Touch ID
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Touch ID

20.05.2020 | 11:14
Pozdrav svima,

Zanima me zasto ne mogu namjestiti touch id..? Opcija za dodati prst je siva.
Da li netko zna zasto to nemogu namjestiti?
Radi se o iphoneu 6 sa iosom 12.4.

Hvala!
20.05.2020 | 15:31
Znaci da je TouchID najvjerojatnije ili riknuo ili je disabled.
Da nisi kojim slucajem nedavno mijenjala ekran ili otvarala telefon?
20.05.2020 | 16:35
Mjenjan je ekran. Da. To mi je palo na pamet da je zato. Jel mogu sta uciniti sada dalje?
20.05.2020 | 17:51
Mozes, mozes odniti u ovlasten servis i moliti ih da stave originalni ekran i nakon toga kalibriraju TouchID sa Secure Enclave coprocessorom. Mislim da je Apple u zadnje vrime prominio politiku i to je sad dozvoljeno, ali isto postoji vjerojatnost da te odbiju na racun “unauthorized modifications” jer iako su dozvolili i dalje je “at service technicians discretion”.
20.05.2020 | 21:21
Hvala puno na savjetu.
Pozdrav!
21.07.2020 | 03:34
Tema nije toliko stara pa cu ipak da postavim pitanje u vezi tog uparivanja dugmeta sa maticnom. Da li to rade i po kojoj cijeni, dakle ako se desilo da ti home button rikne/zamijeni se sa drugim pa izgubis opciju touchID ?
24.07.2020 | 21:29
Da, to se radi, jer zamjenom home tipke, bez programiranja iste, gubiš Touch ID funkciju.

Cijena ovisi od servisa do servisa (koliko znam pristup tom uređaju imaju i neovlašteni servisi koji servisiraju Apple uređaje), ali nije mala (radio sam to prije pola godine, ali ne sjećam se sad točno koliko sam platio).
25.07.2020 | 02:52
Izuzetno mi je to čudno da rade i neovlašteni servisi. Mislio sam da je taj dio osiguran jer ipak je biometrija u pitanju tu, baš non-apple like.

Recimo za true tone znam da je moguće učitati na novi displej, ne znam koje su cijene ali se i na ebayu mogu naći. Baš bih volio da čujem druge da li znaju o tome da li neko drugi osim Apple može srediti touchID
25.07.2020 | 05:54
Iskreno, i ja prvi put cujem da su se neki ne-ovlasteni servisi uspjeli dokopati ‘kalibratora’.
Dok sam bio u jabuci, to je bilo omoguceno samo jacim ovlastenim servisima (koji su najcesce bili i u sklopu nekog APR-a), ali rijetko koji ga je zapravo uopce htio, jer Apple je trazio da ga kupe a cijena nije bas bila mala. Manje od 10% ovlastenih servisa (globalno) ga je kupilo, jer jednostavno nitko nije moga pokriti tu racunicu, jednostavnije je bilo zaprimiti uredjaj, reci musteriji 7-10 days working days, i onda slati telefon Appleu.
25.07.2020 | 12:44
Iskreno, nisam 100% siguran da li se radi o ne-ovlaštenom, ili ovlaštenom servisu.

Uglavnom, zamjenu home tipke mi je odradio rođak (koji se popravcima mobitela bavi već 20-ak godina), a za programiranje (kalibraciju) home tipke, uređaj je poslao u jedan servis u Zagrebu, koji po svemu sudeći nije ovlašteni (tj. nigdje na njihovim stranicama ne piše da se radi o ovlaštenom servisu), da li su oni sami programirali tipku, ili su poslali uređaj nekom drugom ovlaštenom servisu koji je onda odradio kalibraciju "off the record", to ne znam. Svakako, uređaj nisam popravljao u ovlaštenom servisu, a home tipka uredno radi.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 59 minuta
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO