Automator- pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automator- pitanje


14.04.2013 | 00:21
Znaci, trazio sam na netu, i probo sam, ali nikako nemogu dobiti rezultate...


Uglavnom, zelim da pomocu automatora namjestim da u stavljam fileove u jedan folder i da se ti fileovi direktno importaju u itunes( ali ne kao copy, to sam iskljucio) nego samo da ih mogu playati iz itunesa( koji je onda povezan na apple tv)



Hvala unaprijed na pomoci!
14.04.2013 | 01:57
Kad pokreneš Automator ili klikneš File-New, ili lupiš cmd+N, pita te "Choose a template for your workflow", ti odaberi Folder Action. Otvori ti se prozor za generirati workflow, na vrhu desno je roleta gdje odabereš koji je to folder koji želiš. Onda ispod dodaš samo jednu akciju. Pod Library, pa Music, nađeš Import audio files. Odaberi koji encoder želiš (AAC ili MP3). Snimi. To je to. Svaki put kad ubaciš nešto u taj folder, skripta će ti to isprocesirati. Po želji možeš još dodati da nakon importiranja obriše.
14.04.2013 | 18:45
E, ali to su audio filovei, mene zanimaju fileovi koji imaju mp4, ili m4v, znac filmovi.

Hvala
14.04.2013 | 18:54
Pa imaš onda ovu drugu akciju, odmah ispod "Import audio files" imaš "Import files into iTunes". Samo moraš odrediti u koju playlistu ih dodaješ.
14.04.2013 | 19:04
a to sam i napravio, stavio sam znaci da ide u library, jer mi ne nudi odredeno da mogu npr. u filmove, ali kaze neki error, idem opet probat.
14.04.2013 | 19:05
evo pise u requirements, da vrijedi samo za neke audio datoteke, nigdje ne spominje m4v ili mp4 :/
14.04.2013 | 19:18
Heto, onda Automatorom ne može. Valja se prihvatiti AppleScripta.
14.04.2013 | 19:20
ajoj, tko tu moze pomoc? hahaha, im pretty new at this
14.04.2013 | 22:59
Ovako odoka ni Applescript ne nudi brzo rješenje. Eventualno ako se što da iskemijati, ali tu baš više nisam doma.
15.04.2013 | 18:04
steta, mislio sam da cu moci to s automatorom...

Dat cu progugla jos vise, ali hvala na odgovorima
15.04.2013 | 23:34
Pa zar itunes nema folder automatically add to itunes. Kad fileove odvučeš na taj folder itunes ih automatski dodaje u bazu bez obzira na tip i istovremeno ih razvrstava prema tipu, apps, ringtone, music, video... Jedini problem je što te fileove seli (bez obzira što je kvačica za kopiranje u bazu isključena) u itunes bazu što tebi ne paše kolko sam skužio.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
16.04.2013 | 00:24
Ne vidim baš nikakvu svrhu dodavanja filmova (naročito glazbe) u iTunes medijateku, a da se ne iskopiraju u istu i tako budu uvijek na raspolaganju za gledanje, slušanje i sinkanje. Ako ti treba da te filmove samo prebaciš na iĐiđu uštedi si trud. Skini neku od aplikacija za gledanje, kao što je AVPlayer HD u koji možeš direktno s nekog diska prebaciti film u tu aplikaciju preko iTunesa, ali bez da ga dodaješ u medijateku.

Ako ipak želiš imati medijateku, ali ne želiš da ti istu iTunes drže na glavnom disku računala zbog svoje veličine, onda to možeš promjeniti u postavkama iTunesa i ona može biti smještena na vanjskom disku tj. bilo kojem drugom disku.
16.04.2013 | 18:18
e ali to je problem, sta se kopira, cilj mi je imati sve na hardu, u tom jednom folderu i da samo tamo dodam film i on se ucita u itunes...
16.04.2013 | 18:19
mogu ja odmah i preko vlca gledat, ali gledam ih preko apple tva, zato mi trebaju oni biit u itunesu.
16.04.2013 | 19:37
mogu ja odmah i preko vlca gledat, ali gledam ih preko apple tva, zato mi trebaju oni biit u itunesu.

Pomaže li ti trik sa Alt+drag koji uredno radi sa iTunes 11.x? Svodi se na to da odvučeš fajl (mp4, npr.) u iTunes prozor (može prikazivati Music, Movies... nebitno), držeći pritom Alt tipku - ne kopira se fajl već se samo referenca na njega zapiše u iTunes Library i možeš ga uredno playati u iTunesima. Kad ga brišeš (iz iTunesa) iTunes, za razliku od inače, ne pita želiš li da baci fajl u smeće već bez pitanja obriše referencu, a originalni fajl ne dira.
19.04.2013 | 08:32
To sada koristim, ali sam mislio samo si bez drag n dropa. kao, kada mi se film konvertira da ide u taj jedan folder i da se automatski pojavi. samo sam htio ukinut jedan korak
  • Sank
  • Moderator
  • 219
19.04.2013 | 10:07
Ako hoćeš potpuni automatizam onda probaj iVI Pro koji ti nakon konverzije odmah dodaju konvertirani video u iTunes.

iVI Pro podržava titlove, ali ih ubacuje u video na "mekani" soft način, a košta 9.95$. Također automatski s neta skida podatke o videu, omot i sve ostalo. Možda može i ubaciti titlove na tvrdo, no nisam probao jer mi onda ne da odabrati encoding, a to obično znači da će se naša slova pretvoriti u čvrlje.

Iz mog iskustva s ovim programom mislim da će te iVI Pro zadovoljiti jer pored toga što automatski dodaje konvertirani video u iTunes, podržava ripanje DVDa, također ima mogućnost Pass Through za video ako je kodiran u H.264 što jako ubrza konverziju. To što ubacuje titlove na mehki način može biti i prednost za neke koji vole imati mogućnost biranja. Pored toga za video koji ima višekanalni audio, on nadoda i stereo verziju. Mislim da vrijedi i više od 10$ koliko se za njega traži.

Postojala je i verzija IVI na Mac App Storeu s jedinom razlikom da nije mogla ripati DVDe, ali više je nema. Čini se da je autor zaključio da ju nema smisla dalje nuditi za istu paru kao i iVI Pro.

Dakle, sve što trebaš je povući video u iVI pro i provjeriti encoding za subtitlove jer taj dio na žalost ne radi automatski. Pokrenuti konverziju i kad završi sve će biti uredno dodano u iTunes spremno za gledati. Za titlove pusti da su kao Engleski, a na ATVu stavi da ti automatski prikazuje subtitlove na engleskom i to je to.
19.04.2013 | 19:44
To sada koristim, ali sam mislio samo si bez drag n dropa. kao, kada mi se film konvertira da ide u taj jedan folder i da se automatski pojavi. samo sam htio ukinut jedan korak

Otvori AppleScript Editor i kopiraj u njega ovu skriptu dolje. Promijeni u skripti "KORISNIK" u svoje korisničko ime (koje odgovara imenu home foldera) i provjeri da li se tvoj "Automatically Add to iTunes" folder nalazi na mjestu koje sam upisao u path (trebao bi). Ako se nalazi negdje drugdje, promijeni path i pazi da obavezno završi s kosom crtom. Ovaj ".localized" (sufiks) se (obično) ne vidi kad gledaš iz Findera - pripazi da te to ne zbuni jer ako ga ukloniš iz patha u skripti, a na disku se zove ovako kako sam napisao, skripta neće raditi.

Snimi skriptu pod kojim god želiš imenom, ali obavezno je snimi (ili naknadno kopiraj) u folder "/Library/Scripts/Folder Action Scripts/".

Output folderu konvertera (u kojem se automatski pojavi film) dodaj folder action - desni klik na folder, Services, "Folder Action Setup...". Odaberi iz popisa skriptu koju si upravo snimio u "Folder Action Scripts" i zatvori "Folder Action Setup". Sve je spremno. Kad se pojavi fajl (ili više njih) u folderu za koji si prikačio skriptu, skripta će se izvršiti i obaviti posao.

Skripta radi sljedeće: prvo postavi path do "Automatically Add to iTunes" foldera koji je različit za svakog usera. Potom za svaki fajl koji Folder Action pošalje na procesiranje, kreira alias tog fajla u "Automatically Add to iTunes" folderu. iTunesi će ga procesirati, uvrstiti fajl na koji pokazuje alias u svoj Library, ali zapravo ne znaju što bi s aliasom pa ga neće dirati (inače bi ga pobrisali). Potom u skripti slijedi pauza. Postavljena je na 3 sekunde. S ovim se poigraj - možeš je postaviti na duže (ako ti se čini da skripta ne radi) ili na kraće (ako ti se ne čeka 3 sekunde, a skripta radi i kad skratiš čekanje). Delay je potreban da iTunes stigne reagirati. Kad prođe delay, pretpostavka je da je iTunes već obavio svoje (upisao alias u Library) i potrebno ga je obrisati s diska jer bi se u protivnom ponovo upisao u Library (kao duplikat), svaki put kad iTunes odluči procesirati "Automatically Add to iTunes" folder (a to čini kad dođu novi itemi) - to radi delete... linija u skripti.

on adding folder items to this_folder after receiving added_items
  set iTunesFolder to ("/Users/KORISNIK/Music/iTunes/iTunes Media/Automatically Add to iTunes.localized/" as text)
  try
    tell application "Finder"
      repeat with current_item in the added_items
        make new alias file to current_item at POSIX file iTunesFolder
        delay 3
        delete ((POSIX file (iTunesFolder & (name of current_item))) as alias)
      end repeat
    end tell
  end try
end adding folder items to
19.04.2013 | 19:53
Ma ja sve imam to organizirano, korisitim xsilosoft za konverzaciju u slucaju da je nesto u avi. a za titlove korisitil subler( na atv forumu sam otvorio temu) i to mi je nesto najbolje sto sam ikada nasao na netu...jos ne rippam, jer sve dvde koje imam pokusavam prvo naci na netu u hdu tako da si skupim sve, ali u hdu...

konkretno me samo zanimalo ako mogu pomocu automatora namjestiti skriptu tako da nakon sto sejvam film ( koji je metadatiran i muxan sa sublerom) u datoteku 'moji filmovi' da se odmah pojavi u itunes, naravno iskljucio bi copy i sve bi samo ostalo na vanjskom hard disku...

pa je smayoo predlozio ali nije radilo jer automator ne prihvaca mp4 i m4v datoteke, pa bi trebalo nesto sa appke scriptom, ali izgleda da nis od toga jer neznam korisiti. hahahhaha

ali hvala na pomoci, ako uspijes neki skript napisat samo salji
  • Sank
  • Moderator
  • 219
19.04.2013 | 21:23
Za iVI Pro sam samo usputno spomenu ripanje DVDa, negova snaga je u konerziji bilo kojeg formata videa u m4v. Ovo što si ti spomenuo da koristiš najgora je solucija, ali ako si ti zadovoljan onda ok. iVI Pro konvertira i dodaje subtitlove sve u jednom prolazu i automatski dodaje konvertirani video u iTunes.

Naravmo ako je tih 10$ problem....
20.04.2013 | 00:03
Pa dosta dobro baratam ovim svojim, subler je stvarno najbolji mali programcic na koji sam naisao, mogu ubacit titlove( volim to radit manualno jer onda znam da pase). ali vaznije mi je dobar art i metadata. neznam ako to iVI pro ima, ali subler je besplatan i jako brz, mp4 konvertira( zajedno s metadatom) u roku 15 s, a mp4 do pol minute do minutu. tako da mislim da je itekako dobar za nis novaca. xsilosoft rijetko koristim, ali avi je avi, smece od kodeka pa eto hahah



jos uvijek pokusavam osposobit skriptu.. javim ako uspijem sta
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jzelko, m@xym, Maxxy, Riba, Vanjuška, Anonimci (357)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO