26.11.2010 | 22:32
mando984 je napisao:
ljudi pomoc ja sam uzeo polovan iphone 3g i nije uopste radio bluetooth...
Bluetooth kod iPhonea ti ne radi kao kod nekih drugih mobitela, to je činjenica, nekima gorka. Bluetooth na iPhoneu uglavnom služi za spajanje na slušalice, za hands free u automobilu ako ugrađeni radio ima tu mogućnost i slično. Može doduše slati i primati slike i kontakte, ali samo između iPhonea, iPoda i iPada, ne i sa mobitelima drugih proizvođača. Dakle, kada pišeš da ti bluetooth nije radio bilo bi poželjno da točno specificiraš kako nije radio?
...nije hteo da promeni jezik,zakucavao je i bas me nervirao...
Ova rečenica mi uopće ne pomaže da vidim što ne valja sa tvojim iPhoneom, osim da se iz nekog razloga niste još sprijateljili i sporazumjeli. Naime, iPhone je jako ovisan o državljanstvu koje mu je dano i ako se nađe u tuđini onda može imati problema sa sporazumijevanjem.
Drugim riječima, kad vlasnici iPhonea počnu ovdje po forumu moiti za pomoć bilo bi poželjno da navedu model, što si ti i učinio, ali isto tako i da li je stranac (došao iz neke strane zemlje) ili je domaćin. To je važno zbog toga jer ako je stranac onda se ne može pomoću iTunesa i domaće SIM karetice aktivirati već je potreban zahvat jailbreakanja i unlockanja da bi ga se učinilo upotrebljivim nakon havarije ili nehotičnog instaliranja zadnje verzije OS-a preko iTunesa.
Pored, dakle, navođenja modela iPhoinea i njegovog državljanstva, svakako je dobro navesti koji OS je instaliran na njemu ako je to moguće (što sad u tvom slučaju nije moguće, osim ako si prije kraha to provjerio i zapamtio), te da li je jailbrekan (ima instaliranu aplikaciju Cydia) i možebitno unlockan ilitiga po domaću otključan, pa prima SIM kartice raznoraznih naših velebnih domaćih operatera
...i ja uradim reset all settings i sad nista nece stalno se restartuje vec pet sati,kad sam sa posla dosao kuci stavio sam ga na punjac i onda mi je izbacio na ekranu to sa itunes,jesam se zaj..... pomoc ljudi nemam od njega nista posti je polovan mob.
Dakle, sam reset postavki je očito negdje zapeo, možebitno da je bio jailbrekan, ali s obzirom da nisi naveo ništa od prethodno navedenih bitnih podataka ne bih te znao pravilno savjetovati. Pa s obzirom da sada ja moram pretopstavljati evo nekih mojih pretpostavki:
1) 3G DOMAĆI, nije jailbrekan ni unlockan - s obzirom da ti je sada u restore modu nakon što se baterija napuni spoji ga na računalo sa instaliranim zadnjim iTunesima spojenim na internet i onda napravi Restore.
2) 3G STRANAC i bio je jailbrekan i unlockan - sve ovisi koji je OS bio gore. S obzirom da se radi o 3G možeš ga onda dalje probat jailbrekat i unlockat prema uputama na ovim stranicama:
-> Jailbreak Čarobnjak
-> Unlock Čarobnjak
U svakom slučaju, ako je bitno da se iPhone može jailbreakat i/ili unlockat, trebalo bi izbjegavati instalirati službeni Appleov firmware prije nego se objavi službeni jailbreak.
Ukoliko ti je ovo prvo iskustvo sa iPhoneom, možda bi bilo dobro prije bilo kakve akcije prvo malo potražiti još dodatnih informacija. Ah, da, a što to točno podrazumijevaš da je iPhone "zakucavao"?