Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Opera mini for iPhone
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Opera mini for iPhone
Poruka: 582
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 6  
Nisam vidio da li je mozda vec pisabo o tome, no evo.
Danas sam ju instalirao i za sad je super. Dosta brze radi od Safarija, lijepo je poslozeno sve i cini mi se prihvatljivo. Ima jos nekih musica no valjda bu i to skoro popravili.
Mala zamjerka je na zoom jer ne moze se zumirati kako sam navikao, s dva prsta. No nije ni to lose izvedeno.
Evo, zanima me sto drugi misle o ovome...
MacBook Pro Intel Core i5, 17“ 8gb RAM 500gb HD
iPhone 3G / iPhone 3GS 32GB
iPad 2 WiFi - 64GB
... i još podosta toga...
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 1497
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 59  
Ne svidja mi se kak prikazuje jabucnjak i refreša cijelu stranicu da promijeniš sa Teme na Poruke npr... al to je mušica koja ce se sredit valjda..

ne podržava flash, ajfon je smeće..

al da se vratim na temu, najbolja stvar je kaj ima Find on page funkciju..
puno jabuka i maca... www.ajetoragdoll.com
Poruka: 97
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 3  
Opera za iPhone je super.
Dopada mi se što recimo možeš staviti stranice kao u favorites pa samo klikneš koju si stavio u "favorites" i odmah se otvori nevjerojatnom brzinom (mislim da se može staviti nekih 9 stranica ).
Jedino mi se ne dopada zoom stranice jer radi nekako prebrzo, malo se treba priviknuti na brzo zumiranje.
Inače pogodak od opere.
preporučam svima instalaciju.
iMac 21,5 1TB ATI grafika
iPhone 4G 32Gb
Poruka: 3
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 0  
Nekome je bitno da se stranica ucita brzo.

Meni je bitno da je iskustvo u pregledavanju stranice dobro.

Kada se stranica odzumira text je necitak. Zoomiranje je jako lose.

I nemogu vjerovati da ljudi pristaju da salju svoje osobne podatke na jedan centralni server. Sve lozinke , povijest surfanja odlazi na jedan centralni server.

Brzo sam uklonio opera mini sa svog telefona.
Moderator
Poruka: 1954
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 143  
Isprobao sam Operu i zaključak je da nije ni blizu Safariju.
Istina je da je zoom brži, ali je u isto vrijeme neprecizan, pored toga Safari prilagođava prikaz ekranu kako god okrenuo iPhone, dok Opera to još uvijek ne radi nikako.

Svaka čast za trud, upotrebliva je Opera, ali ja ostajem kod Safarija za sada.

Apple rulez
- iMac 27", Mac Mini, MacBook Pro 13", iPad 2, iPad, iPhone 4S, iPhone 4, iPod Shuffle
Poruka: 124
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 0  
Rad s tabovima je vrlo dobar. Puno ugodnija od safarija.
Moderator
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 143  
Nakon nekog vremena sjetih se Opere mini pa sam je ponovo instalirao na iPhone. Htio sam provjeriti da li su je u medjuvremenu unaprijedili, a povodom problema prikaza nekih tema iz foruma na Safariju. Zoomiranje je GROZNO i uopće ne radi u skladu sa položajem iPhona, portret/landscape. Iako ZOOM radi brže nego na Safariju, totalno je promašen po pitanju uskladjivanja sa rubom ekrana. Instalirana inačica Opere Mini je 5.0.019802 od 06-05-2010.

Vjerujem da slike govore više od riječi. I tako sam je ponovo eliminirao iz iPhone mrmorije.

.
- iMac 27", Mac Mini, MacBook Pro 13", iPad 2, iPad, iPhone 4S, iPhone 4, iPod Shuffle
Moderator
graphgraph

Evo još i primjera prikaza Jabučnjak stranice u Safariju i Operi Mini u portraitu. Možete primjetiti da u Operi Mini nedostaje desni rub stranice. Tu čak ni zoom ne pomaže. Uvijek je odrezano. Riba, ne znam da li će ti ova usopredba što pomoći u peglanju stranica

.
Poruka: 1636
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 17  
Brza je od Safaria i to je bitno. Na iOS4 Safari se vuce. Zgodno je kaj se moze namjestiti kvaliteta fotki i ubrzava se ucitavanje. Bitno je da informacija stigne, a ne da to savrseno izgleda. Opera ima jedan stupanj zumo, dok Safari zumira sa stipanjem ekrana, zgodno ali sporo (na mome 3G-u). Opera ima valjda bugova i zna se srusiti, mada i Safari nije nesto stabilan u zadnje vrijeme. Popravili buju valjda.
To kaj ne prikazuje Flash i nije mana, nego prednost. Ionako mi stranice u Flashu nisu nikad bile nesto (osim kaj lijepo izgledaju). Ako se hocu diviti slikicama odem van i poslikam. Flash na mobacima je polufunkcionalan jer trazi misa za rad, a ne prst. Svatko prema svom ukusu. LOL
Smrt fašizmu i komunizmu.
Poruka: 297
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 8  
zabac je napisao:
Bitno je da informacija stigne, a ne da to savrseno izgleda....
Ionako mi stranice u Flashu nisu nikad bile nesto (osim kaj lijepo izgledaju).
Zanimljivo.
Moderator
graphgraph

Bogme, Žabac, ja tebe ne razmem Ako je bitna informacija, kako to onda da nije bitno kako je moreš pročitat? Ti mora da imaš jako dobre oči. Neka, fala bogu. Ali gornje slike jasno pokazuju da u Safariju možeš pročitat informaciju bez zumiranja s normalnim vidom, a u Operi Mini jedino ako imaš ugrađen mikroskop. Ne kužim kako je brže neš pročitat čim se pojavi na ekranu, ili ako moraš zumirat da biš uopće prepoznal slova, ma kako taj zoom bio brži?

Uostalom, evo ti zoomirane sranice od Večernjaka u Operi i isto tako Safariju. Doduše u Safariju je zumiralo pametno, ali sam morao zglupirat prikaz samo da bude sličan Operi, iako je u biti Safari zoomiral stranicu na pravi način tako da je kolumnu prilagodio širini ekrana, što očito Opera, jadna i neboga, ne zna napraviti. Morti bude jednog dana

.
Poruka: 1636
graphgraph

Opera mini for iPhone prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 17  
Gle, imam 3G i Safari se vuce ko gladna godina. Opera je jedno pozitivno iskustvo (mada bugovito). Mozda kad dojde cetvorka, to mi i nebu bitno. Ali sad je. Kad sam naivno gore puknul iOS 4 i zaribal se naravno. LOL
Smrt fašizmu i komunizmu.
Moderator
graphgraph

Pa da, malo si se zaletil. Ja imam 3G i upucal sam mu zadnje 3.1.3 radi MyWi jer nije htio radit na 3.0 iOS 4.1 budem upucal samo ako se bude mogao jailbrekat jer MyWi se može instalirat samo preko Cydie, treba mi to, a i platil san 20$. Na 3.1.3 Safari radi ok. Nije raketa, al nije ni kornjača
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 8 sati, 41 min
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:
  • DrAle: @BB da, u stvari je zanimljivo pitanje jesu li besplatni legalni programi legalni ako se skidaju sa kanala kojeg Apple nije odobrio
  • BB: Da, zbog besplatnih LEGALNIH programa :)
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: CooL, Nikola_Kala, Predator971
Anonimaca: 33

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1916