"Bookmarks" u Jabučnjak profilu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Bookmarks" u Jabučnjak profilu

05.09.2011 | 15:27
Ja imam pitanje/prijedlog.

Pitanje je ako to već postoji, kako se koristi, a ako ne postoji onda je prijedlog.

Naime, u moru tema na forumu, svako nekoliko naletim na temu, riješenje problema i sl. koje ne mogu trenutno iskoristiti, ali smatram da će mi u budućnosti pomoći. Evo za primjer tema "iPhoto library na NAS uređaju" na podforumu "Softver" od korisnika rustya. Kako ja trenutno nemam NAS uređaj, ali ga planiram imati u budućnosti, spomenut tema bi mi bila od velike koristi. S te strane bi bilo praktično kada bi ja tu temu mogao staviti u "bookmarks" svog Jabučnjak profila, pa kada za, recimo, godinu dana nabavim NAS uređaj lako pristupim riješavanju problema s iPhoto libraryjem, a da ne moram "kopati" po forumu i tražiti di je to, kad se spominjalo...
05.09.2011 | 16:02
To ti je gore desno : pretraži forum. Upišeš šta tražiš i izbaci sve treadove na tu temu. Naravno poslije NAS klikneš na traži i izbaci šta je na temu NAS. Vjerovatno nisi uočio do sada. Sretno !
05.09.2011 | 20:28
Možeš se "pretplatiti" na određenu temu, međutim samo pri pisanju poruke u toj temi. Sve teme na koje i pretplaćen vidiš onda u svojem korisničkom profilu. Nije idealno ali može poslužiti kao "workaround".
05.09.2011 | 21:13
@ jzelko: nisi me shvatio, ja sam pitao jel kako moguće izbjeći pretraživanje.

@ Riba: hvala Riba, daklen kada naletim na korisnu temu, u nedostatku suvislog komentara da ostavim kakav banalan (smajlić) i da se pretplatim.
05.09.2011 | 22:44
Da, samo što ćeš primiti mail svaki put kad netko posta nešto u tu temu.
05.09.2011 | 22:53
Sad zamisli da se pretplatiš na temu o St. Jobsu:evil: Upucao bih se; inboks pun da curi van. Šalim se. Nije loša ideja (za bookmarkse)
06.09.2011 | 00:43
Sto fali obicnom "bookmarkiranju" u web browseru?
06.09.2011 | 10:13
@ smayoo: da, to bi mogao biti problem,

@ boriskr: al opet, teme na koje bi se ja pretplatio ne bi imale toliko, kako bi smayoo rekao, "Đesbio devesprve" postova; valjda!

@^SuperUnknown^: obično "bookmarkiranje" mi je zadnja opcija. Jer ako imaš više uređaja moraš sve sinkronizirati, a u slučaju da npr. prijatelju želiš riješiti problem na njegovom Macu pomoću Jabučnjaka i baš si riješenje tog problema bookmarkirao, opet se vraćaš na pretraživanje jer nemaš kod njega svoje bookmarkse. A ovako bi se samo kod njega logirao na svoj Jabučnjak profil i pristupio svojim bookmarksima.
06.09.2011 | 10:19
Ako je tema završena i dani su svi odgovori na postavljena ptanja, najlakše je isprintati tu temu u .pdf i spremiti u neki folder predviđen za takve stvari.
06.09.2011 | 11:25
@ Renzo: i to je jedna od opcija, ali ja i dalje mislim da bi najjednostavnije i najelegantnije riješenje bilo kada bi na početku svake teme bila zvjezdica i kada na nju klikneš da ti se tema spremi u Favorites ili bookmarks na tvom Jabučnjak profilu, bez obzira jel ti sudjeluješ u raspravi ili ne.
06.09.2011 | 19:12
Samo da razjasnim, ovo, kao i još hrpa stvari koje treba riješiti su na to-do listi. Problem je da prije nego to krenem moram osigurati da imam dovoljno vremena sve pažljivo isplanirati i ostaviti "lufta" za otklanjanje problema koji će se pojaviti, a pojaviti će se sigurno. Nažalost takvih je dana sve manje ali obećajem da će se jednom i to dogoditi. Želim izbjeći da napravim neku štetu pa da Jabučnjak padne na par dana.
06.09.2011 | 19:55
Ne, ne i ne! Ribo, mi *inzistiramo* da sve to moramo imati sada i odmah. Ostavi se izgovora i primi se posla.

Iliti, što bi rekao moj bivši bivši šef: "Ako ti 24 h dnevno nisu dovoljno da obaviš sve poslove, tko ti kaže da moraš spavati?"
06.09.2011 | 21:07
Pa koliko njemu dan ima sati ako treba štediti na spavanju tek nakon što ti 24 sata nije dovoljno?
06.09.2011 | 23:23
Pa u tome i jest fora. Htio je reći "ako ti 16 sati dnevno nije dovoljno...", ali je krivo rekao. I ušao u legendu.
07.09.2011 | 00:13
Jeremy, ako koristis Chrome ili Operu, vrlo lako si mozes sloziti syncanje bookmarksa izmedju vise kompova i to radi super. No, pogledaj Dropbox, sa njime mozes izvesti to sto hoces tako da si teme sejvas ili kao PDF ili kao Web stranicu. Postoji official Dropbox aplikacija za Mac, Win, Linux, iPhone, iPad, Android i BB, a mozes i preko web-a do svih svojih stvari ako se zateknes kod nekoga drugoga.
  • Dijete
  • Posjetitelj
07.09.2011 | 02:24
Za takve stvari koristim delicious.com
07.09.2011 | 11:35
Hvala svima na savjetima.
Kako sam naveo u svom prvom postu ovo je bilo pitanje ako opcija postoji kako se koristi. Ali kako ne postoji onda je prijedlog koji se u biti već nalazi na Ribinoj to-do listi.
Još jednom hvala svima na savjetima, a ja ću se u međuvremenu snalaziti s bookmarksima i pretplatom. Ili možda neću
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 19 minuta
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.
  • Yonkis: Htio sam odgovoriti na temu izgubljenih slušalica sa screenshotovima iz mobitela pa je bilo nekih 5-6 slika i nije prolazilo.
  • Bertone: Na poslu koristimo phpBB i u admin postavkama je postavljeno da je max veličina slike 2560 × 1440 pix ili 3 Mb i ako korisnik pokuša napraviti upload veće slike dobije takvu obavjest o grešci,... isto je tak orecimo i sa slikom avatara, propisali smo maksimum od 512x512 pix i ako je veća nema uploada. Gdje ti dobivaš grašku?
  • Riba: Yonkis, kada i gdje ti se to pojavi?
  • Bertone: *Ne znam...
  • Bertone: Ne znak kako je posloženo tamo kamo si htio napraviti upload slike, ali mi smo si na poslu (na internom forumu) postavili limit na veličinu slike od 2k.
  • Bertone: Ne previše nego je nešto preveliko.
  • Yonkis: Jabučari, što ovo znači? Da imam puno slika u odgovoru na neki komentar? [link]
  • dpasaric: :D
  • Bertone: Čovjek Vam je na realnom primjeru objasnio Starcraft pravila i sad opet ne valja :D
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO