Mobilni net na A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinaciji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobilni net na A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinaciji

09.04.2019 | 20:58
Ekipa, ima li netko problema sa mobilnim internetom na A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinaciji?

Odnedavno mi se desava da kad izadjem iz WiFi zone mobilni internet ne radi do reseta uredjaja ili paljenja pa gasenja airplane moda.

Vec sam ih zvao i potvrdili su da imaju problema sa navedenom kombinacijom i sugerirali da pod APN umjesto "data.vip.hr" upisem samo "internet" i resetiram telefon. Medjutim i dalje se desava isto s*anje. Koje je prokleto iritantno, jer kad god odem od kuce prakticki sam offline Problem je opisan i ovdje:

forum.a1.hr/apple-20/problemi-s-mobilnim...tom-na-ios-u-12-2258
09.04.2019 | 21:08
Ja sam otišao od A1 prije 4 godine i više nemam problema.
09.04.2019 | 22:39
I ja bi, da se ne radi o tvrtkinoj tarifi
09.04.2019 | 23:01
Hja. Ako je to tvrtkina tarifa, onda je i tvrtkin problem ako si offline jer si zaboravio resetirati telefon kad si krenuo od kuće.
09.04.2019 | 23:11
Bio sam u istoj situaciji kao i ti.

Na mojoj osmici i sedmici od starog je mobilni isto krenuo zezati prije par mjeseci.

Osim sto pod APN moras upisati “internet”, pod korisnicko ime i lozinku moras staviti “38591”.
Nakon toga sve radi kako spada.
10.04.2019 | 00:08
smayoo kaže:
Hja. Ako je to tvrtkina tarifa, onda je i tvrtkin problem ako si offline jer si zaboravio resetirati telefon kad si krenuo od kuće.

Ha, cuj, pozivi i dalje rade

energyman kaže:
Osim sto pod APN moras upisati “internet”, pod korisnicko ime i lozinku moras staviti “38591”.
Nakon toga sve radi kako spada.

Uf, hvala, budem probao!
10.04.2019 | 00:36
^SuperUnknown^ kaže:
smayoo kaže:

Ha, cuj, pozivi i dalje rade

Samo dok si u dosegu baznih stanica koje još imaju klasični 2G dio (obični GSM). A takvih je sve manje jer, kako na kojoj to krepa, više ne popravljaju. A na nekima i aktivno gase, da odjave frekvenciju i smanje režiju.
10.04.2019 | 02:36
Da, jasno, cak sam i razmisljao bas u tom smjeru, no nije mi se u ovih nekoliko tjedana, otkako sam primjetio problem jos dogodilo da sam bio nedostupan. Znao bih jer bi mi dosla poruka da imam propusten poziv. A nije bas da sam cucao samo na kvartu. Enivej, zasad mi se cini da energymanovo rjesenje radi!

Sad mi je pala na pamet jos jedna sitnica - nedavno sam pokusao frendu poslati vCard SMS-om na njegov Android i nije mi prolazilo Ima li to mozda veze sa ovim problemom, odnosno - treba li mozda i pod MMS-ov APN upisivati taj password "38591"? Zapravo, mogao bih jednostavno probati
10.04.2019 | 10:55
Slanje bilo čega, pa tako i vcarda, MMSom, mislim da je pucanj u prazno u današnje vrijeme. Jer čak i da jesi među rijetkim luđacima koji još koriste MMS, primatelj vjerojatno nije pa opet to neće dobiti. Ja u tim situacijama, kad primatelj nema iPhone, kontakt šaljem E-mailom. Ionako i te mailove ljudi primaju na mobitel.
10.04.2019 | 10:58
Kod mene se događa isti problem zadnjih par mjeseci na iPhoneu XR i iOS 12... Ništa ne pomaže osim gašenja i paljenja telefona.
Baš ću probati prije navedeno riješenje pa javim rezultate.
10.04.2019 | 12:00
Imao sam i problem da je Desktop WhatsApp konstantno gubio vezu sa telefonom, otkad sam primjenio gornji postupak - ni to se vise ne desava Sto me cudi, jer bi telefon trebao uredno biti zakacen na WiFi i preko WiFia komunicirati sa Desktop WhatsApp-om, ali ocito ima neke veze i s mobilnim internetom. Uglavnom, so far so good
10.04.2019 | 12:56
Drago mi je da mogu dijeliti znanje okolo
22.04.2019 | 22:58
Hvala energyman i ^SuperUnknown^ na hintu no meni kombinacija internet za APN i 38591 za username i password nije pomogla. No, zato sam za APN upisao data.vip.hr i već 10-tak dana radi kak spada.

Mobitel je iphone 8 na iOS-u 12.2. Probavao sam sve iOS-e od 12.1 do 12.2 uključujući i bete no uvijek isti gore opisani problem s internetom nakon dan ili dva, a nekad i kraće. I radio sam i DFU restore par puta (na čisto, uz iTunes backup i cloud backup). I SIM sam mijenjao pa čak i mobitel pod garancijom. Na 6+ s VIP-ovom karticom i 12.x radi bez problema.
31.05.2019 | 22:12
Evo kontra problem, samo A1 isti.

Spojen A1 preko optike, iPhone stalno javlja netočna lozinka za wifi, a svi ostali uređaji s tom lozinkom uredno rade.
Resetirao mrežne postavke. Ima li tko ideju?
01.06.2019 | 00:16
Na A1 sam, iPhone 7, nikakav problem. Samo je kod promjene s VIP-a na A1 trebalo zamijeniti APN podatke.
01.06.2019 | 00:25
Ne vidim kakve to veze ima s A1 i s ovom konkretnom temom? Imaš li više iOS uređaja ili samo taj jedan iPhone koji se neće spojiti? Kako se drugi iOS uređaji ponašaju?
01.06.2019 | 00:28
Macbook se uredno spoji, hackintosh isto, Android isto.

Nakon više pokušaja iphone se nekad spoji, isto tako i vrati na 3G. Dosad na starom routeru sve bilo ok
01.06.2019 | 01:13
A taj isti iPhone nema problema sa spajanjem na druge wifi mreže?
01.06.2019 | 01:31
Danas ću isprobati
01.06.2019 | 20:28
Evo na drugi router se spojio i uredno radi
01.06.2019 | 22:48
Ubee ili Technicolor ruter?

Ubee podržava istovremeno 2,4 i 5GHz wireless. Promijeni naziv mrežama tako da znaš koja je koja pa vidi na kojoj mreži radi, a na kojoj ne. Ako imaš Technicolor promijeni s 2,4 na 5Ghz ili obrnuto pa vidi s kojom radi. Računaj da neki stariji uređaji neće raditi na 5Ghz. iPhone podržava obje freq.
02.06.2019 | 23:54
Router je Huawei Echolife.

Ugasio sam mrežu na 5G i spojio se odmah. Nadam se da se neće prekidati kao i dosad.
Hvala na info!
03.06.2019 | 07:13
Eto!

Iako bi mob trebao normalno raditi i na 5GHz (osim ako nije 4s ili stariji). 2,4GHz ti ne podržava 802.11ac tako da ti je sad wireless sporiji.
03.06.2019 | 17:03
I na Macbooku i na iPhoneu 6S mjeri oko 80Mbps, što nešto više od ugovorenog.

Jedino mi wifi u hacku mjeri samo pola, trebat će malo vidjeti što se da napraviti
03.06.2019 | 19:47
Vjerojatno ti wireless kartica na hacku ne podržava 802.11n nego se spoji po 802.11g gdje je 54 Mbps maksimalna brzina. A može biti i do drivera ako ti na Linuxu ili Windowsima radi brže.
03.06.2019 | 23:32
Piše da je spojena na mrežu preko 802.11n, ali može biti svašta.
Isprobat ću još neku, možda bude bolje radilo.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, smayoo, temeljnik, tino1, Anonimci (590)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO