iPod Touch spojiti u autu na radio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod Touch spojiti u autu na radio

06.06.2010 | 18:40
zabac je napisao:
Mene zanima koliko ima tocaka? Trebalo bi ih boti beskonacno (nemjerljivo mnogo je hrvatski?). I nemam pojma kako bi ih mogao izbrojati. LOL

Za nas inženjere bi ih trebalo biti beskonačno. Ali to je zato što ne znamo razmišljati neeuklidski.

Razlog zašto već 10 godina živimo u sretnom i skladnom braku je, između ostalog, i to što se nisam nikad upuštao u diskusiju oko njenog diplomskog, a niti ona oko mojeg (koji se bavi adaptivnom fuzzy regulacijom elektromotora). Zadovoljili smo se time da konstatiramo kako su u njenom lijepa slova (tj. font), a u mom strelice (na blokovskim shemama).
07.06.2010 | 00:15
To je nesto ka kad imamo neku duzinu AB i sada za vrijeme t<ibeskonacno, pijedjemo 1/2 puta od A do B. Dalje ponovno za isto vrijeme t prejdemo 1/2 onoga ostatka puta (ili 1/4). Sad bi mogli i filozofirati. Koliko mi vremena treba da dojdem od A do B? Ili kojom prosjecnom brzinom se krecem od A do B?
PS. Tesko mi je pisati na telefonu. LOOL
07.06.2010 | 08:37
To je bila logika antičkih mudraca koji su na taj način smatrali da strijela nikad nikog neće pogoditi, jer prelazi beskonačnu sumu puteva. Praksa ih je opovrgavala;)
A onda je izmišljen (otkriven, spoznat) diferencijalni račun pa je i teoretski obrađen let strijele od nečijeg luka do nečijeg prsnog koša.....
07.06.2010 | 18:04
LStands4Love je napisao:
smayoo je napisao:
Aha, na Horvatovcu... Lijep kvart, iako malo izvan studentskog mainstreama. Tamo je moja draga diplomirala (prije davnih 11 godina). Za diplomski je prebrojala koliko točaka ima unutar kružnice.

Lijep kvart, ali je zgrada užasno depresivna. Pošto ja volim da su stvari puno prirodnog svijetla, a tamo ga skoro pa i nema, odmah me hiti u depru. No bolje to nego zbog gradiva

Ja sam tamo proveo djetinjstvo. Zivio sam par kuca ispod (na Horvatovcu) i stvarno je kavart lijep i nekad je bio i miran (igranje nogometa, tenisa, granicara i hokeja cijeli dan na cesti), ali zgrada matematike je stvarno tuzna, siva i depresivna... Jedina dobra stvar je sto se nekada moglo otici na krov zgrade i uzivati u predivnom pogledu na grad...

@LStands4Love, uzivaj u nasem mini-busu 204 dok ti ne dode auto...
07.06.2010 | 21:07
Hm... meni se nikad nije činila baš depresivnom... Jedino mi je bilo premalo birtija u blizini No, dobro, de gustibus...
  • LStands4Love
  • Posjetitelj
08.06.2010 | 22:50
Hahaah hvala gljiva. Nadam se da bu što prije, jedva čekam 9. mj.

Izvana zgleda fkt ok, no iznutra je koma. Svijetlo ti lagano ubija oči. I bila sam u par predavaonica i isto su nekak neosvijetljene hahah
09.06.2010 | 22:41
smayoo je napisao:
Mislim (nadam se) da ne moramo diskutirati o tome da iPodom NIJE moguće upravljati bez gledanja u njega. Autoradiom (čak i da nemaš komande na upravljaču) ipak možeš. I to svakim. Jer je napravljen tako da možeš. Jer je to u autu bitno.

pa ne bih rekao da se svakim radijom može samo tako naslijepo baratati. možeš napipavati tipke ako ih dobro znaš napamet, ali baš da je napravljen da se najnormalnije može njime upravljati bez gledanja, ne bih se složio. jest nešto sigurnije i jednostavnije, ali ne baš toliko. sve to oduzima koncentraciju, a da nisi ni svjestan.

iPodom (touch) se može sasvim dovoljno i ne previše opasno upravljati ako je dobro smješten. mogu se bez problema preskakati pjesme na listi, pa čak i promijeniti lista u vožnji (kad kažem, u vožnji, ne mislim u zavoju, dok je oko tebe još pet auta, pred zebrom itd.), a na svakom semaforu, u koloni ili povremenom zastajkivanju možeš i nešto zahtjevnije operacije izvršiti.

naravno, ništa to nije bez rizika niti propagiram "igranje za volanom", samo želim reći da nije to tako opasno i strašno kao što ispada. ne mora biti "namjesti listu i ne diraj" ili ćeš prouzročiti sudar.
10.06.2010 | 00:49
Očito sam se nadao uzalud.

Mislim da filozifiraš bez veze. Ne da mi se dalje o ovom diskutirati. NHF, nije osobno.
10.06.2010 | 13:16
nisi se uzaludno nadao - ne negiram da iPodom nije moguće upravljati bez gledanja u njega. iako, koliko vidim, nove genracije neće ni stim imati problema...

dapače, nemam ni ja tu potrebu...

živjeli!
10.06.2010 | 17:59
Misli se ako hoces najti koju pjesmu, unda treba malo petljanja po uredjaju. Pogotovo ako je malo veceg kapaciteta. Ja ne mogu pogoditi pjesmu zavezanih ociju. LOL
  • LStands4Love
  • Posjetitelj
12.06.2010 | 11:51
Joj dečki kaj komplicirate. Nisam mislila doslovno staviti jednu playlistu i ne mijenjati ju, eventualno na semaforu ili u zastoju promijeniti, a ne usred vožnje.
12.06.2010 | 12:14
To ti je jedan od pozitivnih aspekata na ovom forumu. Pitas koliko je sati i saznas sve o povijesti tvorinca satova u svicarskoj i onda se jos neko "zakaci" u diskusiji da li su digitalni satovi precizniji od onih na kazaljke...
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.06.2010 | 12:19
postoje i digitalni na kazaljke..
12.06.2010 | 12:39
gljiva1000 je napisao:
To ti je jedan od pozitivnih aspekata na ovom forumu. Pitas koliko je sati i saznas sve o povijesti tvorinca satova u svicarskoj i onda se jos neko "zakaci" u diskusiji da li su digitalni satovi precizniji od onih na kazaljke...

To bi zaista bila šuplja diskusija jer je to vrlo egazktna stvar. Digitalni satovi su UVIJEK precizniji od onih na kazaljke (koje bismo mogli nazvati analognima), ali to ne govori baš ništa o njihovoj točnosti. Dakle, sat na kazaljke može biti točniji od digitalnog, iako je digitalni precizniji.
  • LStands4Love
  • Posjetitelj
13.06.2010 | 01:08
hahahahha smiješni ste mi niš, sutra putujem pa se čujemo kada kompić dojde pa bum vas vjerojatno još bombadirala pitanjima
laku noć

EDIT: da ne zaboravim. ima li netko iskustva s ovim navlakama za komp?

www.netbooktaschen.de/alle-taschen/netbo...es-von-pat-says-now/
13.06.2010 | 01:45
Možda sam ja malo staromodan, pa mi nije jasno šta se tu ima za upravljati? Kad jedan fajl završi ide drugi i tako dok se ne izreda cijeli album, pa ide ili ispočetka ili prebaciš na nešto treće, ali to je jednom u sat, sat i pol, a često i puno rijeđe.
Puno više prćkam po navigaciji (na istom ekranu).
13.06.2010 | 08:05
LStands4Love je napisao:

Ja nemam. Ali baš su mi slatke. Želim si jednu onakvu s leptirićem. Jel rade to u dimenziji za 15" MBP?
13.06.2010 | 23:47
sad ste me zainteresirali... koja bi bila najjednostavnija opcija spajanja iPoda na radio da se automatski puni dok je spojen? komandiranje me ne zanima, ali punjenje bi bilo zgodno.
14.06.2010 | 00:01
Ja imam jednu listu muzike koja mi se sviđa. Par tisuća naslova. Manje više moja kolekcija rocka, bluesa i takvih raznih kombinacija. Ne prčkam po listi, eventualno, zavisno od raspoloženja, stisnem genijalca, pa mi složi novu listu od 25 pjesama. I to je to. Kako veli smayoo, sigurnost prije svega.
  • LStands4Love
  • Posjetitelj
20.06.2010 | 21:53
smayoo je napisao:
LStands4Love je napisao:

Ja nemam. Ali baš su mi slatke. Želim si jednu onakvu s leptirićem. Jel rade to u dimenziji za 15" MBP?

vratili smo se macić i ja, jako mi je lijep i fino paše u ruku. nisam previše prčkala po njmeu zbog nedostatzka vremena no jedva čekam da ga bolje upoznam.

naravno da ima. prodaju ih u pro commercu i profilu. kupila sam si i jako lijepo čuva kompić no možda je cijena malo pretjerana, vjerujem da je to zbog dizajna. --> www.shop.pat-says-now.com/Laptop-Sleeves/
27.06.2010 | 01:40
da ponovim pitanje:
postoji li opcija spajanja iPoda na radio da se puni dok je spojen?
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.06.2010 | 03:33
A gle...

Cigaret-šteker -> iPod (iPhone) ....... punjenje

3.5mm jack iz iPoda u radio ako ima ili kazetni adapter....... sviranje...

ili oni FM prijenosnici koji gotovo svi imaju cigaret-šteker pa ga usput i pune..
27.06.2010 | 13:00
možda nisam bio dovoljno jasan - kako spojiti iPod na radio da se istovremeno puni preko radija?

znam da ga mogu spojiti preko auxa da svira i preko punjača da se puni, ali kako to objediniti?
27.06.2010 | 17:36
Zapravo i dalje nisi dovoljno jasan. Pretpostavljam da misliš - da se istovremeno puni preko radija, ali sve ono o čemu je Đuro napisao cijeli članak i o čemu se ovdje diskutiralo ti je - što? - preskupo? prekomplicirano? pre...?

Koliko znam "nešto između" ne postoji. Ako si vičan, napravi si sam prikladan kabel s iPod konektorom, audio spoji na stražnji aux od svog autoradija, a napajanje paralelno napajanju radija. I eto. Kabel s iPod konektorom jamačno ima za sitnu lovu kupiti na E-bayu.
27.06.2010 | 18:06
da, zanima me to spajanje na sustav radija. da se jednim kabelom spoji, ali da preko njega dobija i struju.

ne mogu reći je li mi pre nešto kad ne znam koji je točno način tog spajanja. ja nisam našao nikakav Đurin članak o tome, a u ovoj prepisci niste rekli ništa osim da je moguće. tek si ti sada nešto konkretno rekao u vezi toga. pošto nisam nimalo vičan "strujnim krugovima" htio sam čuti kako to točno ide, da vidim mogu li to sam izvesti ili trebam otići do nekoga tko se bavi time.

ne kužim ovo "audio spoji na stražnji aux od svog autoradija, a napajanje paralelno napajanju radija". to znači da taj kabel ima na jednom kraju jack za aux i još nešto, a na drugom nastavak za iPod?
27.06.2010 | 18:41
www.jabucnjak.hr/ipod/nikud-bez-omiljene...od-u-automobilu.html

Taj kabel koji sam ti ja spomenu ima na jednom kraju konektor za iPod, a na drugom ima ono što ti treba da se spojiš na svoj autoradio. To su možda gole žice, možda je cinch konektor, možda je 3,5 mm banana, možda je automobilski ISO konektor...

Naravno, za napajanje iPoda ti treba automobilski USB punjač (napravljen je da se ušteka u upaljač, a s druge strane ima USB konektor). Onda to razvališ, baciš kućište s konektorima, ulazne žice spojiš direktno na žice od napajanja radija, a izlazne direktno na iPod kabel.

Uglavnom, ako nisi nimalo vičan strujnim krugovima, onda ovo nije za tebe. Možeš kupiti materijal prema ovom što sam ti napisao pa nađi nekog tko će ti to napraviti iz usluge (jer ako ćeš nekom plaćati, onda ti je bolje kupiti neko od rješenja o kojima piše Đuro).
27.06.2010 | 22:32
pročitao sam taj članak, ali nisam znao da je to Đuro.

ok, u svakom slučaju, to je ozbiljna integracija u sustav i mislio sam da će biti tako nešto. to je za mene previše. vidjet ću mogu li naći nekoga tko bi to znao spojiti...
hvala na razjašnjenju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 45 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Ender, Riba, Smet, Anonimci (432)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO