzirom da sam stroj tada (2010) dosta ozbiljno koristio, prestao sam raditi update na verziji 10.6.5. Nakon jedno godinu dana uspio sam ga podici na 10.6.6 i to je bio kraj moje ere sa hackint0shima. Nedugo zatim Apple je dosta snizio cijenu hw-a sa quad core cpu, pa sam nabavio "genuine" Apple stroj u obliku MBP9,1 na kojem i danas vozim. Danas mi se vise nebi dalo zaj**avati sa hackovima.
16.06.2014 | 13:40
Nemam u biosu ahci mod i brijem da je to problem.
Kako da to ubacim u bios.Na forumu tonymacx ljudi pišu da su sa takvim pločama uspjevali bez beda.
16.06.2014 | 13:46
ovako ja sam krivo naveo u mom prijašnjem postu. Dakle na slici se vidi opcija Enhanced i to je to što ti treba. Ja sam krivo naveo da treba pisati 'Advanced'. Dakle AHCI mode je u biti SATA Enhanced mode.

Ubaciti bilo što u bilo koji BIO ide preko flashanja ploče i ubacivanje firmwarea od proizvođaća. Većina utilitya preko kojih se to izvodi, radi pod Windows okolinom. Dakle digni win na tom stroju, flashaj (po potrebi) ploču i onda nastavi dalje.
16.06.2014 | 14:30
Osim SATA - AHCI mode obavezno u BIOSu ukljuci HPET 64bit support.
Vise o tome ovdje
16.06.2014 | 15:03
Jbt, stvarno, ovo moraš imati strašnu volju i brdo vremena za kemijanje.
Svaka čast onima koji se upuštaju u te vratolomije.
16.06.2014 | 15:45
Da ti skratim muke..
Skini OS X 10.9.3 Install USB.raw.

olarila.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=4578

zatim s SUSE Studio ImageWriter napravis bootabilni usb (min 8gb).

www.datafilehost.com/d/fe4efb36

Ovisno o reviziji maticne ploce (audio, ethernet) obrati paznju za kextove.

Bootaj F12, izaberi prethodno pripremljeni USB Stick i sudeci po tvom hardveru nece biti nikakvih problema..
16.06.2014 | 18:39
Jel postoji neko tko bi mi to napravio u zamjenu za kune.
16.06.2014 | 20:08
Kaj znači niko nezna ?
16.06.2014 | 20:20
Trava kaže:
Kaj znači niko nezna ?

Ne, nego je to previse zaj**ancije, a nije jasno za sta da primis novce, osim sto nakon toga preuzmes nekakvu odgovornost za nekakvu kilavu instalaciju. Ako hoces imati Hackint0sh onda to ipak moras sam odraditi, jer samo tako (kad sve skuzis) mozes tu instalaciju dalje sam odrzavati. Ako si u mogucnosti i hoces dati novce za tu instalaciju bolje ti je da te novce usmjeris u kupovinu originalnog Maca.
16.06.2014 | 20:33
Pa neće te ugristi, probaj, čovjek ti dao linkove, primi se posla, ništa se ne posloži samo, kao što ti je smayoo napisao hackintosh se slaže da se malo upoznaš s načinom kako stvari rade na macu i za to ti treba volje i vremena; ako toga nemaš, kupi mac mini s nekog oglasika i nećeš ništa trebati čačkati i petljati i plaćat nekome da to odradi umjesto tebe. Ja sam tri godine petljao po hackintoshima i s intelima i amd-ima, odustao kupio minija 2011 i do danas sam veseli mac user koji ne gubi vrijeme s namještanjem nekakvih kextova, wi-fi, bluetooth... drk-klak; ništa. Ugradio sam ssd i memoriju, složio fusion drive i gas. Mac-mini ti je najjefitinja ulaznica u mac svijet ne troši vrijeme i novac na ostalo.
16.06.2014 | 20:38
ucim za ispite pa ne stignem sada istrazivati, znatizelje radi, postoji li neki softver koji na pcu provjerava dali su sve komponente 'kompatibilne' ili se mora nekako pojedinacno provjeravati. jer mi se cini kao ok ideja za ljeto.
16.06.2014 | 20:59
Kad sam ja bio student, meni je OK ideja za ljeto bila negdje u unutar okvira plaža-cure-picigin-gitara-piva-roštilj-gradele-preferans
16.06.2014 | 21:02
Ma za po noci bez brige. Ne gubim mladost doma
16.06.2014 | 21:04
Hm... Aj da probam pojasniti:
plaža, cure, picigin, roštilj i gradele po danu
plaža, cure, gitara, piva i preferans po noći
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, jura22, Maxxy, Riba, rkoren5, robee, Anonimci (280)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO