icloud drive vraćanje fotki
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

icloud drive vraćanje fotki


21.07.2019 | 12:33
Piše da se bilo šta obrisano na icloudu driveu može vratiti unutar 30 dana(da oni čuvaju na serveru u slučaju nekog brisanja ovo ono)..
kolega je obrisao na PC-u direktno u windows exploreru na iphoneu i onda mu je obrisalo na D particiji samo gdje mu stoji icloud drive i sad nema nigdje fotografija..
Gledali smo na www.icloud.com pa settings recover files i tamo nema ništa .. kako vratiti te podatke onda nazad?
21.07.2019 | 12:41
A na iPhoneu u Photos->Albums->Recently Deleted?

Ili cak i na www.icloud.com, ali ne u Settings nego u Photos, isti path ko i na iPhoneu.

Btw. jesu slike bile u iCloud Photo Libraryju ili na iCloud Driveu, jer to su dvije razlicite stvari?
21.07.2019 | 13:08
nema tamo ništa
iCloud Photo Library su bile

pod Photos camera roll na iphoneu i napravljen je icloud backup 2 dana prije toga.. međutim taj backup je samo 2gb koliko smo vidjeli i čisto sumnjam da su tamo 2000 fotki..

Nije mi jasno na šta se odnosi da oni čuvaju 30 dana baš zbog takvih situacija..
21.07.2019 | 19:54
Ne cuvaju oni nista, to je obicni Trash koji se automatski prazni nakon 30 dana.

Kad ti izbrises sliku na bilo kojem iOS, macOS ili cloud portalu (trebalo bi biti i u iCloud for Windows, ali iskreno nemam pojma kako tamo radi), ta slika se samo prebaci u Recently deleted album di sjedi 30 dana i tek onda se automatski skroz izbrise. Dok je slika u tom Recently deleted albumu, ti uvijek mozes u tom albumu izabrati sliku i Delete now ili Restore.
Bitna cinjenica ovdje je da dok je slika u tom Recently deleted albumu ona i dalje zauzima odredjeni prostor i na tvom uredjaju i u cloud accountu. Tek kad se te slika trajno obrise (ili rucno ili automatski nakon 30 dana) se taj prostor oslobadja.

Po nekoj logici, cini mi se kad si kroz windoze explorer izbrisao slike, slike su izbrisane kompletno sa uredjaja a ne prebacene u Recently deleted album kao sto to biva kad slike izbrises kroz Photos na samom uredjaju. Ergo, posto je iCloud u osnovi samo obicni sync servis, zadnja promjena (u ovom slucaju na telefonu) se syncala na cloud i ostale uredjaje.
Ne znam sto tocno windoze rade kad brises slike, ali mi je za ocekivati ako si koristio non-apple metodu za brisanje da ces zaobici ovu appleovu ‘zastitu’.
21.07.2019 | 20:02
Btw. da ne bi ispalo da govorim ‘Sam si kriv’, nije mi to bila namjera.

Apple je itekako ovdje kriv, jer ti nisu ni smjeli dozvoliti na prvom mjestu da ista brises kroz explorer. Jasno mi je da su morali dati windozama pristup slikama (nemaju svi mac, a ljudi moraju nekako moci importati svoje slike), ali to je po meni trebao biti Read Only pristup.
21.07.2019 | 20:38
Sto se backupa tice, u pravi si, slike nisu tu i nemoras ni gubiti vrijeme za restore tog backupa.

Cim je iCloud Photo Library ukljucen, slike su automatski iskljucene iz generalnog backupa jer bi ti inace pojelo duplo prostora na iCloud accountu.

Jedina preostala opcija ti je zvati AppleCare i pitati da ti oni s njihove strane restoreaju recently deleted. Iskreno, nisam siguran imaju li uopce tu opciju ako imas 2-factor ili 2-step verifikaciju ukljucenu, ali ako imas samo basic security na accountu, nakon sto ti potvrde identitet (budi spreman na sigurnosna pitanja koja si postavio na accountu), oni mogu pokrenuti restore recently deleted s njihove strane. Taj restore s njihove strane bi u pravilu treba biti isto sto i kad sam odes u Recently deleted i Restore all, ali vidio sam slucajeva di je upalilo (nazalost sanse za to su jako jako male, ali ako su bitne slike, zasto ne probati).
22.07.2019 | 12:03
Hvala ti na odgovorima.
Koliko sam ja njega skužio icloud drive mu je spremao na d particiju sve te fotke i čim ih je on obrisao na iphone neznam zašto bi se obrisale sa diska.. to je po meni glupo napravljeno na windowsima..
ja osobno nisam nikad brisao tako iz explorera, evo već 10god zadovoljan mac user
sad prokljinje i icloud i apple xD a opet sam je kriv donekle ali ne kužim odakle apple dostupnost da mu briše fotke sa D particije a tamo bi trebale stajat forever kao što meni stoje u photos aplikaciji..

vidim da ima broj od applecare za hrvatsku pa idem probat nazvati..
22.07.2019 | 23:29
D particija je samo storage lokacija koju je on odabra za iCloud for windows, ali to ne znaci da se slike importaju tu i trajno spremaju. To je i dalje sync servis, samo sto je tu rijec o aplikaciji za Windoze, isto kao sto je na Macu rijec o aplikaciji Photos.

Budi oprezan, jer nije bas tako kako pises. Ni tebi na tvom Macu nece slike "stajat forever" u Photos aplikaciji ako koristis iCloud Photo Library. Da je kojim slucajem jednako tako na tvom iPhoneu izbrisao slike kroz explorer, slike bi nestale i iz Photos appa na tvom Macu (pod pretpostavkom da koristis isti iCloud account i iCloud Photo Library na oba uredjaja).

Mislim da si mozda pobrkao iCloud Photo Library sa starim My Photo Stream. My Photo Stream je uvijek drzao zadnjih 1000 slika u cloudu 30 dana, sto je teoretski trebalo biti dosta vremena da ih Photos app ili drugi iOS uredjaji preuzmu, ali zato brisanje slike iz Camera Roll ne bi je izbrisalo iz My Photo Stream ni obratno.
25.07.2019 | 14:42
songoku kaže:
D particija je samo storage lokacija koju je on odabra za iCloud for windows, ali to ne znaci da se slike importaju tu i trajno spremaju. To je i dalje sync servis, samo sto je tu rijec o aplikaciji za Windoze, isto kao sto je na Macu rijec o aplikaciji Photos.

Budi oprezan, jer nije bas tako kako pises. Ni tebi na tvom Macu nece slike "stajat forever" u Photos aplikaciji ako koristis iCloud Photo Library. Da je kojim slucajem jednako tako na tvom iPhoneu izbrisao slike kroz explorer, slike bi nestale i iz Photos appa na tvom Macu (pod pretpostavkom da koristis isti iCloud account i iCloud Photo Library na oba uredjaja).

Mislim da si mozda pobrkao iCloud Photo Library sa starim My Photo Stream. My Photo Stream je uvijek drzao zadnjih 1000 slika u cloudu 30 dana, sto je teoretski trebalo biti dosta vremena da ih Photos app ili drugi iOS uredjaji preuzmu, ali zato brisanje slike iz Camera Roll ne bi je izbrisalo iz My Photo Stream ni obratno.


iskreno nebi se čudio da se tak nešto dogodi, zato ja kopiram photos library na 2 mjesta just in case XD međutim na macu nisam upalio iCloud photo library pa tu nebi trebalo bit problema..
backup je majka
Moderatori: jupi
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 23 minuta
  • Parangal1307: Netko čuo ili ima problem sa novim MBP 2019 da se u stand-by poziciji isključuje ?
  • JOHN: Hvala i pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Svim hrvatskim građanima, i onima koji se tako osjećaju, čestitam Dan državnosti! :)
  • zoranowsky: Očito bi mac pro s kotačićima komotno mogao u topic Automobili :)
  • dpasaric: Smayoo, bez kotačića, ne možeš za 80.000 kn očekivati i kotačiće! :)
  • cariblanco: Moguće, jer obično ga punim navečer i ostane do jutra na punjaču
  • drlovric: Ja sam to skontao da ti nauci navike pa smanji struju punjenja, da bi se sacuvala dugovjecnost baterije.
  • Riba: To imam i ja na Sonyju, prati kada drzis mobitel na punjacu tako da ga napuni na 100% neposredno prije nego ga skines sa punjaca jer nije dobro da stoji na punjacu na 100%.
  • cariblanco: Znači sad ga punim i skoro je pun, a završetak će biti rano ujutro :D
  • cariblanco: Ponekad dok punim ajfon, dobijem obavijest...završetak punjenja će biti dovršeno u 4.30. A telefon je cijelo vrijeme na punjaču ??
  • zoranowsky: Ej bok chichak!
  • smayoo: JEEEEJ! S kotačićima ili bez? ;)
  • dpasaric: Evo, da prvi saznate: za cca mjesec dana imat ćemo Mac Pro (7,1) prikaz na Jabučnjaku!
  • stefanjos: dobrodosao chichak
  • smayoo: @chichak: dobro nam došao! :)
  • invictus: @songoku - da li ti možeš preko IMEI broja iPhone-a provjeriti gdje je kupljen i jel tvornički otključan? Mogu ti i platiti ako je potrebno, da mi to provjeriš. :)
  • chichak: samo da viknem :)
  • chichak: novi sam na forumu
  • chichak: Zdravo
  • rusty: 10.15.5 je vani
  • rusty: @dario15 - tako je
  • dario15: Hvala za info rusty. Ali to je samo win verzija, čini mi se?
  • rusty: Civ6 je free do 28. - [link]
  • Soffoklo: Windowsi lagano sve više ugrađuju Linux u svoj OS, a time pomalo dodaju i štih macOS-a. Za početak Windows Terminal - [link]
  • zvone: Neke preporuke?
  • zvone: Vidio sam par ali nisu mi dovoljno detaljni.
  • Djuro genijalac: @zvone: imaš nekoliko threadova koji se DETALJNO bave tom tematikom...
  • zvone: Ako mi nekton moze pomoci molim da mi se javi na zvone@me.com jer nisam cesto na vikalici,
  • zvone: Cuo sam svasta, od toga da se mora flashati ROM i u toku instalacije mijenjati graficka i slicno.
  • zvone: Pozdrav. Ima li ovdje netko tko bi mi pomogao instalirati sto noviji OSX na MAcPro 3,1?
  • Riba: Ne znam, ja koristim Aquamail na Androidu i sjajan je. :)
  • drlovric: Vama stvanro valja Apple Mail klijent? :O Meni je i Outlook miljama ispred Apple Mail.
  • drlovric: Ma salim se. Sta cu tuzit Apple, kad god mi je sta trebalo izadju mi u susret :)
  • Riba: Zasto bi onda tuzio Apple u slucaju da koristis njihov email client kada te ocigleno nije briga za sigurnost? :)
  • drlovric: Ma zibo se evo nasikira gaje ih drzi. Ionako koristim Gmail account. Kad imaju jedni nek imaju i drugi :)
  • stefanjos: filip zg, sada gledam oglas, reko si sivi, a ti stavio crni hahah, uzeo bi ga da si rekao pravu boju, a vidim da je sada prodan :(
  • smayoo: Da, to je taj. :) Ali pravo pitanje je - ZAŠTO to radi? :D
  • Riba: Spark? To je onaj koji drzi rvoje credentiale i mailove na njihovim serverima? :)
  • drlovric: I ja bi ih tuzio da ne koristim Spark. Apple nikada nije znao napraviti mail client. Ni mis. Ni dobar daljinski :)
  • Soffoklo: Ako je ovo istina, Apple ce s 900 milja uredjaja sirom svijeta fasovati jednu finu tuzbu: [link]
  • FiFi: @drlovric Hvala. Pokušat ću :)
  • FilipZg: Platio ga 300 eura, a tražim 1300 kuna
  • stefanjos: eeh, moj je crni, koliko cepa?
  • FilipZg: Imam originalno pakiranje, a i račun vjerojatno negdje na mailu od njemačkog dućana
  • FilipZg: Sivi je HomePod
  • stefanjos: imam jedan a volio bi drugi upogoniti za stereo
  • stefanjos: koje je boje?
  • FilipZg: Ljudi, jel ima netko da bi kupio HomePod? Budem ju sutra stave na oglasnik. Kupljena oko ovog Božića.
  • stefanjos: stvarno za e novce dodaj jos 200 eura i uzmi SE trosit 300 eura na iphone 7 sada nije bas pamtetno, moje 2 lipe
  • dodoonn: Kupujem Iphone 7 vakumirani, maks do 2100kn hitnooo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO